Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Recommended Posts

Marius

Voi incerca sa prezint in acest topic cele mai utile practici pentru optimizarea web a siteurilor pentru vizitatorii si pentru motoarele de cautare, informatii din Ghidul de baza SEO Google.
Aceste informatii nu vor dezvalui secrete care sa ridice un site automat in cautarile in Google, dar motoarele de cautare vor indexa mai usor continutul acestora.
Probabil multi sunt deja familiarizati cu multe dintre subiectele tratate aici, intrucat acestea sunt elemente importante in constructia unei pagini web.
Optimizarea web tine de modificarea unor parti mici din website si urmarirea rezultatelor. Analizate separat aceste modificari par modificari mici insa combinate pot crea un impact considerabil privind performanta din rezultatele de cautare naturale, organice.

Deciziile privind optimizarea web trebuie sa fie bazate in primul rand pe ceea ce este mai bun pentru vizitatorii siteului, intrucat acestia sunt consumatorii principali ai continutului si folosesc motoarele de cautare pentru a gasi continut util.
Axarea pe anumite trucuri specifice si prea multe modificari doar pentru o mai buna pozitionare in motoarele de cautare poate duce la ignorarea calitatii continutului si livrarea unor rezultate mincinoase, lucru sanctionat drastic de Google.

Un exemplu oferit de Google, pentru o cat mai buna intelegere a explicatiilor oferite si alegerea unui nume de domeniu cat mai reprezentativ:

Numele siteului: "Brandon's Baseball Cards"
Numele domeniului: brandonsbaseballcards.com
Scopul siteului: Vanzare online de baseball card, ghid de preturi, articole, stiri
Marimea siteului: mic, 250 pagini

Optimizarea web influienteaza doar rezultatele naturale (organice) nu si cele platite ori sponsorizate cum sunt cele de la Google AdWords
seo1g.png
 

Titluri corecte si unice pentru pagini


Titlurile paginilor trebuie indicate folosind tag-uri (etichete) "title"

O eticheta (un tag) care descrie titlul paginii informeaza atat utilizatorii cat si motoarele de cautare care este scopul paginiii accesate.
Tag-ul <title> trebuie plasat in interiorul tag-ului <head> din continutul documentului HTML.
Ideal trebuie creeat un titlu unic pentru fiecare pagina a siteului.

Titlul paginii principale a sitelui "baseball card", ce afiseaza numele afacerii si principalele 3 scopuri (cuvinte cheie)

<html>

<head>

<title>Brandon's Baseball Cards - Buy Cards, Baseball News, Card Prices</title>

<meta name="description=" content="Brandon's Baseball Cards provides a

large selection of vintage and modern baseball cards for sale. We also offer

daily baseball news and events in">

</head>

<body>

Titlul paginii este afisat in rezultatele cautarilor

Daca pagina apare in rezultatele cautarilor din motoarele de cautare, titlul acesteia o sa apara in primul rand al rezultatului.
Cuvintele din titlu sunt ingrosate pentru a ajuta utilizatorul sa recunoasca daca pagina este relevanta pentru cautarea lui.
Titlul paginii poate sa contina numele siteului ori al afacerii si poate sa contina alte informatii importante
precum: localizarea siteului/afacerii, ori cateva elemente din oferta si serviciile siteului.

Cand un utilizator efectueaza interogarea "baseball cards", site-ul apare ca un rezultat, cu titlul listat pe primul rand (observati ca termenii din interogarea utilizatorului apar ingrosati)
seo2.png

Daca utilizatorul da click pe rezultat si viziteaza pagina, titlul paginii o sa apara afisat in partea de sus a browserului
seo3.png

Titlurile paginilor interioare din site trebuie sa descrie cu acuratete scopul paginii si poate include numele siteului.

Cand un utilizator realizeaza interogarea folosind cuvintele "rarest baseball cards" apare o pagina interioara relevanta ca rezultat (titlul paginii este unic si conform cu continutul acesteia)
seo4.png

 
Recomandari:


Trebuie descris corect continutul paginii
Alege un titlu care sa descrie corect si eficient tema paginii.
De evitat:

Folosirea unui ttilu care nu are nici o legatura cu continutul paginii

Folosirea unui titlu vag, uzual ca "Untitled" sau "New Page 1"

Creeaza titluri unice pentru fiecare pagina
Fiecare pagina din site ar trebui sa ava un titlu unic, lucru ce ajuta motoarele de cautare sa faca o distinctie intre paginile ale siteului.
De evitat:


Folosirea unui singul titlu in toate paginile sau pentru un numar mare de pagini

Foloseste titluri scurte insa descriptive
Titlurile pot fi scurte dar obligatoriu informative. Daca titlul este prea lung Google va afisa doar o portiune a titlului in rezultatele cautarilor.
De evitat:


Folosirea titlurilor foarte lungi care nu sunt folositoare utilizatorilor,

Folosirea unei aglomerari nefolositoare de cuvinte cheie in titlu (keyword stuffing)

Alegerea titlurilor pt pagini este un aspect foarte important in privinta optimizari pentru motoarele de cautare.

 

 • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Marius

Folosirea meta tagului "description"

Pot fi definite rezumate pentru fiecare pagina

Tagul ce descrie continutul unei pagini ("description" tag) indica motoarelor de cautare un rezumat al continutului paginii.

Daca titlul paginii poate contine cateva cuvinte sau cel mult o fraza, meta tagul pentru descriere a unei pagini poate cuprinde cateva propozitii ori un scurt paragraf.

Google Webmaster Tools ofera o aplicatie de analiza a continutului care indica daca meta tagurile sunt prea lungi sau prea

scurte, duplicate sau repetate de prea multe ori.

La fel ca si la tagul <title>, meta tagul "description" este plasat in interiorul tagului <head>, din continutul documentului HTML.

Meta tagul description pentru pagina principala, trebuie sa ofere o idee clara despre ce contine siteul.

