Jump to content
Romania Forum
Marius

Ce este RSS Feed si cum functioneaza

Recommended Posts

Marius

Feed-urile sunt un fel de newsletter, dar mai evoluat si in timp real, un flux web (feed) este un format de date utilizat pentru a oferi utilizatorilor continut actualizat.

Permit livrarea de continut aproape instant, unei aplicatii online sau instalate pe calculator. Continutul poate fi de forma text, poze, film, etc al unui site.

Postarile noi sunt exportate in Feed RSS si in cel mai scurt timp vei primi in programul folosit pentru citirea feedurilor un rezumat sau textul intreg, depinde de setarile feed-reader.

Programele folosite pentru citirea Feed RSS se numesc agregatoare.

Agregatorul este o aplicatie instalata, poate fi si aplicatie web, plugin sau add-on, care aduna stiri de pe net, din feed-uri rss stabilite de utilizator.

In general site-urile care ofera stiri si articole sub forma de fluxuri web de date (feed-uri rss), sunt marcate cu simbolul rss.png in diverse moduri si in functie de browser.

In browserele de internet apare o iconita in adress bar, la afisarea fiecarui site care exporta continut sub forma de feed.

rsst.png

Printr-un click pe simbol va puteti abona sub forma de bookmark actualizabil la acesta si puteti vedea cu usurinta cand apare un nou articol sau vreo noutate.

Daca vreti sa aflati multe lucruri, aveti multe feed-uri rss care va intereseaza, cel mai simplu este sa folositi un agregator care sa se ocupe cu management-ul acestora.

Un exemplu este feedreaderbutton.gif

Este foarte simplu de utilizat, are suport pentru limba romana, gaseste singur feed-urile daca introduceti adresa site-ului, ocupa putine resurse (9-10mb RAM) si va anunta despre noutati, fie din ora in ora, fie cand apar, in functie de setarile alese de voi.

feedreaderv.th.jpg

In acest mod aflati foarte usor ceea ce va intereseaza, va puteti abona la agentii de presa, site-uri care prezinta noutati tehnologice, gadget-uri etc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare


  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×
×
  • Create New...

Informaţii importante

By using this site, you agree to our Terms of Use and Politica de confidenţialitate.