Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Facebook a fost atacat, datele noastre personale in pericol ?


userfriendly
 Share

Recommended Posts

Facebook a fost tinta unui atacat cibernetic luna trecuta. Se pare ca atacul a pornit de la un fapt relativ banal, cativa angajati au deschis si utilizat un site al unui dezvoltator de solutii mobile. Ce poate face o simpla deschidere a unui site, nu ?!

Pagina respectiva continea un virus (exploit) ce a reusit sa se instaleze prin intermediul aplicatiei Java a browserului si mai departe in sistemul de operare si apoi catre alte laptopuri detinute de angajatii Facebook.

Cum a fost posibil ?

Exploitul s-a putut instala datorita unei vulnerabilitati ale aplicatiei Java, vulnerabilitati cunoscute de catre specialisti sub denumirea Zero Day.

Ce s-a facut ?

Conform spuselor celor de la Facebook, vulnerabilitatea a fost raportata catre Oracle, dezvoltatorul aplicatiei Java si a fost remediata si bineinteles amenintarea a fost neutralizata.

Facebook a fost atacat, datele noastre personale in pericol ?

Conform celor de la Facebook atacul nu a reusit sa afecteze deloc datele noastre si momentan nu exista nici un pericol.

O veste totusi proasta …

Conform Facebook Security atacul a avut ca tinta si alte compani, barfele sugereaza ca ar fi vorba de Twitter, dar nu exista inca date sau declaratii oficiale.

sursa itnewspage.wordpress.com

Sunt datele noastre personale in pericol ?

Edited by Marius
Eliminare link reclamă.
Link to comment
Share on other sites


Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • Management

Dacă tu crezi că suntem atât de naivi să înghițim "sursa" care este site-ul tău personal, te informez că ai pierdut timpul înregistrând un cont de membru aici.

Dacă vei continua cu astfel de practici, voi bana link-ul către blog-ul respectiv. Poți posta aici toate detaliile necesare fără să mai faci trimitere la site-ul personal.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Cu siguranţă şi voi aţi văzut în ultima perioadă tot felul de articole în care se spune că Facebook plănuieşte să introducă butonul "Dislike" - fapt anunţat chiar de Mark Zuckerberg în cadrul unei sesiunii live de întrebări şi răspunsuri.
   Mai mult, website-uri serioase şi blog-uri cu pretenţii au publicat marea ştire, fără să dacă un minim de verificări dacă e reală ori ba. Din curiozitate, am căutat şi eu să citesc exact de a spus Zuckerberg şi aşa cum mă aşteptam, nu este vorba de niciun "Dislike" - omul a spus cu totul altceva, dar mulţi idioţi nu au priceput mare lucru şi au umplut internetul cu o măreaţă ştire.
   În realitate, Zuckerberg a spus:
   iar orice om normal care citeşte cu atenţie îşi dă seama că de fapt, butonul despre care se vorbeşte va fi unul de genul "sunt alături de tine","empatizez cu tine" sau "îmi pare rău" şi se referă la postările în care cineva anunţă ori expune un eveniment mai puţin fericit şi la care ceilalţi utilizatori normali la cap nu pot să dea like (ex. postările despre decesul cuiva etc.). 
   Dar în cel mai pur stil de oi fără creier, mulţi "deştepţi" au preluat "ştirea" şi au umplut internetul cu această aberaţie "Dislike pe Facebook".
    
  • AnaMaria
   By AnaMaria
   Facebook îmi tot blochează contul şi nu mai pot să trimit cereri de prietenie.
   Mi-a blocat contul pentru 30 de zile, a trecut perioada asta de 30 de zile, apoi iar mi-au blocat contul.
   Ce pot face dacă Facebook mă tot blochează să trimit cereri de prietenie pentru 30 de zile? Cum deblochez restricţia asta, dacă nu vreau să aştept 30 de zile?
  • Marius
   By Marius
   Statistici pentru pagini Facebook
    
   Statisticile paginilor Facebook ajută administratorul să înţeleagă şi să posteze conţinut mai interactiv pentru publicul său.
    
   Statisticile pentru pagini permit deţinătorilor de pagini Facebook să-şi îmbunătăţească modul în care postează conţinut, afişează reclame şi se conectează cu persoanele importante pentru ei, oferind statistici despre Aprecieri (Like-uri), Impact, Vizite, Postări şi Persoane.
    
   Pagina "Prezentare generală" oferă datele despre performanţele paginii din ultimele şapte zile. Accentul se pune pe trei statistici de bază:
   Aprecierile pentru pagină: Numărul total de aprecieri şi aprecierile noi primite de pagina Facebook Impactul postărilor: Numărul total de persoane unice cărora li s-au afişat pagina şi postările de pe pagină Interacţiunile: Numărul total de persoane unice care au interacţionat cu pagina Facebook, dar şi numărul total de persoane pe diferite tipuri de interacţiune
    
   De asemenea, sunt afişate şi cele mai recente 5 postări, astfel încât administratorul paginii să poata verifica rapid starea şi performanţa acestora.
   Se recomandă urmărirea postărilor care generează cele mai multe interacţiuni şi postarea de conţinut similar, astfel încât mai mulţi utilizatori Facebook activi să interacţioneze cu postările din Noutăţi.
    
