Jump to content

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

Regulament

Reguli privind utilizarea forumului

Pe acest forum suntem o comunitate de prieteni, iar dacă doreşti să te integrezi alături de noi, eşti rugat să parcurgi următoarele rânduri, pentru a nu apărea pe viitor neplăceri de niciun fel.

În continuare, trebuie să lămurim un principiu care guvernează orice comunitate, unde gazdă are dreptul de baza al oricărei societăţi democrate, acela de a o administră după cum crede de cuviinţă.

Nu trebuie că aceste cuvinte să te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi înşine, ci dorim să formăm o comunitate bazată pe oameni care se respecta.

Forumul romaniaforum.ro este deschis tuturor persoanelor majore, indiferent de naţionalitate, sex, religie, clasa socială etc.

Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, acest drept îl au doar persoanele ce au obţinut calitatea de membru al forumului. Această calitate se obţine prin procedura de înregistrare a unui singur nume de utilizator, precum şi prin asumarea unor responsabilităţi şi prin respectarea cerinţelor unui regulament. În momentul înregistrării se consideră că ai citit acest regulament şi eşti 100% de acord cu cele scrise aici.

Reguli generale

1.- Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiaşi persoane se numeşte "clonă". Clonele sunt interzise. Dacă ai uitat parola, există o funcţie pentru recuperarea ei, funcţie pe care eşti rugat să o foloseşti, sau poţi apela la un administrator care te va ajuta.

Nu este permisă înregistrarea folosind că nickname denumirea paginii WEB personale, a unor firme sau orice altă denumire ce are conotaţii comerciale, sexuale şi/sau care sunt interzise de prezentul regulament.

De asemenea, nu sunt permise nickname-urile asemănătoare cu cele ale moderatorilor, ale administratorilor sau chiar asemănătoare denumirii forumului, ori cu unul deja existent, făcute special pentru a creă confuzie.

2. - Cunoaşterea limbii române scrise este obligatorie.

Dacă nu cunoşti bine limba romană, indiferent de motiv, dar totuşi intenţionezi să te integrezi în comunitatea RomaniaForum.ro, eşti rugat să precizezi acest lucru cu prima ocazie sau să contactezi un administrator/moderator.

În general, ţine cont de faptul că un post trebuie să poată fi citit rapid. Exprimarea scrisă este, prin definiţie, mai complexă decât cea orală şi, prin urmare, încearcă să te faci înţeles prin ceea ce scrii.

Este necesară cunoaşterea şi respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, după cum urmează:

- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisă, cu excepţia cazurilor în care pot apărea confuzii;

- se lasă spaţiu după, nu înaintea semnelor de punctuaţie; semnele de punctuaţie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare şi de întrebare;

- nu se lasă spaţiu după prima paranteză, nici înaintea celei de-a două; se lasă, în schimb, înaintea primei paranteze;

- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un număr mai mare ducând la enervarea cititorului;

- orice propoziţie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare;

- numărul punctelor de suspensie este trei, nu două şi nici mai mult de trei;

- scrierea cu diacritice este opţională;

- scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisă.

3. - Posturile monosilabice (gen băgare în seamă), care nu aduc nimic bun discuţiei ("cool", "de acord", "super", "rullz", "vreau şi eu d-ăla", şi altele asemenea) sunt interzise şi vor fi sancţionate. Nu suntem pe un canal de IRC, ci pe un forum.

Sunt interzise, de asemenea, posturile gen "bump" ("nu mai ştie nimeni nimic?", "Anybody?", "Hai, ajutaţi-mă şi pe mine" etc.).

Pentru că ideea postului să fie mai clară, poţi apelă la smilies, însă nu abuză de ei. Ca şi semnele de exclamare, folosirea lor repetată şi în număr mare deranjează.

4. - Postează un mesaj doar dacă ai ceva de spus în legătură cu subiectul (topicul). Este interzisă devierea de la subiectul topicului prin mesaje ce nu se referă sau nu au legătură cu subiectul (off topic). Nu se oferă absolut niciun premiu celui care atinge un anumit număr de posturi. Nu se încurajează sub nicio formă goană după posturi. Nu se încurajează mesajele şi intervenţiile fără un conţinut real şi util.

Punem accent pe calitatea mesajului (atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi că mod corect de redactare în limba romană) şi nu pe "cantitatea" sa. De aceea, nu trebuie să te grăbeşti în momentul în care postezi, e preferabil să foloseşti funcţia "Preview Post" pentru a reciti ce doreşti să postezi, iar în felul acesta îţi poţi rectifică erorile gramaticale sau de orice altă natură.

