Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Marius

Opriti / interziceti accesul aplicatiilor Facebook la informatiile personale

Recommended Posts

Marius

Cu toţi ştim că atunci când un utilizator Facebook accesează o aplicaţie, utilizatorul acordă aplicaţiei respective acces la informaţiile sale, dar puţin ştiu că se oferă acces şi la datele personale ale prietenilor săi, chiar dacaă aceste informaţii au fost bifate ca fiind private.

Astfel, chiar dacă un utilizator nu foloseşte deloc aplicaţiile Facebook pentru jocuri sau concursuri, în cazul în care unul dintre prietenii săi le utilizează, informaţiile personale ale acestuia sunt accesate atât de aplicaţiile în cauză, cât şi altor utilizatori Facebook.

Spre exemplu, este demonstrat că aplicaţia Skype colectează fotografiile abonaţilor săi şi ale prietenilor acestora, fapt relatat şi dezbătut cu ceva timp în urmă în Wall Street Journal.

Ca urmare, nu trebuie să vă mire când primiţi urări de "La multi ani" de ziua de naştere de la utilizatori Facebook pe care nu îi aveţi în lista de prieteni, de vină sunt aplicaţiile utilizate de către persoanele aflate în lista voastră de prieteni.

Exista însa şi o metodă foarte simplă prin care puteţi preveni ca aplicaţiile Facebook să aibă acces la informaţiile personale.

  1. Accesaţi pagina de setări de confidenţialitate de pe Facebook.
    post-1-0-76305700-1365070976_thumb.png
  2. Selectaţi opţiunea Aplicaţii din stânga.
    post-1-0-29376600-1365070984_thumb.png
  3. Selectaţi opţiunea Aplicaţii folosite de alţii.
    post-1-0-00636700-1365070993_thumb.png
  4. Debifaţi toate elementele pe care nu doriţi să le poată accesa aplicaţiile terţe, cum ar fi biografia, ziua de naştere, opinii religioase şi politice, fotografiile, notiţele, videoclipurile, actualizările de stare, sau activităţile şi interesele.
    post-1-0-89200200-1365071002_thumb.png

Succes!

  • Upvote 2

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

alexcsz

Foarte tare!

Multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

  • Conţinut similar

    • Marius
      de Marius
      În scurt timp, activitatea ta (de exemplu, comentarii, recenzii, +1 acordate, conţinutul urmărit, postări etc.) va putea fi folosit, împreună cu numele şi fotografia profilului Google Plus, în context comercial sau în alte contexte promoţionale.
       
      Cu alte cuvinte anunţurile Google vor fi însoţite de fotografiile şi numele persoanelor din cercurile noastre pe Google+ care au accesat, cumpărat sau utilizat produse ori servicii din anunţurile afişate de Google.
       

       
      Afişarea şi utilizarea acestor date şi informaţii de către Google se face numai dacă tu (utilizatorul) permiţi acest lucru, iar dacă NU doreşti ca informaţiile contului tău de Google+ să fie utilizate în anunţurile comerciale afişate de Google poţi să interzici utilizarea numelui şi a fotografiei tale.
       
      Pentru a face acest lucru conectează-te la contul Google şi accesează pagina Recomandări din cercurile tale
      În partea de jos debifează caseta "Pe baza activităţii mele, Google poate afişa numele şi fotografia mea de profil în recomandările din cercurile mele postate în anunţuri.", după care salvează şi confirmă.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×
×
  • Create New...

Informaţii importante

By using this site, you agree to our Terms of Use and Politica de confidenţialitate.