<html>
<head>
<title>Brandon's Baseball Cards - Buy Cards, Baseball News, Card Prices</title>
<meta name="description=" content="Brandon's Baseball Cards provides a
large selection of vintage and modern baseball cards for sale. We also offer
daily baseball news and events in">
</head>
<body>[/code] [color=#0000FF][b]Importanta meta tag-ului description[/b][/color] Meta tagul description este important intrucat motoarele de cautare il pot folosi ca un text descriptiv (un rezumat) al paginilor indexate. Am scris "pot" fiindca Google poate sa aleaga folosirea unde sectiuni relevante din pagina vizibila a siteului daca acest text este mai reprezentativ pentru cautarea utilizatorului. Ca o alternativa Google poate folosi descrierea siteului din Open Directory Project, in cazul in care siteul este listat acolo (puteti vedea aici cum se poate evita folosirea datelor din Open Directory Project de catre motoarele de cautare). Adaugarea meta tagurilor de descriere pentru toate paginile siteului este o practica recomandata. In cazul in care acestea nu exista, Google cauta si gaseste o selectie din textul paginii pe care o foloseaste. Mai multe detalii privind imbunatatirea meta tagul description se gasesc aici, in Webmaster Central Blog. In pagina de rezultate din cautari, sub titlul unei pagini si deaspura link-ului sunt afisate fragmente descriptive gen sumar (snippets). Cuvintele din rezumat (snippet) sunt ingrosate in cazul in care se regasesc in cautarea utilizatorului. In acest mod se ofera utilizatorului indicii si poate vedea daca continutul paginii se potriveste cu ceea ce cauta. [color=#008000]Cand un utilizator executa o cautare folosind cuvintele "baseball cards", pagina principala apare ca si rezultat, cu o parte din meta tagul description folosit ca un mic rezumat (snippet).[/color] meta1m.png Un alt exemplu, de data aceasta, afisarea unui fragment dintr-o pagina interna a siteului continand un articol (care in mod ideeal trebuie sa aiba propria descriere unica in meta tagul description). [color=#008000]Cand un utilizator realizeaza cautarea folosind cuvintele "rarest baseball cards" este afisata una dintre paginile interne ale siteului, cu o descriere unica avand in rezumat cuvintele cautate.[/color] meta2.png [color=#FF0000] [center][size=4][b]Recomandari:[/b][/size][/center] [/color] [color=#0000FF][b]Trebuie facut un rezumat corect al continutului paginii[/b][/color] Descrierea trebuie sa fie informativa si in aceelasi timp sa atraga utilizatorul care citeste meta tagul description ca un rezumat (snippet) in rezultatele cautarilor. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Folosirea unui meta tag description care nu are nici o legatura cu continutul paginii
Folosirea unei descrieri generice gen "This is a web page" sau "Page about baseball cards"
Folosirea doar a cuvintelor cheie in descriere
Copierea in intregime a continutului paginii in tagul meta tag
Foloseste descrieri unice pe fiecare pagina Avand descrieri diferite in cadrul meta tagurilor "description" pentru fiecare pagina, va ajuta atat utilizatorul cat si motoarele de cautare, in special cand cautarile utilizatorilor intorc din rezultate mai multe pagini ale siteului. Daca siteul are mii sau milioane de pagini, descrierile facute manual (individual pt. fiecare pagina) nu sunt posibile, in acest caz, se pot genera automat descrieri bazate pe continutul paginilor. De evitat:
Folosirea a unei singure descrieri pentru toate paginile siteului sau pentru un numar mare de pagini

Folositi meta tagurile description pentru a furniza atat motoarelor de cautare cat si utilizatorilor, un rezumat despre ce contine pagina web.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Imbunatatirea structuri site-ului

Structura link-urilor

URL simplu de inteles - Link-ul transmite usor informatii referitoare la continut

Trebuie create categorii si nume pentru fisiere care sa fie descriptive pentru toate documentele de pe site, astfel vom avea un site mai bine organizat ceea ce va duce si la o mai buna indexare a paginilor de catre motoarele de cautare.

De asemenea utilizatorii care vor dori sa puna un link catre continutul tau, vor avea la dispozitie adrese URL prietenoase (friendly url sau friendly links).

Vizitatorii in general manifesta repulsie fata de link-urile lungi si criptice (limbaj secret, obscur, greu de descifrat), care contin combinatii de litere si cifre, ori cuvinte care nu le cunosc.

Un link catre o pagina din siteul de baseball care poate creea repulsie unui utilizator

link1.png

Linkuri ca acesta de mai sus nu sunt prietenoase si pot duca la confuzii. Utilizatorii pot intampina greutati in a-si aminti un astfel de link. De asemena, utilizatorii pot crede ca o portiune a link-ului nu este necesara, in mod special daca linkul are multi parametrii necunoscuti, astfel pot ignora o parte, stricand linkul.

Unii useri pot pune un link catre o pagina a ta si daca linkul tau contine cuvinte relevate ce se pot folosi ca ancora. In aceste cazuri utilizatorii si motoarele de cautare vor avea mai multe informatii despre pagina decat un simplu ID sau un parametru criptic.

Cuvintele evidentiate pot sa-l informeze pe utilizator ori motoarele de cautare cu privire la ce contine pagina respectiva

link2d.png

URL-urile sunt afisate in rezultatele cautarilor

In cele din urma, nu trebuie sa uitam ca link-urile sunt afisate ca o parte a cautarii, imediat sub titlul si sumarul paginii. La fel ca si in titlul, cat si in descrierea (snippet) unei pagini, cuvintele cautate vor aparea ingrosate si in link.

Cand un utilizator realizeaza cautarea folosind cuvintele "baseball cards" pagina principala apare ca si rezultat, cu linkul afisat sub titlu si descrierea paginii

link3.png

Un alt exemplu cu un link din acelasi domeniu pentru o pagina ce contine un articol despre cele mai rare baseball cards.

