Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Preotii din Romania


gbrgeorge
 Share

Recommended Posts

Reluand putin discutia din topicul Sex de la prima intalnire si sa nu devenim acolo offline, va intreb ce parere aveti despre preotii din Romania, despre legile date ptr ei, de "micile escapade" care au ajuns in toata presa anul trecut ?

Si sa va povestesc ceva. Anul trecut, cat am mers cu un amic de la Focsani prin tribunal sa fie judecat ptr alte probleme, m-am nimerit in aceeasi sala cu preotul surprins si filmat alaturi de alt tanar in timp ce intretinea raporturi sexuale. Amandoi erau in sala de judecata (ptr alte probleme, asa cum urma sa aflu mai tarziu) si isi faceau semne gingase ptr a se linisti unul pe altul. Era putin haioasa toata chestia. Afara televiziunea OTV astepta sa le ia interviu.

Link to comment
Share on other sites


Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Teologia tine de vocatie, har. Problema e ca foarte multi preoti nu au devenit slujitori ai divinitatii din porniri vocationale. Pentru unii dintre ei, instinctele ... lumesti sunt mult mai interesante, iar preotia este doar o meserie ca oricare alta.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

De acolo si vorba : Fa ce zice popa, nu ce face el. Totusi consider ca nu au nicio scuza fata de actele care i-a picat in umbra. Meseria (chiar daca e o simpla meserie) de preot iti da alte valente psihice si de ce nu spirituale.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Teologia tine de vocatie' date=' har. Problema e ca foarte multi preoti nu au devenit slujitori ai divinitatii din porniri vocationale. Pentru unii dintre ei, instinctele ... lumesti sunt mult mai interesante, iar preotia este doar o meserie ca oricare alta.[/quote']

Si inca ce meserie banoasa!... Cred ca nici avocatii nu au masini ca ale unor popi sus pusi. :icon_eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nu condamn, nu am condamnat niciodata, nu sunt in măsură să condamn.

Am o deosebită recunștință pentru ceea ce este un preot.

De multe este în stare un preot.  Trebuie doar să știe că a fost chemat pentru a face lucruri marețe.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Fanatismul in general ii duce pe oameni in astfel de situatii. 

Marea problema a preotilor este ca ei deja nu mai cred in Dumnezeu, ceea ce ii face sa nu mai aiba pic de jena fata de lucrurile imorale ci doar sa le ascunda bine.

Iarasi, atunci cand incepi sa inveti pe toata lumea despre Dumnezeu, cand le spui ce e pacat si ce nu, deja ajungi sa crezi ca tu esti cel care delimiteaza binele de rau si iti permiti mici exceptii pt tine.

Mereu am considerat preotii ca fiind niste morminte varuite cu guri (si burti) mari. Fac pariu ca atunci cand se va trage linie vor exista mult mai multi politisti, medici, pompieri, oameni de afaceri sau oameni simpli care au facut lucruri bune in viata mantuiti decat preoti.

Edited by beng
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Cu siguranta e asa. Am auzit vorbind un preot despre faptul ca aceste ispite si provocari sunt mult mai atroce pentru ei decat pentru oricine altcineva. E mult mai dificil pentru ei decat pentru persoane cu alte meserii sau vocatii, insa, aicvi apare si chemarea spirituala care te face un adevarat preot. Nu te faci popa daca nu simti ca e pentru tine. Sigur, cei ortodocsi care au cazut in tot felul de scandaluri si situatii jenante si compromitatoare din cauza banilor nu-si merita numele. Afacerea preotilor este mare si frecventa, din pacate.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Privacy Policy.