Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

SamiDoi

De ce uraste lumea manele

Recommended Posts

SamiDoi

Manelele sunt super ca ritm si uneori si ca versuri. Mie personal imi plac :D Dar cand vad ce fel de oameni sunt majoritatea care asculta manele (aurolacii din autobuz pe telefon, etc) mi se face rau :))

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

anca12

rar cand imi place cate o manea

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
FlorinPavel

Ascultati manele online pe , va doresc ascultare placuta !!!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
sassha

Deoarece gusturile nu se discută, ci se educă. Deşi, când vine vorba de câte o petrecere, puţin alcool, parcă ar mai merge o manea. Bineînţeles, alea mai vechi. Mulţi le refuză în mediul public pentru că nu vor să se identifice cu aşa ceva. Să nu îşi creeze lumea o percepţie total greşită asupra lor. Iar, dacă e să facem un calcul demografic la nivel de sărăcie, întâlnim o majoritate semnificativă de rromi. Aşa că, acei "aurolaci" pomeniţi mai sus, neavând o educaţie "grosolană", le este mai uşor să perceapă ritmul oriental şi versurile simple ale manelelor.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vitanelo

Pot spune ca nu-mi plac manele, initial m-au amuzat cateva “ hituri “ insa ulterior mi-au provocat repulsie.  Intr-adevar cum spune Sassha, despre gusturile care nu se discuta…consider ca nu poti spune ca o melodie de orice gen ar fi ea este proasta, nu se cadreaza daca nu esti o persoana avizata, poti spune ca nu iti place, aceasta in mod special in lumea artei.

 

Vin cu un extras dintr-un studiu avizat cat se poate de elocvent:   

In anii 80, maneaua noua nu este inca foarte populara : in cursul unei petreceri ea este cantata o data sau de doua ori, de tarafuri cu alcatuirea obisnuita a timpului: vioara, acordeon, tambal, contrabas. In acea vreme la moda în Romania este muzica banateana-sarbeasca, influentata de « Newly Composed Yugoslav Music » si ca atare continand unele elemente cu un colorit presupus oriental. La începutul anilor 90, maneaua devine componenta unei categorii mai largi, numite generic « muzică orientală » (Beissiger 2007, Radulescu 2000) ; la sfarsitul aceleeasi decade, ea preia decis pozitia de frunte a categoriei.

Maneaua este acum o muzica de sarbatoare dinamica şi agresiva, cu melodii bogat ornamentate şi acompaniate de instrumente electrice. Ea ii cucereşte pe romanii de rand, indiferent de originea lor etnica. Oricine poate dansa pe muzica ei, dar experti sunt doar romii. Maneaua poate fi auzita oriunde : pe strazi, în case, parcuri, autobuse, restaurante şi magazine. Apar si specialistii ei: manelistii. Se pune pe picioare o adevărată industrie a crearii, comodificarii, difuzarii şi consumului de manele. Ca şi în secolul 19, intelectualii o detesta. Ei sunt revoltati indeosebi de versuri – imorale, vulgare şi necizelate, in consonanta cu capitalismul salbatic, cu corupţia şi degradarea morală din societatea romaneasca. Din punctul lor de vedere, maneaua exprima tentinta de « tiganizare » a societatii si totodata incapatanarea romanilor de a ramane ancorati in lumea tulbure şi « necivilizata » a Balcanilor.

 

Daca doriti sa aflati mai multe.

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/conferinte/?p=116

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×
×
  • Create New...

Informaţii importante

By using this site, you agree to our Terms of Use and Politica de confidenţialitate.