Cuvintele din link sunt mai atragatoare pentru utilizator decat un numar id similar cu "www.brandonsbaseballcards.com/article/102125/"

Google (motoarele de cautare) se descurca si indexeaza toate tipurile de URL-uri (link-uri) ale paginilor, chiar daca sunt complexe, dar daca acestea sunt cat mai simple posibil, atunci utilizatorii si motoarele de cautare vor avea de castigat.

O mare parte din webmasteri incearca sa realizeze acest lucru prin rescrierea link-urilor dinamice si transformarea lor in linkuri statice. Google accepta si se descurca in aceasta situatie, dar trebuie sa fim constienti ca aceasta procedura este una foarte avansata, iar daca este realizata incorect poate cauza probleme privind indexarea siteului.

Mai multe detalii despre o buna structura a link-urilor gasiti pe pagina Webmaster Help Center despre utilizarea link-urilor prietenoase.

Recomandari

Folosirea cuvintelor in URL (link-uri)

Linkurile ce contin cuvinte (de preferat cuvinte cheie) care au relevanta pentru continutul siteului, sunt prietenoase pentru utilizatorii care navigheaza pe site. Acestia isi vor aminti mai usor de ele si vor fi tentati mai mult sa le publice si pe alte site-uri.

De evitat:

Folosirea de linkuri lungi cu parametri care nu sunt neaparat necesari sau cu id-uri
pentru sesiuni
Folosirea de nume generice ca si "page1.html"
Folosirea excesiva de cuvinte cheie ca si in exemplul "baseball-cards-baseball-cardsbaseballcards.htm"[/code] [color=#0000FF][b]Conceperea unei structuri a directoarelor cat mai simpla[/b][/color] Folosirea unei structura simple a directoarelor permite organizarea continutul si usureaza navigarea utilizatorului prin faptul ca le sugereaza unde sunt pe site in orice moment. Trebuie folosita pe cat posibil o structura de directoare care sa indice ce tip de continut se gaseste la acel url. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Folosirea unei structuri foarte complexe de directoare precum ".../dir1/dir2/dir3/dir4/dir5/page.html"
Folosirea unor nume de directoare care nu au nicio legatura cu continutul acestora
Ofera o singura versiune de link Pentru a evita situatia in care utilizatorii sa puna un link care o versiune de URL si alti utilizatori catre alta versiune de URL (aceasta practica poate imparti reputatia intre cele doua adrese web), concentreaza-te pe folosirea unui singur link catre o pagina din structura interna a site-ului. Daca observi ca utilizatorii acceseaza aceasi pagina folosind mai multe versiuni ale link-ului, atunci trebuie sa creezi o a redirectionare permanenta 301 de la paginile care folosesc link gresit catre cele care sunt linkurile dominante. Aceasta e una dintre cele mai bune solutii. Daca nu este posibila redirectionarea, se poate folosi si URL-ul canonic, ori rel="canonical" elementul de legatura in link. De evitat:
Folosirea de pagini din subdomenii care acceseaza aceasi continut ca si o pagina din directorul principal 
(de exemplu "domain.com/ page.htm" si "sub.domain.com/page.htm")
Folosirea majusculelor (litera mare) in link
(majoritatea utilizatorilor se asteapta ca un link sa contina litere mici si le retin mai usor)[/code]

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Site-ul trebuie sa fie cat mai usor de navigat

Navigarea este foarte importanta pentru motoarele de cautare

Navigare cu usurinta pe un site este un mod important in a ajuta vizitatorul sa gaseasca rapid continutul dorit ori informatiile pe care le cauta.

O planificare a navigatiei corecta trebuie sa se bazeze pe pagina principala

Toate siteurile contin o pagina principala ("root" page) care este in mod normal ceea mai vizitata pagina de pe site si punctul de plecare pentru toti vizitatorii site-ului. Daca siteul are un numar mai mare de pagini, trebuie sa te gandesti unde vor ajunge vizitatorii de pe prima pagina, catre care pagini vor naviga pornind din prima pagina.

Daca ai mai multe pagini legate de un anumit subiect, trebuie sa creezi o pagina care sa fie un sumar al acestor pagini.

(exemplu: pagina principala -> lista de teme inrudite -> topic specific)

Daca ai sute de produse, acestea trebuie clasificate in categorii si subcategorii.

Structura cu directoare pentru micul site de baseball cards

navix.png

Asigurati mai mult confort pentru utilizatori utilizând o bara de navigare

Bara de navigare este un rand de link-uri interne, afisata in partea de sus sau de jos a pagini ce permite vizitatorilor sa navigheze rapid inapoi la o sectiune precedenta sau la prima pagina.

Majoritatea barilor de navigare au prima pagina (pagina generala) ce contine cele mai multe link-uri in partea stanga, iar listele cu celalalte sectiuni sunt afisate spre dreapta.

Link-urile din bara de navigare apar suscesiv cu cat se navigheaza mai adanc in paginile site-ului

navi1k.png

Trebuie acceptata posibilitatea eliminarii unei parti a URL-ului

Luati in calcul situatia in care un utilizator elimina o parte din URL. Anumiti utilizatori pot naviga pe site intr-un mod mai ciudat si trebuie sa anticipati acest lucru.

De exemplu, in loc sa foloseasca link-urile din bara de navigare, un utilizator poate elimina pe o parte din URL in speranta de a gasi continut mai general.