5. - Nu jigni, nu declanşă scandaluri (aşa-zisele "flame-uri")! Faptul că eşti nervos, chiar dacă ai dreptate, nu îţi scuză comportamentul. Nu vor fi toleraţi cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri, injurii, ameninţări de orice fel sau prejudicii altor utilizatori sau unor instituţii. Chiar dacă sunt folosite steluţe, "beep"-uri etc. în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic, pentru că aici intenţia contează.

Nu sunt acceptate discuţiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală (insulte, discriminare, pornografie, xenofobie, rasism, activităţi ilegale etc).

6. - Nu sunt permise postarea de link-uri către alte site-uri, decât dacă sunt absolut necesare şi relevante pentru discuţie.

Membrii noi (cei care au mai puţin de 50 de postări) au restricţionat dreptul de a postă link-uri, iar orice încercare a acestora de a postă link-uri care alte site-uri va fi considerată o încercare de a face reclamă şi sancţionată.

Pentru postarea oricăror materiale sau informaţii preluate se va menţionă sursă (ziar,site etc).

7. - Înainte de a deschide un topic nou, este obligatoriu să urmezi etapele descrise în continuare:

- apelează la funcţia "Search" a forumului pentru că este foarte probabil că subiectul să mai fi fost discutat; La folosirea funcţiei "Search" există şi un meniu extins (More Search Options) care oferă posibilitatea să detaliezi la maximum posibil căutarea după criteriile respective;

- dacă ai posibilitatea şi răbdarea necesară, citeşte mai multe discuţii legate (chiar şi vag) de subiectul pe care intenţionezi să-l deschizi; s-ar putea să găseşti răspunsul în altă discuţie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauţi şi care nu apare la căutare; citeşte, dacă se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit topic.

Este scuzabilă repetarea unei întrebări la care s-a răspuns în cea de-a şaptea pagină din cele 40, dar este inacceptabil pentru un topic de 2-3 pagini.

- dacă te-ai decis să deschizi un topic nou, foloseşte titluri semnificative pentru discuţiile din forum, prin care să oferi informaţii despre postare.

Nu folosi titluri că: "Ajutor! Sunt pierdut". Rolul titlului este acela de a identifică uşor natură problemei după citirea listei de discuţii.

8. - Dacă doreşti să editezi (modifici) un post, ai la dispoziţie 15 min. Totuşi este interzis, dacă după acel post există intervenţii ale altor utilizatori, iar prin modificare, sensul postului tău este schimbat, astfel încât acea succesiune de posturi nu va mai avea niciun înţeles.

9. - Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreşte citarea unui pasaj din alt post (propriu sau aparţinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar dacă acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repetă în mod inutil. Folosirea nejustificată va fi sancţionată.

10. - Este interzisă ataşarea de fişiere ce conţin viruşi, troieni, spyware, softuri comerciale fără licenţă, crack-uri sau orice fel de ataşament ilegal sau potenţial periculos; asemenea acţiuni vor fi sancţionate drastic.

11. - Sunt interzise trimiterea mesajelor comerciale în masă, nesolicitate altor membri, chiar dacă este făcută prin intermediul P.M. ori prin mail-uri etc. Forumul are definită o secţiune specială dedicată anunţurilor. Postarea unui anunţ de publicitate în orice altă arie se consideră abatere şi se sancţionează.

12. - Pe acest forum este interzisă publicarea anunţurilor făcute de persoane juridice. Pentru a publică un astfel de anunţ persoană juridică interesată trebuie întâi să contacteze administratorii acestui forum.

13. - Anunţurile publicitare trebuie însoţite de detalii complete, incluzând preţul, modalitatea de contact (telefon sau email), eventual specificaţiile complete ale produsului şi/sau imaginea să. Nu sunt admise link-uri către alte site-uri. Titlul topicului trebuie să specifice explicit acţiunea de cumpărare/vânzare şi produsul (produsele) în cauza.

14. - Pe acest forum este interzisă postarea şi punerea în vânzare de produse provenite din acţiuni ilegale, supuse legii copyright-ului sau altor legi cu caracter special aflate în vigoare.

Este de asemenea interzisă publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice altă activitate menită a înşela încrederea unor alte persoane, precum şi orice activităţi similare unor fapte în privinţa cărora s-a probat în trecut potenţialul infracţional.

Răspunderea pentru datele şi informaţiile din anunţ cade strict în sarcina vânzătorului.

15. - Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs. Dacă nu îţi convine preţul/starea lui, nu te obliga nimeni să-l cumperi. Astfel de comentării, care nu fac altceva decât să ridice topic-ul mai sus în listă, vor fi considerate bumping şi vor fi sancţionate. Nu se acceptă interveniţii pentru a face reclamă altor produse similare sau pentru a face contra reclamă.

