Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Rezultate Bacalaureat 2011


R_a_z_v_a_n

Recommended Posts


Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Apoi ce sa mai zicem...

Rezultate de tot rasul, sau mai bine zis te apuca plansul cand vezi nivelul de cunostinte cu care un absolvent de liceu se prezinta la BAC. :shock:

Link to post
Share on other sites

A fost o palma peste fata prostiei din Romania.

Asta este nivelul real din ultimii 10 ani.

Astia sunt elevii....

Link to post
Share on other sites

Asta este nivelul real din ultimii 10 ani.

Nu cred ca este nivelul real. Pentru ca s-a mai copiat in unele centre.

Ar fi mult mai scazut...

M-a impresionat eleva Geanina care a facut contestatie caci primise 9,95 la istorie parca.

I s-a dat 10.

Cine stie, stie.

Link to post
Share on other sites
Robotelu

Apai si profesorul ala care a corectat, chiar asa de meticulos o fi fost? Ce-ar fi putut uita si fata aia ca sa-i scada 5 sutimi? Nu a pus virgula unde trebuie sau...? :))

Link to post
Share on other sites

Si profesorii slab pragatiti sunt vinovati de rezultatele de la BAC.

Mai exista profesori care sa fie exemplu pentru elevii lor?

Mai pun profesorii pasiune in a forma elevi buni?

Link to post
Share on other sites

Mai exista profesori care sa fie exemplu pentru elevii lor?

Mai pun profesorii pasiune in a forma elevi buni?

DA!

M-am abtinut de la orice comentariu in legatura cu bacalaureatul si cu rezultatele elevilor, avand in vedere ca mult timp am tot scris despre situatia care s-a creat in sistemul de invatamant. Sunt mai multi factorii care concura la un invatamant de slaba calitate:

1. "modificarea modificarii" si "schimbarea schimbarii".

2. profesori care, o perioada lunga, au ajuns in invatamant pentru ca nu au reusit in alte domenii. (E o vorba sfanta: oricine poate fi profesor, putini sunt dascali!)

3. din factorul 2 deriva urmatorul: lipsa vocatiei. A fi dascal nu inseamna doar sa semnezi in condica de prezenta la ore.

4. umilinta de a fi tratat execrabil fiindca esti pe una dintre ultimele scale ale salarizarii din Romania (va dadusem exemplul cu dorinta mea de a lua un credit si refuzul din partea a 99% dintre banci).

5. fiindca au copiat la examenul de titularizare, fiindca nu sunt capabili sa-i invete pe elevi ceea ce nici ei nu stiu (macar in domeniul in care-se presupune-sunt specialisti), bineinteles ca au acceptat ca si elevii sa copieze

6. copiatul nu s-a inventat anul acesta. A devenit o practica inca din momentul in care admiterea la liceu si la facultate nu a mai fost facuta in urma unui examen.

7. toti cei care au copiat la bacalaureat de-a lungul timpului au copiat si in facultate, au copiat si la examenele de licenta etc. Bineinteles ca si aceia care erau inca elevi stiau ca se poate, asa ca....Daca poti termina pana si facultatea copiind, de ce sa te stresezi cu amaratul de bacalaureat?

Sa mai continue insiruirea? O lipsa conduce la un lant de slabiciuni...

Solutii? Ar fi...dar sistemul e putred (iar sistemul e alcatuit din oameni). Poate ca socul acestor rezultate va conduce la niste masuri luate de oameni inteligenti (mai exista?):

1. Reintroducerea examenelor de admitere la liceu si la facultate.

2. Oblgativitatea ca profesorii sa se prezinte la examenele de grade didactice (deocamdata doar definitivarea in invatamant este obligatorie) si, bineinteles, sa nu copieze!

3. Stimularea profesorilor capabili de performanta sa ramana in sistem.

4. Verificari periodice ale modului in care sunt notati elevii pe parcursul anilor de gimnaziu si de liceu (n-ar fi o idee proasta reintroducerea examenului din clasa a X-a)etc., etc.

Mi-aduc aminte ca, dupa examenul de admitere in liceu, chiar de la primele ore din clasa a IX-a, profesorii au inceput sa ne vorbeasca despre faptul ca in curand(!) va fi bacalaureatul! Niciunul dintre noi nu s-a mirat, stiam ca aveam de facut un singur lucru in urmatorii patru ani: sa ne pregatim pentru a lua bacalaureatul. Pe langa aceasta grija era si aceea ca materiile de la examenul din clasa a XII-a nu erau aceleasi din care aveai examen pentru facultate (de exemplu, am terminat profil de finante-contabilitate, apoi am mers la Litere). Si atunci ce puteai sa faci? Sa pui burta pe carte ca pe ochi frumosi si copiute sigur nu treceai de bacalaureat, basca sa mai iei si admiterea la facultate.

Sa revin la ideea initiala: rezultatele bacalaureatului de anul acesta nu sunt deloc o surpriza. Ba mai mult, aceste rezultate trebuia sa fie si mai slabe (norocul celor care nu au avut camere de filmat ;) )

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Sunt perfect de acord cu tine ca sistemul poarta si el o mare vina.

Si totusi...

Când Dumnezeu a creat profesorul, a chemat toţi îngerii şi i-a întrebat:

-Cum ar trebui să fie un profesor?

Îngerii i-au dat mai multe răspunsuri:

-Să iubească copiii!

-Să rămână mereu student, învăţând continuu pentru a transmite elevilor lui cunoştinţe actuale şi de valoare!

-O fiinţă care să rămână veşnic tânără, amabilă, întelegătoare, modestă, creativă şi corectă!

-Să aibă cele trei perechi de ochi pe care profesorul trebuie să le aibă:cu o pereche să vadă în timp ce scrie la tablă sau citeşte, cu alta, să vadă ce nu ar trebui iar cu ultima, să se poată uita la elev când acesta este obraznic şi trebuie să-i spună ,,Te iert, altă dată să nu se mai întâmple !’’

-O fiinţă care, deşi uneori firavă, este în stare să stăpânească prin tact pedagogic şi talent o clasă de elevi, uneori mai înalţi sau mai puternici decât el!

Când a auzit aceste răspunsuri, Dumnezeu le-a spus îngerilor :

-Acestei fiinţe, care primeşte atât de puţin şi dă, sau i se cere, atât de mult, mai trebuie să-i adăugăm ceva:

-Ce ? au întrebat toţi îngerii în cor.

Dumnezeu le-a răspuns:

-Lumină, multă lumină, pentru ca profesorul să nu se stingă luminând! :)

Link to post
Share on other sites

Interesanta pilda ta! Sintetizand intr-un singur cuvant tot ceea ce ai spus: vocatie ;)

Ceea ce nu am inteles este acel atat de a la Eminescu sau a la Arghezi "Si totusi...". Daca sistemul are SI EL o mare parte din vina, atunci cui crezi ca ii mai apartine alta parte din vina pentru aceste rezultate?

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Privacy Policy.