Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Catalin

Ce trebuie stiut inainte de a posta pe forum

Recommended Posts

Catalin

1. Nu se incurajeaza goana dupa post-uri. Nu primiti nici un premiu daca scrieti cat mai mult. Accentul e pus pe CALITATE, nu CANTITATE!

2. Inainte sa deschideti un topic nou urmati urmatorii pasi:

- Cautati cu ajutorul functiei SEARCH un topic asemanator. Multe intrebari pe care le au cei noi au primit raspuns deja (chiar de mai multe ori) si se gasesc pe forum.

- Ganditi-va bine la ce sectiune a forumului ar intra topicul vostru. Nu puteti posta oriunde, exista o sectiune pt tot...

- Formulati titlul topicului astfel incat sa inteleaga omul despre ce e vorba numai citind acel titlu (in niciun caz "ajutor", "lol", "help", etc)

3. Cand faceti un post nou, aveti grija sa fie ONTOPIC (adica sa fie legat de titlul post-ului original si de continutul acestuia).

- Daca ce vreti sa spuneti nu are prea mare legatura cu topicul dar se aseamana cat de cat, nu deschideti un topic nou.. e ok, doar sa nu fie total offtopic.

- Daca vreti sa raspundeti unui post offtopic TOTAL, intai ganditi-va daca postul offtopic e constructiv, are legatura cat de cat cu sectiunea in care se afla topicul si daca reply-ul vostru este unul ce adus un plus discutie, sau este unul constructiv si/sau care dezbate o problema pertinenta si/sau interesanta.

4. Daca ati facut un post si mai vreti sa spuneti ceva, folositi butonul EDIT, nu mai puneti inca un post.

5. Post-urile din 1,2,3 cuvinte sunt in general sterse prin prisma faptului ca nu aduc nimic constructiv in discutie.

6 Daca veti considera ca vi s-a sters/inchis un topic sau vi s-a sters un post pe nedrept, contactati la alegere, moderatorul respectiv, sau administratorul pe PM (PRIVATE MESSAGING, forumul are asa ceva incorporat), NU deschideti un topic nou.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Catalin

Codul bunelor maniere pe net

De multe ori suntem pusi in diverse situatii, mai mult sau mai putin placute, atunci cand navigam pe internet.

Cred ca ar fi bine sa fim manierati si atunci cand discutam cu cineva, chiar daca nu cunoastem persoana respectiva, iar monitorul sa nu fie paravanul nepolitetii noastre.

In general regulile de comportare pe forum, sunt mentionate in regulamentul lui. Adaug doar cateva "maniere", ce pot fi luate ca o completare la cum sa ne comportam pe un forum.

 • Pe un forum, incearca sa apari asa cum esti;
 • Nu incerca sa imiti modul de exprimare al altor membri ai forumului, risti sa cazi in ridicol;
 • O discutie intre doua sau mai multe persoane poarta numele de dialog. Ai grija insa sa nu transformi forumul intr-un chat personal. Pentru asta exista messengerul sau PM-urile;
 • Ai grija sa nu scrii mesaje interminabile, sa nu fii obositor si greu de urmarit;
 • Nu exagera cu amabilitatea fata de unii utilizatori ai forumului, indiferent ca sunt simpli useri , moderatori sau administratori. Devii ridicol, deranjant, enervant si mai ales plictisitor, pentru ceilalti;
 • Nu transforma un forum, in care discutiile au o anumita tematica, intr-o modalitate de a "agata", pe cineva .Exista site-uri de "dating"!
 • Nu deranja diversi utilizatori cu PM-uri absurde si ridicole. Risti sa fii pus pe "ignore" total.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Catalin

 • Mesajele trebuie să fie scurte, concise şi la obiect, gandite ca o conversaţie telefonică.
 • Nu folosiţi o topică a propoziţiei prea incărcată şi nu exageraţi cu punctuaţia. Orice aspect important este reflectat de conţinutul textului, nu de semnele de punctuaţie.
 • Mulţi utilizatori obişnuiesc să recurgă la abrevieri in textul mesajului. Folosirea acestora este permisă, insă incercaţi să nu faceţi abuz, deoarece un text cu multe abrevieri poate deveni greu de citit.
 • Nu vă așteptați să primiți un răspuns imediat in urma postării unei intrebări, este foarte posibil ca nu toţi să aibă posibilitatea de a citi mesajul imediat. Forumul nu e făcut pentru urgenţă ci pentru confort.
 • Nu scrieţi niciodată un mesaj cu majuscule. Este ca şi cum aţi striga in urechea destinatarului. Folosiţi majuscule numai atunci cand doriţi să atrageţi atenţia asupra unui anumit lucru.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×
×
 • Create New...

Informaţii importante

By using this site, you agree to our Terms of Use and Politica de confidenţialitate.