Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

vitanelo

Tribuna cetateanului

Postări recomandate

vitanelo

Salut forumistii romani de pretutindeni! Am initiat acest topic determinat de conjunctura actuala in care ne aflm ca natiune si doresc sa va prezint anumite aspecte care sa trezeasca interesul civic pentru a sensibiliza factorii responsabili sa-si faca datoria cu responsabilitate si professionalism. Trebuie sa avem in vedere ca a sosit momentul sa ne mobilizima pentru a coreta directia gresita in care a luat-o acesta tara. Pentru reusita acestei cauze trebuie sa fim sinceri si sa spunem lucrurilor pe nume. Trebuie ca cei care simt aceste dezechilibre ce afecteaza standardele de viata sa se implice in mod responsabil , ca doar de aceea este forum , ca sa cominicam sa ne exprimam punctele de vedere aici intr-un form ce poarta numele de Romania.

Initiez acest demers…prin a va prezenta un incident care s-a soldat tragic de aceasta data. Locuiesc in cartierul Vitan ce apartine de primaria sectorului 3 unde este primar Dl Liviu Negoita, membru PDL care si-a adus aportul ca edil cu o serie de realizari mai mult sau mai putin vizibile….

Circuland cu autoturismul foarte des in zona strazilor Alexandru Morutzi si Anastasie Panu am avut ocazia sa vad urmarile unor numeroase accidente de circulatie soldate cu pagube materiaele si umane.Sunt posesorul unui carnet de conducere de cativa ani buni si constat cu ingijorare inmultirea numarului de conducatori auto care ignora legislatia, comportamentul social, logica elementara. Pe zi ce trece sofatul automobilului din placere a devenit stres pentru mine si sport extrem pentru altii.

Joia trecuta, in intersectia strazilor sus mentionate, un SUV Touareg se avanta curajos pe str.Alex. Morutzi venind sprinten dinspre Mall Vitan pe zona cu sens unic. Pe strada Anastasie Panu rula gratios o limuzina Mercedes, ce venea dinspre Bdul O.Goga.Intalnirea celor doi a fost fatala…el …inalt si puternic, indraznet cu prioritate….ea cocheta si visatoare, cu valeitati de lady’s first. Combinatia elevata…a condus la un un contact fatal ce a condus la un ricoseu al indrznetului Touareg pe trotuarul din intersectie punand la pamant doua femei…doi simpli pietoni care veneau de la piata cu 2 kg de cartofi si o legatura de ridichi si care…soarta le-a oferit ca tribut unui sistem perimat,

BILANT: o persoana decedata, o persoana cu multiple fracturi, cinci autoturisme deteriorate, si doua personae cu o eventuala afectare de constiinta. Oameni buni am putea deveini oricand si oricare dintre noi o banala pata de sange incercuita cu creta …ce va fi spalata de prima ploaie…

IPOTEZE: Daca cel cu Toareg-ul conducea prudent avand in vedere autovehiculele ce se aflau parcate unul langa altul de-a lungul arterei inguste, de unde putea sa iasa in fuga un copil sau un caine…chiar si maidanez, Daca nu accelera in apropierea intersectiei datorita vizibilitatii reduse de pe partea dreapta ,aceasta fiind opturata de autoturismele parcate in coltul intersectiei si vegetatia peisagistica…din zona.Daca conducatorul puternicului Touareg renunta sa gandeasca ca e “mare si puternic” si ca nu are de ce sa-si faca probleme… mai ales intr-o intersectie in care are prioritate…si gandeasca ca din sensul fara prioritate poate sa vina unul mai mare si mai puternic, concentrat pe subwoofere decat pe banalul stop la intersectie .Daca politia impreuna cu societatile agreate de primarie ridicau autoturismele parcate în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea (cof.lit. e, Art.174, al.9, sec.3, cap.V din Regulament Cod Rutier); Daca cei care proiecteaza si cei care intretin drumurile publice isi indeplinesc cu profesionalism obligatiile contractuale. Daca toti cei care gestioneaza banul public si contracteaza lucrari sau servicii se ingrijesc de redactarea continutului contractual, sa fie facut in beneficiul comunitatii.Daca autoritatile locale in calitate de beneficiar urmaresc lucrarile conform legislatiei in vigoare si a cerintelor de calitate impuse de standardele specifice.Daca cei care concep legislatia sau aduc modificari o vor face in asa fel incat sa fie simpla, accesibila oricui si fara posibilitatea de a o interpreta. Daca amenzile pentru anumite infractiuni ar fi stabilite asfel incat sa descurajeze incalcarea legislatiei. Daca autoritatile judecaresti vor analiza nepreferential si vor aplica si sanctiuni in natura prin prestarea unor servicii corective (ex. brncardier la SMURD pe o anumita perioadada timp). Daca cei care sunt implicati in aplicarea legislatiei o vor face cu responsabilitate si professionalism…atunci nu se vor mai intapla asa de des astfel de situati in care suntem perdanti cu toti.

