Jump to content

Trendul, evolutia, tendinta internetului

13 replies to this topic

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Inspirat din topicul Internetul romanesc - Afacerile Hi-Tech, am zis sa discutam aici despre trendul, evolutia sau tendinta internetului.
Ce credeti ca urmeaza? Spre ce se indreapta internetul? Cum considerati ca o sa fie in viitor?
Sau mai simplu spus, ce va atrage?

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Ce ma atrage la internet... o sursa imensa de informatii, totul intr-un singur loc.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Am citit cateva articole ale oficialilor de la Google, care spuneau ca se remarca trei trenduri ale Internetului:
  • Utilizatori isi doresc o participare activa, sa aiba control asupra mediului pe care il consuma si sa aleaga cu cine si in ce fel sa comunice.
  • Cresterea permanenta a continutului online.
  • Devine din ce in ce mai greu sa impresionezi utilizatori internetului, sa le captezi atentia.
Google sustine ca in urmatorii ani, jumatate din tot ceea ce inseamna continut va putea fi regasit pe Internet intr-o forma sau alta. Televiziunea sau radio-ul nu vor disparea, insa vor trebui sa se adapteze.

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Pai cred ca toate afacerile fie se vor muta online, fie vor avea o parte online, fie ea si doar un site de prezentare (deja majoritatea au, dar inca nu toate).

Ce e mai important, cred ca fiecare om ar putea fi gasit online, intr-un fel sau altul. Daca te intereseaza sa aflii mai multe lucruri despre cineva, va trebui doar sa dai un search pe google :beer:

Televiziunile vor avea probabil variante online, de exemplu a stirilor sau serialelor originale. Ca sa va dau un exemplu despre ce vorbesc, daca intrati pe Mtv.com o sa vedeti ca toate serialele lor au Full Episodes, adica puteti practic sa vedeti orice episod online, nici macar nu trebuie sa-l downloadati. Eu ma uit astfel la cateva seriale, e foarte bine, pot sa ma uit cand vreau, calitatea e excelenta si nu mai pierd timpul cu downloadul. Plus ca e si legal :D Mai sunt cateva televiziuni care au un astfel de program, dar inca nu e bine pus la punct.

Cred ca scolile vor avea vreun sistem care se bazeza pe internet. Majoritatea facultatilor au. La fosta mea facultate sistemul era reprezentat de site-ul facultatii, unde aveam toate syllabusurile, toate informatiile de care aveam nevoie, plus un site unde intrai cu cnp-ul si nr. matricol si puteai sa-ti vezi situatia scolara (adica notele de la examene, creditele, etc.).
Pentru ca ISE-ul este mult mai mare si deci ar fi mult mai complicat sa se mentina acelasi sistem, aici facem altfel: anul nostru (suntem in jur de 55 de oameni, deci nu suntem impartiti pe grupe) are un grup pe Yahoo. Acolo ne transmitem toate informatiile, ne punem toate suporturile de curs, ne comunicam notele, etc. Singura problema cu asta este ca noi, studentii, suntem cei care ne transmitem unii altora informatiile, deci cineva tot trebuie sa mearga la secretariat de exemplu ca sa ia informatiile.

Cred ca pe viitor va fi un mod in care sa poata si secretariatul/profesorii sa-ti comunice informatiile importante, si sa-ti poti vedea situatia scolara, si sa poti comunica cu colegii.

Amedeo

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,337 posts
Peste cativa ani totul se va face online...deja putem efectua plata facturilor online putem gasi site'uri delivery putem gasit programe tv...deci totul va fi facut de acasa...omul va economisi foarte mult timp prin accesul la internet.

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Poate o sa vi se para foarte interesant ce poate face tehnologia astazi, deci imaginati-va cum o sa fie peste cativa ani. Va recomand sa-l vizionati pana la capat:

XBox Jump In

Daca va intereseaza alte trenduri online interesante care se prespune ca vor fi cam pe la anul:

http://www.capital.ro/articol/top-capital-...010-127542.html

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Foarte interesant, poate in viitor nu vom mai fi nevoiti sa mergem la munca. Stam acasa si lucram.

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
foarte interesant.
numai sa ne imaginam cum ar fi sa extrapolam ideea acestui filmulet pentru "sedinte on-line" la job, sau un meci de fotbal, sau magazine virtuale...chiar e de domeniul SF.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Internetul este in topul activitatilor pentru care romanii au alocat mai mult timp in 2009 decat inainte de criza financiara

Navigarea pe internet, vizitarea prietenilor si a familiei si privitul la televizor, sunt principalele trei activitati pentru care romanii spun ca au alocat mai mult timp in 2009 decat inainte de criza financiara, conform unui sondaj.
Petrecerea timpului liber la romani este aprox:
  • 28,7 ore pe saptamana pentru prieteni si familie
  • 22,4 ore pe saptamana pentru navigarea pe internet
  • 16,3 ore pe saptamana pentru TV.
:dance2:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Nu ma mir. Internetul ocupa majoritatea timpului petrecut in fata calculatorului...

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Ma intreb cum ar fi serviciul meu fara ajutorul unor calculatoare performante si fara programele descoperite de-a lungul timpului.

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Najpa... casierele tale ar batea bonuri cu daltita in bucata de piatra :P

Am mai spus-o: sunt dependent de internet, me-time-ul petrecandu-l mai ales online... asta in timpul saptamanii
In w-e prioritatile-s altele :D

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Am citit pe site-ul Realitatea.net despre un studiu realizat de GfK Romania ce arata ca media clasica - TV, radio, presa - nu mai face parte din activitatile de timp liber preferate de tineri.
Timpul in fata televizorului a fost inlocuit de timpul petrecut in fata calculatorului, conversand cu grupul de prieteni in retelele sociale.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Si noi suntem la fel ? Eu cel putin nu ma regasesc 100%. Da, imi place sa stau pe calculator mult timp, dar cand sunt liber (si mai ales la Bucuresti) nu ma apropii de calculator.

Edited by gbrgeorge, 03 February 2010 - 12:18 PM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users