16. - Anunţurile trebuie, în plus, să respecte următoarele reguli:

- Nu sunt permise posturile (gen "bump", "up", "valabil", etc.) care urmăresc doar urcarea topicului respectiv în partea superioară a listei. Pentru acest lucru există butonul "Bump this topic" care poate fi folosit o singură dată într-un interval de 5 zile.

- Posturile ce conţin "bump"-uri mascate (gen: mai am x bucăţi, marfa produsul, up de la mine, reducerile de preţ nesemnificative, etc.) indiferent că ele vin de la iniţiatorul topicului sau de la un alt user "binevoitor" vor fi sancţionate.

- Pentru că reducerile de preţ să nu fie considerate "bump" mascat, acestea trebuie să fie de minim 1% din valoarea iniţială a produsului pentru maşini ori imobile şi de minim 10% pentru alte produse.

17. - Membrii îşi pot creă o semnătură proprie. Această este definită că fiind un text sau o imagine ce va fi ataşată fiecărui post. Poate fi o frază scurtă, un citat celebru, eventual o glumă, dar care să nu aibă dimensiuni mari - maxim 3 linii a câte 100 caractere per linie (inclusiv spaţiile dintre cuvinte).

Caracterele cu care semnătură va fi scrisă sunt cele normale ale forumului (size 2).Se acceptă o singură imagine în semnătură, la dimensiunea maximă de 350x35 pixeli.

Introducerea unei reclame sau a unui link spre un alt site este permisă numai cu acordul echipei administrative a forumului.

18. - Folosirea în semnătură sau la avatar a imaginilor obscene, care promovează violentă, a textelor lungi, a pozelor de mari dimensiuni, a reclamei la firme, branduri sau produse, este interzisă;Orice nerespectare a prevederilor privind semnăturile va fi sancţionată.

19. - Dacă nu poţi sau nu doreşti să respecţi acest regulament, singură soluţie constă în încetarea participării la acest forum. Încetarea activităţii pe forum se face simplu, fără a fi întreprinsă nicio acţiune din partea nimănui. Aşadar, nu cere să-ţi fie şters user-ul ori propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administraţiei, nici aici şi nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearcă să părăseşti decent comunitatea, iar membrii acesteia să-şi aducă aminte cu plăcere de activitatea ta.

20. - Modul de acordare al sancţiunilor. Fiecare nivel de warning va avea asociată şi o suspendare temporară.

Suspendarea este definită că "disable posting ability" - cu alte cuvinte, contul respectiv devine "read-only". Apariţia unor "clone" în timpul perioadei de suspendare va fi sancţionată corespunzător.

Nu se pot da două sau mai multe warning-uri pentru aceeaşi abatere.

21. - Responsabilitatea juridică pentru mesajele postate aparţine în totalitate autorilor, iar după postare mesajele devin proprietatea romaniaforum.ro şi nu mai pot fi şterse decât în condiţii speciale.

Conform legilor în vigoare, romaniaforum.ro nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate pentru conţinutul comentariilor postate de către membri, de aceea trebuie să acorzi atenţie şi să-ţi asumi responsabilitatea necesară în redactarea conţinutului mesajelor tale.

În cazul în care o persoană consideră că i-a fost încălcat dreptul de autor sau că i-au fost cauzate prejudicii de orice natură prin postarea de mesaje pe forumul nostru, dezvăluirea datelor personale ale autorului mesajului nu se va face decât cu acordul expres al persoanei vizate, ori direct către autorităţile abilitate şi în condiţiile prevăzute de lege, întrucât comunicarea acestor date către terţi nu este permisă, ceea ce este în conformitate cu dispoziţiile legale.

Informaţiile preluate din alte forumuri, site-uri, ziare, sau orice alte surse sunt proprietatea acestora, iar dacă citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor, vor fi eliminate la cerere de pe site, numai dacă această cerere este îndreptăţită şi dovedită conform prevederilor legale de către titularii drepturilor de autor sau proprietate.

22. - Cazurile speciale (care nu se înscriu în regulile de mai sus) se decid de către echipa administrativă;

23. - Administratorii şi moderatorii forumului vor avea întotdeauna ultimul cuvânt şi nu sunt obligaţi să dea explicaţii. Este frumos din partea lor atunci când se explica, dar acest lucru nu este obligatoriu;

24. - Dacă te simţi nedreptăţit sau abuzat, pentru soluţionarea problemei, postează în secţiunea special creată pentru aşa ceva, secţiune denumită Condica de reclamaţii.

25. - Necunoaşterea regulamentului forumului nu te scuteşte de eventualele pedepse pentru încălcarea regulilor.

Nu trebuie să consideri aceste reguli că fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât nişte măsuri menite să creeze un forum de calitate.

Îţi mulţumim că ai avut răbdarea să citeşti şi îţi dorim distracţie plăcută

Informaţii importante

By using this site, you agree to our Terms of Use and Politica de confidenţialitate.