In timp ce viziteaza

http://www.brandonsbaseballcards.com/news/2010/upcoming-baseballcard-shows.htm
poate elimina o parte din link accesand apoi din bara de adrese a browser-ului
http://www.brandonsbaseballcards.com/news/2010/
sperand ca in acest mod sa fie afisate toate stirile din 2010. Utilizatorii pot merge la un director superior prin eliminarea ultimei parti a URL-ului navi2.png Site-ul tau poate afisa continut in aceasta situatie sau ofera utilizatorului o pagina de eroare 404 ("page not found")? Ce se intampla daca utilizatorul incearca si mai mult, un nivel de forma:
http://www.brandonsbaseballcards.com/news/
Utilizati doua sitemap-uri: unua pentru utilizatori si una pentru motoarele de cautare O harta a siteului (sitemap in format HTML) este o simpla pagina din site in care este afisata structura siteului si este in mod obisnuit construita dintr-o lista ierarhica a paginilor. Vizitatorii pot consulta aceasta pagina cand intampina probleme in a gasi o anumita pagina a site-ului. Si motoarele de cautare pot vizita aceasta pagina, insa scopul acesteia nu este doar o buna indexare a link-urilor afisate in ea, ci mai degraba pentru utilizarea de catre vizitatori. Un sitemap in format HTML poate ajuta utilizatorul sa gaseasca cu usurinta continutul pe care il cauta sitemap1.png O harta a siteului in format XML, care poate fi trimisa (inscrisa la Google) folosind Webmaster Tools, ii usureaza lui Google munca de descoperire a paginilor din site. Un sitemap XML poate ajuta motoarele de cautare sa gaseasca paginile site-ul.
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9">
<url>
<loc>http://www.brandonsbaseballcards.com/</loc>
<changefreq>daily</changefreq>
<priority>0.8</priority>
</url>
<url>
<loc>http://www.brandonsbaseballcards.com/news/</loc>
</url>
<url>
<loc>http://www.brandonsbaseballcards.com/news/2008/</loc>
</url>
<url>
<loc>http://www.brandonsbaseballcards.com/news/2009/</loc>
</url>
<url>
<loc>http://www.brandonsbaseballcards.com/news/2010/</loc>
</url>
</urlset>[/code] Utilizarea unui fisier sitemap in fomat XML este un alt mod (desi nu este garantat) de a spune motorului de cautare Google care versiune a link-ului este preferata ca si link canonical (dominant). (exemplu:
[code]http://brandonsbaseballcards.com/
sau
http://www.brandonsbaseballcards.com/
puteti obtine mai multe informatii despre aceast lucru citind care este domeniul preferat). Google a contribuit la dezvoltarea aplicatiei open source Sitemap Generator Script pentru a oferi crearea unor harti in format XML. Pentru a invata mai multe despre hartile XML ale siteurilor (Sitemaps) poti citi ghidul pentru hartile de site in format XML ce se gaseste in Webmaster Help Center.
Folosirea unei retele complicate de linkuri pentru navigare ( exemplu: link din ficeare pagina catre toate paginile din site )
Folosirea unui sistem exagerat de impartire a continutului, astfel incat sa fie necesare multe click-uri inutile pentru a ajunge la continutul cautat[/code] [color=#0000FF][b]Foloseste cat mai mult text posibil pentru navigare[/b][/color] Utilizand navigarea de la pagina la pagina prin folosirea textului in link-uri, ajuta motoarele de cautare sa indexeze mult mai bine site-ul si sa-l inteleaga. De asemenea, majoritatea utilizatorilor prefera acest mod de navigare, mai ales in cazul in care browserele nu pot sa interpreteze Flash-ul sau JavaScript-ul. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Folosirea unui sistem de navigare bazata exclusiv pe meniuri drop-down, imagini sau animatii nu este recomandata (multe, insa nu toate, motoare de cautare pot sa descopere aceste link-uri pe un site),
insa daca un utilizator poate ajunge pe toate paginile unui site folosind linkuri normale text, acest lucru imbunatateste accesibilitatea site-ului si folosirea acestuia
(mai multe despre acesta tema puteti citi in articolul cum interpreteaza Google fisierele non text) Utilizeaza o harta a siteului in format HTML, cat si o harta a siteului in fomat XML O simpla harta a siteului care sa contina link-uri catre toate paginile siteului sau cele mai importante pagini (daca siteul contine sute sau mii de pagini) poate fi de un real folos. Crearea unei harti a siteului in format XML le va ajuta foarte mult motoarele de cautare sa descopere toate paginile. De evitat:
Folosirea unor link-uri gresite, incomplete etc. in harta siteului in format HTML.
Folosirea unei harti a siteului in format HTML care afiseaza paginile fara a fi grupate sau organizate dupa subiectul dezbatut [/code] [color=#0000FF][b]Utilizarea unei pagini 404 cu adevarat folositoare[/b][/color] Vizitatorii vor ajunge inevitabil si pe o pagina care nu exista pe site, folosind un link gresit sau prin simpla tastare a unui URL gresit. Avand o pagina 404 special construita, care in mod elegant indruma vizitatorul catre o pagina cu continut, poate sa imbunatateasca substantial modul de navigare. Pagina 404 trebuie obligatoriu sa aiba un link inapoi catre pagina principala a siteului si e foarte util sa aiba link-uri catre paginile populare de pe site. Google ofera un widget 404 care poate fi inserat in pagina 404 si care popula automat pagina cu optiuni folositoare. Poti folosi de asemenea si Google Webmaster Tools pentru a afla sursele problemelor cu paginile care nu sunt gasite. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Folosirea unei pagini de eroare 404 care sa fie indexata de motoarele de cautare
(atentie la setarile serverului, astfel incat el sa returneze o eroare de cod 404 HTTP atunci cand o pagina care nu existenta este accesata)
Folosirea unui text vag precum "Not found", "404", sau lipsa completa a paginii
Folosirea unui design pentru pagina 404 care nu este la fel cu restul siteului

Recomandari
Creeaza o ierarhie de navigare intuitiva Incercati sa faceti trecerea de la continutul general catre continutul mai detaliat cat mai usor posibil pentru utilizator. Adaugati pagini de navigare astfel in cat acestea sa aiba un sens si includeti aceste pagini in structura de linkuri interne ale site-ului. De evitat:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Optimizarea continutului

Ofera continut si servicii de calitate

Site-urile interesante castiga notorietate de la sine

Continutul util si de calitate influenteaza site-ul mai mult decat orice alt factor discutat in acest topic.

