Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

O oră de jocuri la şcoală !?


AndreiD11

Consideraţi utilă o oră de jocuri la şcoală ?  

1 member has voted

 1. 1. Consideraţi utilă o oră de jocuri la şcoală ?

  • DA
   1
  • NU
   0
  • NU ŞTIU
   0


Recommended Posts

AndreiD11

Jocul (ca formă de mişcare) este un mijloc ideal de educaţie. Dacă la grădiniţă jocul face parte din educaţia copiilor pe măsură ce elevii înaintează în vârstă jocul este din ce în ce mai uitat. Ba mai mult, nici sport nu prea se mai face la şcoală.

În ultima perioadă copiii dedică din ce în ce mai puţin timp sportului şi jocului. Numărul terenurilor de sport din oraşe e din ce în ce mai mic şi copiii nu mai au spaţiu de joacă. Traficul rutier intens face imposibilă practicarea jocurilor pe străzi, această deprindere fiind de domeniul trecutului.
Nici acasa copiii nu mai găsesc spaţiu şi timp de joacă, televizorul, calculatorul şi în general odihna pasivă luând locul formelor de mişcare.

Prin joc un copil face în 10 minute mai multă mişcare decât ar efectua îm mod obişnuit într-o oră. Prin urmare, într-un interval scurt de timp jocurile îi ajută să contracareze efectele sedentarismului satisfacîndu-le totodată nevoia de mişcare.

Majoritatea jocurilor solicită multilateral organismul. Dezvoltă forţa, viteza, îndemânarea, perseverenţa, spiritul de echipă, desavârşesc pregătirea fizică, întărasesc sănătatea şi produc o stare de voie-bună.

Jocurile simple pot fi practicate oricum şi oriunde. Prezintă atractivitate, mobilizează toate forţele, menţin treaz interesul copiilor.

Jocurile sunt un mijloc de deconectare psihică, de odihnă activă, prin intermediul lui utilizându-se la maximum timpul liber.

Prin intermediul jocului omul se obişnuieşte să suporte cu demnitate înfrângerile şi să guste satisfacţiile victoriei. Prin intermediul sportului se cultivă spiritul de sacrificiu, perseverenţa, curajul.

Jocul este un mijloc important de educaţie. Este necesară propagarea jocurilor pe cale de dispariţie.


Consideraţi că ar fi utilă o oră de jocuri la şcoală? Cu jocuri precum
 

Edited by Marius
Eliminare link-uri pt. reclamă
Link to post
Share on other sites

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Privacy Policy.