Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Ce trebuie stiut inainte de a posta pe forum


Catalin

Recommended Posts

 • Management

1. Nu se incurajeaza goana dupa post-uri. Nu primiti nici un premiu daca scrieti cat mai mult. Accentul e pus pe CALITATE, nu CANTITATE!

2. Inainte sa deschideti un topic nou urmati urmatorii pasi:

- Cautati cu ajutorul functiei SEARCH un topic asemanator. Multe intrebari pe care le au cei noi au primit raspuns deja (chiar de mai multe ori) si se gasesc pe forum.

- Ganditi-va bine la ce sectiune a forumului ar intra topicul vostru. Nu puteti posta oriunde, exista o sectiune pt tot...

- Formulati titlul topicului astfel incat sa inteleaga omul despre ce e vorba numai citind acel titlu (in niciun caz "ajutor", "lol", "help", etc)

3. Cand faceti un post nou, aveti grija sa fie ONTOPIC (adica sa fie legat de titlul post-ului original si de continutul acestuia).

- Daca ce vreti sa spuneti nu are prea mare legatura cu topicul dar se aseamana cat de cat, nu deschideti un topic nou.. e ok, doar sa nu fie total offtopic.

- Daca vreti sa raspundeti unui post offtopic TOTAL, intai ganditi-va daca postul offtopic e constructiv, are legatura cat de cat cu sectiunea in care se afla topicul si daca reply-ul vostru este unul ce adus un plus discutie, sau este unul constructiv si/sau care dezbate o problema pertinenta si/sau interesanta.

4. Daca ati facut un post si mai vreti sa spuneti ceva, folositi butonul EDIT, nu mai puneti inca un post.

5. Post-urile din 1,2,3 cuvinte sunt in general sterse prin prisma faptului ca nu aduc nimic constructiv in discutie.

6 Daca veti considera ca vi s-a sters/inchis un topic sau vi s-a sters un post pe nedrept, contactati la alegere, moderatorul respectiv, sau administratorul pe PM (PRIVATE MESSAGING, forumul are asa ceva incorporat), NU deschideti un topic nou.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • Management

Codul bunelor maniere pe net

De multe ori suntem pusi in diverse situatii, mai mult sau mai putin placute, atunci cand navigam pe internet.

Cred ca ar fi bine sa fim manierati si atunci cand discutam cu cineva, chiar daca nu cunoastem persoana respectiva, iar monitorul sa nu fie paravanul nepolitetii noastre.

In general regulile de comportare pe forum, sunt mentionate in regulamentul lui. Adaug doar cateva "maniere", ce pot fi luate ca o completare la cum sa ne comportam pe un forum.

 • Pe un forum, incearca sa apari asa cum esti;
 • Nu incerca sa imiti modul de exprimare al altor membri ai forumului, risti sa cazi in ridicol;
 • O discutie intre doua sau mai multe persoane poarta numele de dialog. Ai grija insa sa nu transformi forumul intr-un chat personal. Pentru asta exista messengerul sau PM-urile;
 • Ai grija sa nu scrii mesaje interminabile, sa nu fii obositor si greu de urmarit;
 • Nu exagera cu amabilitatea fata de unii utilizatori ai forumului, indiferent ca sunt simpli useri , moderatori sau administratori. Devii ridicol, deranjant, enervant si mai ales plictisitor, pentru ceilalti;
 • Nu transforma un forum, in care discutiile au o anumita tematica, intr-o modalitate de a "agata", pe cineva .Exista site-uri de "dating"!
 • Nu deranja diversi utilizatori cu PM-uri absurde si ridicole. Risti sa fii pus pe "ignore" total.

Link to post
Share on other sites
 • 6 months later...
 • Management

 • Mesajele trebuie să fie scurte, concise şi la obiect, gandite ca o conversaţie telefonică.
 • Nu folosiţi o topică a propoziţiei prea incărcată şi nu exageraţi cu punctuaţia. Orice aspect important este reflectat de conţinutul textului, nu de semnele de punctuaţie.
 • Mulţi utilizatori obişnuiesc să recurgă la abrevieri in textul mesajului. Folosirea acestora este permisă, insă incercaţi să nu faceţi abuz, deoarece un text cu multe abrevieri poate deveni greu de citit.
 • Nu vă așteptați să primiți un răspuns imediat in urma postării unei intrebări, este foarte posibil ca nu toţi să aibă posibilitatea de a citi mesajul imediat. Forumul nu e făcut pentru urgenţă ci pentru confort.
 • Nu scrieţi niciodată un mesaj cu majuscule. Este ca şi cum aţi striga in urechea destinatarului. Folosiţi majuscule numai atunci cand doriţi să atrageţi atenţia asupra unui anumit lucru.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Privacy Policy.