Utilizatorii recunosc continutul de calitate, iar in acest caz vor recomanda acest continut psi altor utilizatori. Astfel de recomandari pot fi facute prin bloguri, site-uri de socializare, email, forumuri, sau alte metode.

Linkurile aparute organic (natural, in text), ori din vorba in vorba (word-of-mouth buzz), ajuta la cresterea reputatiei unui site atat din punctul de vedere al motoarelor de cautare (Google) cat si al vizitatorilor, si foarte rar apare in urma unui continut lipsit de calitate.

blogcf.png

Incearca sa anticipezi diferentele de intelegere a subiectelor publicate de catre utilizatori si ofera continut unic, exclusiv

Incearca sa anticipezi cuvintele pe care un utilizator le poate folosi in cautari pentru a gasi o parte din continut.

Utilizatorii care stiu mai mult despre un anumit subiect pot folosi cuvinte cheie diferite in interogarile motoarelor de cautare fata de cineva care are cunostinte minime despre subiectul respectiv.

De exemplu, un fan de baseball experimentat ar putea cauta [NLCS], un acronim pentru National League Championship Series, in timp ce un fan necunoscator poate folosi o interogare mai generale, cum ar [baseball playoffs].

Anticipand aceste diferente in comportamentul de cautare si luarea in calcul a acestora in timpul crearii continutului (folosind un bun amestec de cuvinte cheie in fraze) pot produce rezultate pozitive.

Google AdWords ofera Keyword Tool, un instrument la indemana care poate ajuta la descoperirea unor noi cuvinte cheie si pentru a vedea volumul de cautari aproximative pentru fiecare cuvinte cheie.

cuvcheie.png

De asemenea, Google Webmaster Tools afiseaza in partea superioara a paginii, statisticile interogarilor de cautare in urma carora site-ul apare in cautari, cat si cele care au adus cei mai utilizatorilor pe site.

Incercati sa creati un serviciu nou, util, care sa nu mai fie oferit si de alte site-uri. De asemenea este indicat sa se scrie despre anumite proiecte de cercetare, ori sa se lanseze ceva in exclusivitate, astfel incat alte site-uri sa nu aiba aceasta posibilitate de a lansa noutati in nisa respectiva.

Recomandari

Scrie text care poate sa fie usor de citit

Utilizatorii prefera un text bine scris si usor de urmarit.

De evitat:

Text greoi, scris dezordonat cu multe greseli gramaticale si de ortografie
Integrarea textului in imagini ori publicarea unui text sub forma de imagine
(vizitatorii doresc sa copieze textul si sa il foloseasca, la fel si motoarele de cautare, care nu pot citi textul din imagini)[/code] [color=#0000FF][b]Continutul site-ului trebuie sa pastreze o organizare in jurul subiectelor[/b][/color] E preferabil ca organizarea continutului sa fie in asa fel incat, utilizatorul sa stie cand incepe si cand se termina un anumit subiect dintr-un text scris. Despartirea textului in paragrafe logice ii vor ajuta pe cititori sa gaseasca mai rapid continutul care il cauta. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Publicarea unui text foarte lung, despre o varietate mare de teme, fara paragrafe, ori fara alte modalitati de a imparti textul logic.
Continut nou, de actualitate si unic Continutul nou nu numai ca iti garanteaza pastrarea utilizatorilor deja existenti pe site, dar si atrage noi cititori/vizitatori.
Preluarea si modificare intr-o mica masura a unui text deja existent, fapt care va aduce putina valoare continutului
publicat
Continut duplicat (sau aproape duplicat) pe site[/code] (mai multe informatii despre continutul duplicat) [color=#0000FF][b]Creeaza continut in principal pentru utilizatori si nu pentru motoarele de cautare[/b][/color] Cand site-ul este construit in jurul nevoilor si pentru multumirea vizitatorilor si in acelasi timp este usor de indexat de catre motoarele de cautare, aceasta tehnica produce in mod obisnuit rezultate pozitive. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Folosirea de numeroase cuvinte cheie inutile, postate acolo doar pentru motoarele de cautare, dar care sunt deranjante si fara sens pentru utilizatori
Introducerea intentionata de text cu "greseli gramaticale frecvente, folosite pentru a ajunge pe aceasta pagina" care ofera putina valoare din punctul de vedere al utilizatorului
Folosirea de text ascuns fata de utilizatorii, insa vizibil pentru motoarele de cautare

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Utilizeaza text ancora optimizat

Textul ancora optimizat (adecvat/corect) transmite informatii despre continutul link-ului

Textul ancora este un textul pe care utilizatorul poate sa-l aceseze (sa dea ), este textul sub care se afla un link si care este introdus in interiorul unui tag ancora <a href="..."></a>.

Acest text ancora descrie corect continutul unui articol de pe o pagina a site-ului

tancora1.png

Un astfel de text (textul ancora) transmite utilizatorilor cat si motoarelor de cautare (Google) informatii despre pagina la care face trimitere link-ul respectiv.

Link-urile pot sa fie catre pagini interne (daca este vorba de o pagina de pe acelasi site) sau externe (care trimit catre pagini de pe alte site-uri). In ambele situatii, cu cat ancora pentru link este mai buna, mai adecvata sau reprezentativa, cu atat e mai usor pentru utilizator sa navigheze si pentru Google sa inteleaga care este subiectul si ce continut are pagina pe care va ajunge.

