Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Cateva trasee auto superbe


Catalin

Recommended Posts

 • Management

Avem cateva trasee care vor fi ceva mai libere, ba chiar si trasee alternative pentru destinatiile mult prea dorite ca sa poata fi evitate. Iata-le:

Trasee spre litoral

Pentru ca iesirea de pe Autostrada Soarelui va va lua 1 ora si vreo 2 ani din viata din cauza nervilor, sfatul nostru este ori sa porniti devreme rau spre mare, ori sa iesiti fain frumos pe autostrada pe la Drajna si sa apucati spre Slobozia-Harsova, pe DN2A.

De aici aveti trei trasee posibile:

 • DN 22A Harsova-Topolog-Tulcea.

Aflat in stare perfecta, drumul te invita pur si simplu sa te dezlantui la volan, dar cu moderatie, caci asfaltul superb intra totusi si in niscai serpentine mai stranse. De la Tulcea, program de voie. N-ar strica o vizita in Delta Dunarii, nu? Sau la Heracleea, cetatea genoveza de la malul lacului Razim.

 • DN 22A Harsova-Topolog; DN 22D Topolog-Macin; DN 22 Macin-Tulcea

Asta in cazul in care vreti sa va testati abilitatile de pilot. Drumul e pustiu in general, are de toate, si serpentine si linii de fuga si peisaje incredibile. De la Tulcea, iarasi, aveti o multime de destinatii.

 • DN 22D Braila-Ciucurova; DN 22 Ceamurlia de Jos-Mihai Viteazu; DN 22B, Mihai Viteazu-Istria-Corbu

Daca veniti dinspre Moldova, treceti cu bacul la Braila (o aventura in sine) si apucati pe acest drum superb. Cand intrati in DN 22 (Tulcea-Constanta), nu ramaneti mult pe el (e in stare foarte proasta), si continuati pe varianta 22B. De aici puteti vizita cetatea Histria, puteti face plaja la Corbu sau la plaja Vadu. Doar pentru cunoscatori.

 • Autostrada Soarelui-Rasova-Ion Corvin; DN 3 Ion Corvin-Adamclisi-Cobadin-Topraisar

Din acest traseu, de care am mai vorbit, aveti o multime de alternative. Daca vreti sa mergeti spre Eforii, alegeti varianta prin Topraisar, apoi continuati spre stanga pe DN 38, spre Techirgiol. Daca vreti sa mergeti spre Vama Veche sau Mangalia, faceti dreapta pe DN 38 si continuati in mare viteza (atentie la radare totusi) spre Negru Voda. Daca aveti un SUV, taiati de-a dreptul pe drumul secundar de macadam si apoi asfalt Amzacea-Pecineaga-23 August (Unirea), si ajungeti direct la Olimp.

Musai o oprire la Adamclisi, atat la cetate (indicatorul apare inainte de Adamclisi, atentie), cat si la monument. Fac parte dintr-o istorie veche de peste 2000 de ani.

Drumuri spre munte

Aici din pacate nu aveti ce sa faceti, daca locuiti intr-un oras mare, va trebui sa plecati devreme ca sa evitati aglomeratia de la iesirile din oras.

 • DN7 Ramnicu-Valcea-Brezoi; DN 7A Brezoi-Voineasa

O destinatie mai calma decat celelalte, chiar si de 1 mai. Are avantajul unui asfalt acceptabil spre bun pe DN 7A, dar mai ales al unor peisaje de vis. Zona foarte buna pentru picnic. Trebuie insa sa strangeti din dinti pe drumul spre Ramnicu-Valcea, daca veniti dinspre Bucuresti. Eventual o luati prin Curtea de Arges... Cazare la Voineasa si in imprejurimi.

 • DN 67 Ramnicu-Valcea-Targu Jiu; 67D Tg. Jiu-Baia de Arama-Valea Cernei-Herculane.

Evitati aglomeratia dinspre Ramnicu Valcea apucand pe DN7C si apoi 73C prin Curtea de Arges, apoi apucati spre Horezu. Drumul devine din ce in ce mai frumos dupa ce treceti de Targu Jiu (unde puteti admira sculpturile lui Brancusi), iar DN 67D este de vis.

Odata intrati pe serpentinele de pe Valea Cernei, cascati ochii si gura si admirati peisajul. Cazati-va la pensiunile de langa Herculane, nu in oras, caci sunt mult mai bune. Aerul e proaspat si tare, aglomeratia, mai putina.

 • DN 59 Timisoara-Moravita; DN 57 Moravita-Oravita; DN 57B Oravita-Cheile Minisului

Daca locuiti in Vestul tarii, incercati acest drum. In mare parte este in stare foarte buna, desi pe alocuri mai sunt lucrari in carosabil. Dar privelistea din Cheile Minisului face tot efortul.

De aici puteti apuca spre Semenic sau spre Herculane. Oriunde va orientati, aveti la dispozitie un drum cu asfalt foarte bun care serpuieste printre munti. Si in general foarte putin circulat.

 • DN 15 Piatra Neamt-Bicaz (Durau); DN 15 Bistricioara-Borsec-Toplita-Reghin

Acest drum este probabil unul dintre cele mai frumoase din Romania, insa anul trecut starea lui nu era tocmai buna la Valea Bubei. Daca problema s-a rezolvat, apucati pe el din orice directie, si bucurati-va de peisaj. Atentie la radarele fixe!

Nu veti putea face prea multe dovezi de pilotaj insa, pentru ca asfaltul nu e chiar in cea mai buna stare. Exista insa si portiuni foarte bune. Cazare la Durau, precum si in intreaga zona, la pensiuni. De admirat barajul Bicaz, daca i-au curatat apa de gunoaie, desigur.

 • DN 10 Buzau-Nehoiu-Intorsura Buzaului

Apucati pe acest drum daca vreti sa vizitati Vulcanii Noroiosi (faceti stanga din el in satul Satuc si apoi urmati indicatoarele), dar si daca vreti sa simtiti ca sunteti pilot, pe serpentinele dinspre lacul de acumulare Siriu.

Daca aveti un SUV cu niscai abilitati offroad, faceti dreapta spre Gura Teghii, si traversati muntii spre Nord, pana dati in DN 2D (el insusi la nivel de drum forestier). De aici faceti stanga spre Targu Secuiesc. A nu se incerca cu masini 'normale', dar peisajul merita efortul!!

 • DN 13 Brasov-Rupea-Sighisoara; DN 14 Sighisoara-Medias-Sibiu

Asfalt perfect, vai intinzandu-se cat vezi cu ochii, si mai ales o sumedenie de cetati transilvane care asteapta sa fie descoperite, dintre care mentionam Saschiz si Rupea.

Ajungeti pe el fie ca v-ati cazat la Brasov, fie ca veniti de pe traseul nr. 9, dinspre Buzau. Cand obositi, cazati-va la oricare dintre pensiunile din aceasta zona. Merita!

Daca aveti si voi trasee, nu ezitati sa le impartasiti. Drum bun!

Link to post
Share on other sites
 • 5 months later...

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

a fost cineva in zona din banat "stana de vale"?

cred ca nu gresesc ca e in banat...

ma intereseaza ca si traseu cu masina daca e drumul prost, peisajele cum sint...daca se merita un drum pana acolo

Link to post
Share on other sites
 • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Privacy Policy.