Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Dakar-ul 2009


Marius
 Share

Recommended Posts

  • Management

Datorita amenintarilor teroriste, si experientei precedente in care echipaje ale raliului Dakar au fost talharite in Africa, anul trecut competitia a fost anulata. Anul acesta Raliul Dakar a pregatit o surpriza tuturor fanilor. Startul oficial a avut loc pe 3 ianuarie 2009 la Buenos Aires, in Argentina, oras in care are loc si sosirea caravanei la finalul celor 2 saptamani de competitie.

Anul acesta raliul are 14 etape, itinerariul acestuia tranzitand Argentina si Chile, in total peste 9500 km. Cea mai lunga etapa are 733 km. Echipajele concurente raman similare ca cele care ar fi trebuit sa ia startul anul trecut. Caravana este compusa din:230 de motociclete, 188 de automobile, 83 de camioane si 30 de ATV-uri.

In competitie iau startul piloti din 49 de tari, printre care si Romania. Echipajul romanesc este compus din: Marcel Butuza, Romeo Dunca, Emanuel Gyenes care alearga pe motociclete KTM 690 rally, francezii David Casteu si Philippe Cottet, olandezul Frans Verhoven si cilianul Francisco Lopez.

La clasa camioane, participa si Razvan Pintilie, pe un camion MAN. Teamul poarta denumirea Vectra Racing, si are sediul in Brasov. Eugen Banciu si Marius Vasai concureaza sub steagul Marii Britanii pentru echipajul Rally Raid UK.

Link to comment
Share on other sites


Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Spaniolul Carlos Sainz a preluat conducerea raliului dupa abandonul pilotului francez Stephane Peterhansel, castigator al raliului de 9 ori(de 3 ori la sectiunea auto si de 6 ori la motociclete).

Link to comment
Share on other sites

  • Management

Dakar-ul face prima victimă.

Raliul Dakar a făcut prima victimă, un rider francez, răpus de edem pulmonar ?n Argentina, ?ntre localităţile Santa Rosa şi Puerto Madrid, cea mai lungă probă din acest an.

Link to comment
Share on other sites

Ibericul Marc Coma (pe o KTM) a reusit sa isi treaca in palmares victoria in prima etapa a cursei moto din cadrul Raliului Dakar 2009. La auto a triumfat pilotul Al Attiyah (din Qatar), care concureaza pe un BMW. Prima etapa s-a desfasurat intre Buenos Aires si Santa Rosa si a avut o distanta totala de 371 de km.

Coma, care a fost cronometrat in 2h46min17sec, a fost urmat de Jacek Czachor (din Polonia) si de Miran Stanovnik (din Slovenia), ambii pe KTM. De asemenea, unul dintre principalii favoriti, francezul Cyril Despres (KTM), a fost nevoit sa abandoneze (a castigat competitia in anii 2006 si 2007).

43m1vtfiwx88nrpq4g0r_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Si eu imi plac foarte mult dakar, cel mai mult motocicletele. :)

Cand a fost Red Bull Romaniacs in anul trecut am fost cu familia in Sibiu, si am vazut Cyril Despres. :) Imi plac foarte mult motocicletele enduro.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Privacy Policy.