Datorita unui textul ancora adecvat utilizatorii si motoarele de cautare pot intelege cu usurinta ce contin paginile la care se face trimitere

tancora2.png

Recomandari

Folosirea unui text care sa descrie corect link-ul

Textul ancora utilizat pentru un link trebuie sa ofere o minima idee despre continutul pagini la care face trimitere

De evitat:

Folosirea de text generic pentru ancora de genul "click", "aici", sau "apasa aici" etc.
Folosirea unui text ancora mincinos, care nu are nicio legatura cu continutul paginii la care face trimitere link-ul
Folosirea adresei URL, a link-ului propriu-zis, ca text ancora
(desi acest mod se poate folosi in momentul in care se aminteste adresa unui website)[/code] [color=#0000FF][b]Folosirea unui text concis (scurt, din putine cuvinte, succint)[/b][/color] Pentru textul ancora trebuie utilizate texte scurte si descriptive, cateva cuvinte sau o propozitie scurta care sa contina o minima descriere. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Folosirea unui text lung pentru ancora, ori o propozitie foarte lunga sau un intreg paragraf de text
Link-urile trebuie sa fie usor de recunoscut Este necesara o diferenta vizibila si care sa fie perceputa usor de utilizatori, intre un text normal si textul ancora. Continutul unui site devine mai putin util daca vizitatorii nu observa anumite link-uri ori apasa din greseala pe ele. De evitat:
Folosirea de stiluri pentru text in CSS astfel incat link-urile sa fie afisate la fel ca si textul normal
Utilizarea textului ancora si pentru paginile interne In general cand se vorbeste despre link-uri, marea majoritate se gandesc la link-urile externe (cele care trimit utilizatorul pe alt site), insa acordand o atentie mare textului ancora folosit pentru link-urile interne, ajuta foarte mult utilizatorii cat si motoarele de cautare (Google) sa navigeze mult mai usor pe site si sa descopere intreg continutul. De evitat:
Folosirea excesiva a cuvintelor cheie ori a textului anchor foarte lung, scris doar pentru indexarea motoarelor de cautare
Crearea unor link-uri inutile care nu ajuta utilizatoriul sa navigheze pe site[/code]

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Utilizarea imaginilor optimizat

Informatiile legate de imagini pot fi furnizate prin utilizarea atributului (tag-ului) "alt".

Imaginile pot fi o componenta de baza pentru anumite site-uri, iar in acest caz si folosirea acestora poate fi optimizata. Toate imaginile trebuie sa aiba un nume distinct (filename) si un atribut (tag) "alt", iar cel mai indicat este sa fie folosite amandoua.

Eticheta "alt" permite adaugarea unui text alternativ pentru imaginea respectiva, ce poate fi util in cazul in care aceasta nu poate fi afisata.

<img src="http://www.brandosbaseballcards.com/img/2008-world-series-baseball.jpg" alt="2008 Signed World Series Baseball"/>
Cand imaginea nu este afisata utilizatorului din diferite motive, cel putin este afisat textul atributul "alt". img1u.png De ce este buna utilizarea acestui atribut? Daca un utilizator vizualizeaza site-ul cu ajutorul unui browser care nu suporta imaginile, ori foloseste tehnici alternative precum screen reader, continutul etichetei "alt" va furniza informatii despre imagine. Un alt motiv pentru utilizarea etichetei "alt" este faptul ca atunci cand imaginea este inserata printr-un link, textul din atributul "alt" este folosit ca si text ancora. Nu este recomandata insa folosirea multor imagini pentru link-uri, este preferabila utilizarea link-urilor text. Optimizarea numelui imaginilor si a atributului "alt" usureaza indexarea de catre Google Image Search si ofera posibilitatea acestui motor de cautare sa inteleaga mai usor imaginile ce sunt incluse in site. Stocarea imaginilor intr-un director special al lor Se recomanda stocarea imaginilor intr-un singur director, in detrimentul impartiri imaginilor in numeroase directoare si subdirectoare ale site-ului. Aceasta practica simplifica accesul la imagini. Trebuie utilizate formate standard pentru imagini. Majoritatea browserelor suporta formatele imaginilor de tipul JPEG, GIF, PNG, si BMP. E bine ca extensia fisierului sa fie aceeasi cu tipul fisierului imagine. Este mult mai facil accesul catre imagini, daca acestea sunt stocate intr-un singur director img2l.png
Folosirea unor nume de fisiere generice precum "image1.jpg", "pic.gif", "1.jpg"
(daca siteul utilizeaza mii de imagini, trebuie gasit un mod automat peentru denumirea imaginilor)
Folosirea unor nume pentru fisiere foarte lungi
Aglomerarea inutila a unor cuvinte cheie in atributul "alt" sau copierea in acesta a unui intreg paragraf[/code] [color=#0000FF][b]Utilizarea atributului "alt" cand se folosesc imagini ca link-uri[/b][/color] Cand se folosesc imagini ca link, trebuie adaugata eticheta "alt", care ajuta motoarele de cautare (Google) sa iteleaga mai multe despre pagina spre care duce link-ul. Pentru completarea etichetei "alt" trebuie ales un text similar textului ancora. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Folositea unor etichete "alt" foarte lungi, ce pot fi considerate spam
Folosirea in meniul de navigare a site-ului doar a link-urilor cu imagini

Utilizarea unui fisier Sitemap pentru imagini

Un fisier Sitemap pentru imagini poate oferi motorului de cautare (Googlebot) mai multe informatii despre gasirea imaginilor pe site. Structura acestuia trebuie sa fie similara cu fisierul Sitemap XML al paginii web.

Recomandari
Utilizarea unor nume de fisiere si etichete "alt" cat mai scurte insa foarte explicite La fel ca si alte parti din pagina vizate pentru optimizare, numele fisierelor imagine si a textului din etichetele "alt" sunt ideal construite atunci cand sunt scurte, insa cu o descriere clara si explicita. De evitat:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Utilizarea corecta a etichetelor heading (tag-urile de pozitie sau de structura)

Folositi etichete de pozitie pentru a sublinia importanta textului

Etichetele heading (tag-urile pentru structura), sunt altele decat cele din codul HTML marcat cu <head> sau din headerul HTTP, sunt folosite pentru a prezenta structura paginii utilizatorilor.

Exista 6 marimi pentru tag-urile de structura incepand cu <h1>, cel mai important si terminand cu <h6>, cel mai putin important.