PS Descatusati gandurile, frustrarile si inhibitiile….si are sa fie bine pentru toti!

Veniti si voi cu diverse relatari sa le analizam asa…pe intelesul cetateanului….eventual cu ajutorul patronajului acestui forum romanesc, pentru postrea de fotografii martor.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

tantiralitza

Buna ziua mamica, este careva pe aici care sa stie daca este voie sa bei bauturi alcoolice (votca,vin,bere etc.)stand in picioare pe banca intr-un parc public? Exista vreo lege ceva in sensul asta? Ca de ambalajele aruncate langa cos, covoarele de coji de seminte si buna dispozitie dupa orele 22 ce sa mai zic. Nu de alta ca eu una m-am lecuit, nu mai calc pe acolo si doresc sa fac o sezizare. Dar militzieni din aia comunitari mai exista? Va rog frumos sa-mi spuna careva de pe aici daca mai exista asa ceva.

Modificat de tantiralitza

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

tantiralitza exista:

Legea 61 din 1991 Republicata pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială,a ordinii și liniștii publice

Art. 3. — Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:

23) consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane și terenuri sportive,instituții culturale, săli de spectacole, instituții sau unitățieconomice, toate mijloacele de transport în comun, autogări,gări și aeroporturi, de stat și private, sau alte locuri prevăzutede lege.

Aceasta fapta se sanctioneaza cu amendă de la 100 lei la 500 lei.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
tantiralitza

Multumesc mamica mi-ai fost de ajutor. Am sa fac acum o scrisorica la militie si una la primarie. Apoi am sa astept sa vad si eu daca o sa se sezizeze careva iar daca nu si nu am sa ung bancile alea cu adeziv de ala de pris parazitii.

Multumesc mamica inca o data si poate am sa te mai intreb cate ceva asa din cand in cand, ca vad ca esti amabil.Te pupa mama!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Stimata doamna, institutiile publice, in speta data Primaria, e obligata sa faca verificari si sa ia masurile legale in urma petitiei pe care o veti depune. De asemenea trebuie sa va raspunda in scris si sa va comunice masurile ce le-au intreprins.

Ungerea bancilor cu adeziv nu este recomandata, intrucat intr-o astfel de situatie puteti avea probleme chiar dvs. Exista posibilitatea sa fiti cercetata pentru savarsirea infractiunii de distrugere.

Mult mai indicat e sa formulati o sesizare catre Primar, iar acesta o va directiona catre Politia Locala, competenta pentru solutionarea problemei.

  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vitanelo

Nu cu mult timp in urma v-am relatat despre un accident care s-a soldat cu moartea unei persoane si o alta accidentata foarte grav,intr-o intersectie unde vizibilitatea este redusa de catre autovehiculele ce sunt parcate neregulamentar, de soferi ce ignora semnificatia semnelor de circulatie, de autoritati ce nu-si fac datoria cu profesionalim. Iata ca dupa cateva zile a mai survenit inca un accident, intre doua autoturisme conduse de doua visatoare...exact in aceiasi intersectie, unul dintre autoturisme ricosand in urma impactului pe trotuarul de vis a vis de locul accidentului precedent, in calea sa doborand un stalpisor de protectie si in final oprindu-se langa un gardulet ce imprejmuieste un spatiul verde al unui bloc. Din fericire in zona nu s-a aflat nimeni, accidentul fiind fara victime, iar autoturismele fiind "sifonate" binisor.Nu stiu din ce motiv, la doua ...trei zile au inceput sa cam dispara autoturismele parcate neregulamentar, aparitia unor indicatoare suplimentare cat si a unor dispozitive de limitare a vitezei(sicane). Aceste elemente ce au existat initial datorita numeroaselor accidente soldate in aceasta intersectie "neagra", dar care au fost demontate in urma reabilitarii carosabilului din zona, ulterior ne mai fiind montate la loc de catre firma ce a executat lucrarea, aceasta probabil ca nu a fost receptionata de catre beneficiar...