   Aprecieri
    
   În fila "Aprecieri", sunt afişate trei statistici de bază:
   Numărul total de aprecieri ale paginii Facebook Numărul net de aprecieri (aprecieri şi aprecieri anulate) De unde provin aprecierile paginii Facebook
    
   Pentru a vedea detaliile unui grafic de aprecieri se poate da click pe el pentru a fi afişate mai multe informaţii din ziua respectivă. De asemenea, se poate selecta o perioadă de timp mai mare de o zi, ţinând apăsat şi trăgând cursorul în interiorul unui grafic. Pentru toate graficele din fila "Aprecieri", fereastra pop-up afişază sursele aprecierilor şi sursele aprecierilor anulate ale paginii Facebook analizată pentru perioada de timp selectată.
   De asemenea, se poate da click pe o statistică din caseta de referinţe aflată în partea dreaptă, pentru a compara datele în timp.
    
   Impact
    
   Fila "Impact" afişează:
   Impactul postărilor, împărţit în două categorii: plătit şi organic Interacţiuni pozitive: Aprecieri, comentarii şi distribuiri Interacţiuni negative: Un utilizator care ascunde o postare, ascunde toate postările, raportează spam sau anulează aprecierea paginii Facebook Impact total: Numărul total de persoane unice cărora li s-a afişat o activitate de pe pagina Facebook
    
   Dacă se ţine apăsat sau se trage cursorul în graficele "Impactul postărilor", "Interacţiuni pozitive" sau "Interacțiuni negative", fereastra pop-up va afişa ce postări au fost văzute de utilizatori în perioada de timp selectată. Astfel, se poate înţelege rapid legătura dintre conţinutul publicat şi tendinţele performanţelor afişate în grafic.
    
   Vizite
    
   În fila "Vizite", sunt afişate:
   Vizite pe pagină: O detaliere a locurilor din care provin vizitele Alte activităţi efectuate pe pagină: Printre acestea se numără menţiunile despre pagina ta din alte postări, postările publicate de alte persoane în pagina ta, vizitele efectuate din locaţia ta sau ofertele valorificate Referinţe externe: Surse din afara site-ului Facebook care aduc vizitatori pe pagină
    
    
   Postări
    
   Fila "Postări" este împărţită în două secţiuni: "Când fanii paginii sunt online" şi "Tipuri de postări".
   Când fanii paginii sunt online afişează când sunt active pe Facebook persoanele care au apreciat pagina.
   Toate postările publicate afişează postările publicate în pagina Facebook în ordine cronologică, tipurile de postări, informaţiile despre publicul vizat, numărul persoanelor care au văzut postările şi nivelul de interacţiune al utilizatorilor.
    

    
   Se recomandă programarea postărilor astfel încât acestea să fie publicate atunci când cei mai mulţi dintre fanii paginii sunt online, pentru a creşte impactul şi nivelul de interacţiune cu postările respective.
   De asemenea, se pot analiza tipurile de postări, pentru a vedea care dintre ele au un efect mai puternic asupra publicului, cum sunt postările cu linkuri către pagină sau postările în pagină cu fotografii, etc.
    
   Persoane
    
   Fila "Persoane" este împărţită în "Fanii tăi", "Impact - persoane", "Interacţiuni - persoane" şi "Vizite".
   "Fanii tăi" ajută administratorul să înţeleagă care categorii de persoane apreciază pagina, în funcţie de vârstă, sex, locaţie geografică şi date demografice despre limbă. De asemenea, în secţiunea "Fanii tăi" sunt comparate datele demografice ale persoanelor care au apreciat pagina Facebook. Filele "Impact - persoane" şi "Interacţiuni - persoane" oferă detalii despre persoanele cărora li s-au afişat postările paginii şi despre persoanele care au interacţionat cu postările, în funcţie de aceleaşi date demografice. Fila "Vizite" afişează mai multe detalii despre persoanele care au vizitat pagina în funcţie de locaţie.  

    
   Se recomandă ca administratorii să urmărească care sunt persoanele din care este format publicul paginii şi interacţionează/postează conţinut interesant pentru acestea. De exemplu, dacă se constată că majoritatea fanilor săi sunt femei, administratorul unei paginii poate schimba conţinutul publicat, astfel încât să pună mai puţin accent pe interesele caracteristice bărbaţilor, etc.
    
   La această adresă puteţi accesa Statisticile pentru paginile Facebook pe care le administraţi.
  • AnaMaria
   By AnaMaria
   Am văzut la cineva că avea Facebook-ul în limba română.
   Cum pot să pun şi la mine? Cum setez pe Facebook limba română?
    
  • Marius
   By Marius
   Dacă nu aţi observat Facebook a lansat oficial noul logo. Anunţul oficial se găseşte pe pagina Newsroom Facebook

   Noul logo Facebook nu mai include linia bleu din partea de jos, iar litera "F" este prelungită până la marginea de jos.   Interesant este că noul logo Facebook pus la dispoziţie pentru download are fundalul şi litera F transparente.

   Şi alte pagini oficiale au primit logo-uri noi.   Ce părere aveţi?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Privacy Policy.