Pe o pagina care contine o stire, se poate folosi numele site-ului intr-un tag <h1> si titlul articolului intr-un tag <h2>

</head>
<body>
<h1>Brandon's Baseball Cards</h1>
<h2>News - Treasure Trove of Baseball Cards Found in Old Barn</h2>
<p>A man who recently purchased a farm house was pleasantly surprised ...
dollars worth of vintage baseball cards in the barn. The cards were ... in news
papers and were thought to be in near-mint condition. After ... the cards to his
grandson instead of selling them.</p>[/code] Avand in vedere ca tag-urile de structura afisaza textul din ele mai mare decat textul normal, acest lucru este un element ajutator pentru utilizatori si le indica acestora ca acest text este important, putand sa intelega tipul de continut care se gaseste sub acest text. Etichetele (tag-urile) de structura de marimi diferite pot ajuta la creare unei structuri ierarhice pentru continut, facand mai usor navigarea in pagina. [center][size=4][color=#FF0000][b]Recomandari[/b][/color][/size][/center] [color=#0000FF][b]Imaginati-va ca scrieti o schita[/b][/color] Similar cu scrierea unui cuprins pentru un articol mare, trebuie evidentiate punctele principale si subpunctele continutului, iar in functie de acest lucru se aleg tag-urile de structura. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Introducerea de text in tag-urile heading care nu sunt folositoare in definirea structurii paginii
Folosirea tag-urilor heading acolo unde este recomandata utilizarea altor taguri precum <em> si <strong>
Folosirea haotica sau trecerea aleatoare de la o marime la alta marime odata cu trecerea de la un tag la altul
Utilizarea cumpatata a tag-urilor de structura in pagina Folosirea tag-urilor de structura trebuie facuta numai acolo unde au sens. Prea multe taguri pe o pagina fac greoaie diferentierea in pagina, nu se mai intelege unde incepe un anumit continut si unde se termina. De evitat:
Folosirea excesiva a tag-urilor de structura in pagina
Introducerea intregului continut al paginii in un astfel de tag
Folosirea tag-urilor de structura doar pentru a diferentia afisarea textului insa fara a avea legatura cu structura paginii[/code]

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Marius

Utilizarea eficienta pentru robots.txt

Restrictionarea accesului motoarelor de cautare cu robots.txt cand acest lucru nu este necesar

Un fisier "robots.txt" informeaza motoarele de cautare daca acestea pot accesa si indexa anumite parti (pagini) ale siteului.

Toate motoarele de cautare nominalizate prin User-agent: * (simbolul * wildcard), nu trebuie sa acceseze si sa indexeze directorul /images/ sau orice alt link care incepe cu /search

User-agent: *
Disallow: /images/
Disallow: /search[/code] Acest fisier trebuie denumit "robots.txt" si trebuie sa se gaseasca plasat in directorul principal (directorul radacina) al siteului. [color=#008000]Adresa unde trebuie sa se gaseasca fisierul robots.txt[/color] robots.png Puteti opta sa blocati de la indexare anumite pagini din site atunci cand considerati ca acestea nu sunt utile pentru utilizatori daca apar in urma unei interogari in motoarele de cautare. Daca doriti sa blocati indexarea anumitor pagini, Google Webmaster Tools are o aplicatie pentru generarea fisierelor robots.txt. In cazul in care folositi subdomenii si doriti sa blocati anumite pagini din acestea, va trebui sa creati fisiere separate robots.txt pentru fiecare subdomeniu. Mai multe informatii despre robots.txt si despre modul de folosire a acestui fisier se gasesc in Webmaster Help Center: ghidul de utilizare robots.txt Exista si alte modalitati de a bloca continutul siteului sa apara in motoarele de cautare, ca de exemplu:
 • adaugarea meta tag-ului "[b]NOINDEX[/b]",
 • folosind [b].htaccess[/b] pentru a parola anumite directoare,
 • folosind Google Webmaster Tools pentru a sterge continutul deja indexat.
Matt Cutts de la Google ofera cateva explicatii foarte utile despre metodele de blocare a link-urilor in acest video. [center][size=4][color=#FF0000][b]Recomandari[/b][/color][/size][/center] [color=#0000FF][b]Utilizarea metodelor de securitate pentru continutul important[/b][/color] Pentru a bloca indexarea de continut confidential ori secret nu trebui folosita doar metoda fisierului robots.txt Un motiv intemeiat este ca motoarele de cautare pot sa indexeze inca adresa URL (afisand doar link-ul fara titlu sau sumar) in cazul in care exista undeva pe internet link-uri catre aceasta pagina (exemplu pagina de statistici cu vizitatori). De asemenea motoarele de cautare care nu respecta standardul impus de robots.txt (Robots Exclusion Standard) pot sa nu respecte instructiunile aflate in fisierul robots.txt si sa indexeze aceste pagini. Iar nu in ultimul rand, un utilizator curios ar putea examina fisierul robots.txt si va gasi adresele la care se afla paginile ce nu doriti sa fie vizibile. Criptarea continutului sau protejarea cu metoda [b].htaccess[/b] sunt tehnici mult mai sigure. [color=#FF0000]De evitat:[/color]
[code]Permiterea indexarii unor pagini cu rezultate
- vizitatorii nu doresc sa paraseasaca o pagina de cautare si sa ajunga pe o alta pagina cu rezultate de cautare care nu are valoare semnificativa pentru ei
Permiterea indexarii unui numar mare de pagini autogenerate (create ca urmare a serviciilor de proxy) cu acelasi continut insa cu modificari minore

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

 • Conţinut similar

  • Joseph
   de Joseph
   Iti doresti propriul tau site ? Doresti sa-ti faci cunoscuta afacerea pe internet ? Noi te putem ajuta !