Sa fi citit vreun factor de decizie relatarea din acest forum? ...sa fi avut mustrari de constiinta cei care parcheaza de obicei neregulamentar?...sa fi actionat cei de la Politia Rutiera?...sau cei de la Primarie?...oricum bine ca s-a miscat ceva...

As sugera Primariei, fiindca se observa ca ii place mobilierul urban...vezi produsele EUROFORM...montarea in astfel de intersectii a unor jardiniere, care sa descurajeze parcarea autovehiculelor pe trotuar, pentru a nu optura vizibilitatea in intersectie cat si ca element de eventuala protectie pietonala,respectiv avand si rol estetico-functional.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vitanelo

Ignoranta celor ce trebuie sa gandeasca face noi victime.

….un SEAT prafuit cu numar bulgaresc se avanta in ritm de manea pe drumul ingust si fara de prioritate tot inainte… Din lateral din stanga sa se apropie pe drumul prioritar o Alfa, fara de griji ca suntem domane…nu? si ….the lady’s first….deci…tot inainte. Din pacate nu a fost asa…cel cu SEAT-ul era un “gradinar” bronzat si tatuat, nici decum un gentleman, peocupat probabil…sa-si vanda castravetii…i-a luat fata doamnei la propiu… cu aripi, capote, spoiler si tot asa… inca doua personae ce se aflau pe trotuar zdrobindule de o lada de inghetata si peretele unui magazin. Nefericitele personae zac acum prin spital.

Cu o luna in urma v-am prezentat un caz asemanator…un accident ce s-a intamplat intr-o intersectie cu 200 m mai inainte de aceasta.In intersectia cu pricina au mai fost numeroase accidente, aceasta avand si doua unghiuri moarte (fara vizibilitate).

Oare cate victime umane si bunuri materiale distruse ii pot determina pe factorii responsabili pentru a se implica in limitarea unor astfel de accidente.

Presupun ca cineva stie sa proiecteze artere rutiere, presupun ca cineva monitorizeaza cauza accidentelor rutiere, presupun ca cineva are idée cum pot fi preintampinate astfel de incidente, presupun ca cineva are datoria sa gandeasca ca toate acestea trebuie sa se aplice.

Nu am intels cum in intersectia in care a murit o persoana iar la o sapataman a mai fost inca unul care poate i-a convins pe cei care sunt raspunzatori pentru asigurarea unei circulatii rutiere in conditii de suguranta. La cateva zile s-a actoionat cat de cat,iar la 200 m de aceasta nu. Sa fie oare un criteriu in functie de numarul de accidente si de gravitatea lor? Intersectiile cu pricina sunt cele de pe strada Anastasie Panu cu str. Alexandru Morutzzi si cu str. Lt.Col.Dumitru Papazoglu din sectorul 3.

Urmand cursul firesc…sa asteptam un nou accident poate ca are sa se prida careva ca trebuie intervenit in toate zonele cu predispozitie la accidente pentru a fi semnalizate corespunzator.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Adiere

Pana la un nou accident, nu ar trebui facuta o sesizare la Primarie?

Autosesizarea la noi, este sub orice critica.... :doh:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
tantiralitza

Buna mamica, eu una sunt patita, nici cu sezizare n-a mers. Am facut una in luna mai dar fara rezultat. Nu se mai tine cont de nimic, fiecare face cum voieste. M-a sfatuit pe aici un domn care era asa cu o poza fara cap, cum sa procedez si sa tin cont de niste legi. Am facut asa cum mi-a zis dar nu s-a schimbat nimic,chiar mai rau de parca suntem in jungla.Nu cred ca situatia va intra in normalitate atata timp cat nu avem niste gospodari profesioniti.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
tantiralitza

mamica revin ca sa-mi spun si eu oful cu parculetul unde se strang tot felul de ciudati...care continua sa chefuiasca, sa lase mormane de mizerie iar zilele trecute am vazut si o banca distrusa. Nu pot sa inteleg indiferenta celor ce sunt responsabili sa educe, a celor ce trebuiesc sa vegheze ca sa convietuim civilizat.

Voi ce parere aveti? Cum justificati placerea aceasta de a fi ... salbatici? Va pupa mama!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
KTrinK

Cred ca astfel de placeri salbatice…sunt efectul unor energii interioare generate in urma frustrarilor cumulate in timp si refulate prin astfel de manifestari. Sigur nu impartasesc genul acesta de a te manifesta… dar factorul de decizie al societatii noastre este problema.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Politica de confidenţialitate.