Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Marius

Mersul pe biciclea - o modalitate eficienta de miscare

Recommended Posts

Marius

Dacă vrei să faci mişcare fizică pentru o formă mai bună sau pur si simplu să slăbeşti, o optiune foarte buna e sa-ti achizitionezi o bicicletă.

Normală, dacă ai timp şi nervi să faci slalom printre maşini ori poţi petrece câteva minute bune în parc, sau una staţionară dacă pentru tine primează confortul şi facilităţile în plus.

Mersul pe bicicletă este o modalitate eficienta de miscare. Fie că ne referim la bicicleta normală, fie la cea staţionară, mersul pe bicicletă aduce numeroase beneficii. Unii au transformat bicicleta într-un mijloc de transport către serviciu, realizând că forma lor fizică şi psihică este net mai bună după câteva minute de pedalat. Alţii, au optat pentru mersul la sală sau pentru achiziţionarea unei biciclete mai performante care, pe lângă costuri mai mici, să le ofere şi alte facilităţi.

Chiar dacă pentru mult timp ai fost sedendar, te vei obişnui foarte repede cu mersul pe bicicletă. Dacă doreşti să slăbeşti, trebuie sa stii că în paralel trebuie să tii şi o dietă sănătoasă fiindcă altfel, bicicleta nu va face altceva decât să îţi crească masa musculară.

Mersul pe bicicletă în aer liber este într-adevăr mai sănătos decât bicicleta de acasă sau de la sală. Totuşi, dacă timpul sau condiţiile nu îţi permit să faci asta, bicicleta staţionară are şi ea avantajele ei. Totul este să alegi cea mai potrivită şi la îndemână formă de mişcare.

Bicicleta staţionară ne aduce aceleaşi beneficii ca şi mersul pe bicicleta în aer liber. Ea poate fi mult mai eficientă dacă dorim să slăbim, demonstrându-se că 20 de minute pe bicicleta statică valorează mai mult decât 10 minute de pedalat pe una normală, în aer liber. Pe bicicleta staţionară îţi poţi regla tipul drumului parcurs, timpul, numărul de calorii pe care vrei să le arzi, îţi poţi vedea nivelul pulsului etc. Aceasta îţi lucrează mai bine partea de sus a corpului şi opune mai multă rezistentă decât bicicleta normală, fapt ce va duce la un plus de intensitate a exerciţiului. 

Oricare ar fi alegerea, acest tip de mişcare ne lucrează foarte multe grupe de muşchi, ne ajută să slăbim sau să ne menţinem greutatea, reglează tensiunea arterială, scade nivelul trigliceridelor şi al colesterolului, ne îmbunătăţeşte sistemul cardiovascular si sistemul osos.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×
×
  • Create New...

Informaţii importante

By using this site, you agree to our Terms of Use and Politica de confidenţialitate.