   Va oferim servicii de web design dar si de marketing online si offline.
   oferim servicii premium pentru fiecare client . Oferim servicii personalizate in functie de necesitatile clientilor.
   Ne dorim sa schimbam fata internetului intr-una mai frumoasa si mai profitabila. Iar aceasta viziune a echipei noastre nu a intarziat sa aduca rezultate.
   Tratam toti clientii cu respect si facem tot posibilul ca acestia sa fie pe deplin satisfacuti de serviciile noastre. 
   Noua ne place lucrul bine facut.Asa ca oferim servicii PREMIUM , adica de calitate. 
   Facem tot posibilul sa realizam toate proiectele in cel mai scurt timp posibil deoarece vrem ca fiecare client sa fie multumit

   In prezent, oferim urmatoarele servicii:

   Web Design
   Promovare Online
   Promovare Offline
   Email Marketing
   Asistenta Virtuala

   Promoveaza-ti afacerea !
   Va oferim urmatoarele servicii de promovare :

   Promovare online :

   -SEO
   -Social Media
   -Reclame pe alte site-uri
   -Bannere
   -Promovare in articole

   Promovare offline:

   -Promovare stradala
   -Afise
   -Tricouri,bratari,etc.
   -Carti de vizita
   -Door to door

   Fa-ti afacerea cunoscuta pe internet !
   Oferim servicii SEO profesionale care favorizeaza promovarea website-ului dumneavoastra si indexarea printre primele rezultate ale unui motor de cautare.
   » Mai multi clienti
   Clientii sunt extrem de importanti in orice afacere . Un website profesionist iti va facilita drumul catre clienti . Acesta este ca o carte de vizita pentru afacerea ta . 
   » Economisesti timp
   Timpul este important pentru orice om . Cu ajutorul internetului esti doar la o secunda distanta de potentialii tai clienti . Salveaza timp si in acelasi timp creste-ti veniturile . 
   » Lasa-te pe mainile expertilor
   Din echipa noastra fac parte oameni cu o experienta vasta in domeniu . Alege cele mai bune servicii pentru tine. Tu meriti tot ce e mai bun !
   » Clienti multumiti
   Toti clientii nostri au fost foarte incantati de serviciile oferite de echipa noastra. Acestia ne-au recomandat cu incredere mai departe iar noi nu i-am dezamagit .

   Pentru informatii contactati-ma la iosif_sm@yahoo.com
  • SamiDoi
   de SamiDoi
   Buna ziua, recent mi-am deschis un site in care fac embed la filmulete Vine, adica nu incalc dreptul nimanui pentru ca nu sunt hostate la mine. Sub fiecare filmulet exista numele autorilor.
    
   Ma intrebam daca m-ar accepta google in programul lor adsene  si ce trebuie sa fac ca sa fiu cat mai aproape de topul cautarilor din domeniu gen "funny vines, best vines, new vines, etc."
    
   Am invatat ceva HTML si CSS de cateva saptamani  pana acum si vreau sa stiu daca pot sa fac ceva cu ele intr-un site care contine foarte mult php si js. Acesta este site-ul ***reclamă***
    
   Exista vreo metoda de "SEO" pe care ar trebui sa o urmez? 
    
   Va multumesc anticipat pentru ajutor.
  • SilviuPopovici
   de SilviuPopovici
   Ce este SEO si de ce este atat de important?
   SEO (Search Engine Optimization) este procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web pe paginile motorului de cautare iar Google afiseaza pe prima pagina doar site-urile autoritare si relevante, ce au un continut de calitate si link-uri de calitate. Nu mai este demult suficient sa avem doar un site web pentru ca milioane de site-uri noi apar in fiecare zi iar SEO va ofera posibilitatea de a optimiza site-ul dvs. astfel incat sa devina cat mai vizibil in online. SEO poate asigura un site web ca poate fi gasit in motoarele de cautare pentru cuvintele si frazele cheie relevante domeniului de activitate din care face parte firma. Site-ul dvs. este primul punct de contact cu publicul online iar daca oamenii nu iti pot gasi site-ul, atunci nu este bun de nimic iar SEO joaca un rol extrem de important. SEO poate aduce rezultate rapide si are un avantaj serios fata de alte tehnici de marketing online deoarece acesta ofera un ROI in curs de desfasurare pe un termen lung. SEO aduce un trafic relevant cu un potential ridicat de conversie. Traficul obinut de la o companie SEO de calitate are un potential ridicat de conversie prin abordarea preocuparilor publicului tau, prin construirea increderii si prin perspectivele convigatoare ca firma ta este cea mai potrivita prin ceea ce ofera.  
   Servicii SEO oferite
   Optimizarea vitezei de incarcare a paginii Cercetarea cuvintelor cheie si a competitilor Optimizarea continutului Optimizarea tehnica Web Analytics Link Building / Link Baiting Optimizarea Ratei de Conversie Audit SEO (fisier PDF de mai bine de 20 pagini cu analize detaliate si cu sugestii) - pret fix: 50 lei Uzabilitate & Experienta utilizatorului Nota: Serviciile afisate reprezinta doar un rezumat al tehnicilor SEO pe care le arat doar clientilor.
    
    
   Contacteaza-ma!
    
   Solicita-mi o oferta SEO prin PM sau la contact@silviupopovici.ro iar in maxim 48h vei primi o estimare de pret cu toate tehnicile si procedeele necesare optimizarii si promovarii afacerii tale in spatiul online. P
  • davied
   de davied
   Buna ziua tuturor! Incep sa ma prezint, ma numesc Davied si vreau sa ofer la toti cei care vor sa apara online o solutie. Creez siteuri web de calitate.

   Pentru a vedea ultimul site creat mergeti aici - ************* portal de nunti din moldova. Dupa cum vedeti e ceva complect, cu multe functii si aplicatii. Ce astepti si tu sa apari online? Contacteazama aici -  Astept orice tip de propunere. O zi buna
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×
×
 • Create New...

Informaţii importante

By using this site, you agree to our Terms of Use and Politica de confidenţialitate.