Jump to content

Loto 6/49, noroc, joker, etc.

26 replies to this topic

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
am văyut un reportaj făcut special si legat de tehnicile care se folosesc la LOTO. totuşi cred că e destul de greu acum să pacaleşti lumea

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Pai? Ce au descoperit?

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Loteria Romana: Loto 6/49 o inselatorie?
aprilie 12, 2009
1 Votes

Acum zece ani, marele premiu pus ?n joc la concursul 6/49 era c?ştigat aproape săptăm?nal. Acum, trimestrial este puţin spus. Ce s-a schimbat oare cu norocul rom?nilor şi de ce avem doar c?ţiva c?ştigători pe an? Cine ne va răspunde vreodată corect la aceste ?ntrebări, ar trebui distins cu un mare premiu: fie pentru logică, fie pentru sinceritate.

.

?n 1999 se c?ştiga foarte des

Premiile săptăm?nale la categoria ?nt?i se situau la un nivel mediu de 500 de milioane de lei vechi. Şi se c?ştiga ?n draci. Cea mai lungă serie de concursuri săptăm?nale fără c?ştigător s-a ?ntins doar pe o lună.

Potrivit datelor din arhiva jocului, ?n anul 1999, marele premiu s-a c?ştigat ?n 35 dintre cele 52 de concursuri săptăm?nale organizate, adică ?n aproape 70% dintre concursuri. Atrage atenţia un c?ştig ?nregistrat ?n luna mai, c?nd un jucător a pus poate cel mai inspirat bilet din istoria Loteriei. Numerele c?ştigătoare: 23, 24, 26, 27, 29, 3.

2000 ? anul marii schisme

Imediat după intrarea ?n noul mileniu, totul pare să se fi dereglat la Loterie. Din 18 iunie, ?ncepe o serie de şapte reporturi. Apoi, cineva c?ştigă, dar apoi urmează alte şase reporturi. Situaţia nu se reglează deloc şi nimeni nu c?ştigă ?ntre 22 octombrie 2000 şi 14 ianuarie 2001, adică timp de 13 ediţii ale concursului.

La 21 ianuarie, apare marele c?ştigător; un rom?n ia un premiu gigant pentru acele vremuri: 21 de miliarde de lei.

Seceta mare ?n 2001

Jumătatea de an 2000, cu c?ştiguri foarte puţine, a continuat şi ?n 2001. Anul a avut doar cinci jocuri ?n care a fost c?ştigat premiul cel mare. Aşadar, dacă ?n ?99 aveam un procent imens de jocuri c?ştigate, de 70%, procentul din 2001 este de doar 10%.

Procentul mic a marcat şi anii următori, doar şapte dintre ediţiile organizate ?n 2002 şi 2004 av?nd c?ştigători. ?n 2007, marele premiu s-a c?ştigat de doar cinci ori.

C?ştigul consecutiv, o raritate

După cum am arătat, ?n 1999 se c?ştiga foarte des. ?n decembrie 2008, faptul că s-a c?ştigat ?n două săptăm?ni consecutive era de-a dreptul şocant, deoarece rom?nii erau obişnuiţi cu zecile de săptăm?ni de reporturi. Pe 7 şi 14 decembrie, doi rom?ni c?ştigau c?te 3,41, repectiv 1,13 milioane de RON. O astfel de serie nu mai avusese loc din februarie 2004.

Nimic nou ?n 2009

Anul a ?nceput tot sub semnul reporturilor. La categoria I, valoarea reportului atinge suma de 26 de milioane de RON. Nimeni nu a c?ştigat la categoria 1 din decembrie 2008.

Teoria conspiraţiei

Loteria ?nregistrează profituri imense. O cifră sugestivă este cea din 2007, c?nd Loteria anunţa un profit de 44 de milioane de dolari. Loteria ar putea invoca ceva: că ?n 1999 se juca mai mult ca ?n prezent. Dar am văzut ce diferenţă exista ?ntre ani consecutivi ca ?99, 2000 şi 2001. Mai mult, unele estimări arată că, at?t ?n 1999 c?t şi ?n 2008 s-au jucat, săptăm?nal, circa 4-5 milioane de variante.

Teoretic, reprezentanţii Loteriei cunosc varianta pe care nu a jucat-o nimeni ?nainte de extragere. Toate casele din ţară se ?nchid duminica la ora fixă, iar variantele jucate sunt centralizate. Pe forumuri se vorbeşte de o conspiraţie: nu se c?ştigă cu lunile pentru ca valoarea imensă a premiului să atragă tot mai mulţi oameni spre agenţiile Loto.

Gandul

Si reiau din comentarii:

LOTO ? TEAPA NATIONALA

Potul de 10 mil euro de saptamana asta a declansat isteria ?Loto 6/49″ in Romania ! Tot romanul, impatimit al jocului sau din contra jucator de ocazie, a inceput sa viseze la marele premiu. La OTV s-a facut o cheta de 137000 euro pt ?marele bilet? de 23 de numere! Ce e bine ca odata cu isteria asta s-au declansat si adevarate anchete mediatice in legatura cu corectitudinea jocului! Foarte multa lume injura OTV-ul, de multe ori pe buna dreptate, dar cel putin, de data asta au gasit probe care dovedesc clar ca loteria poate alege numerele castigatoare dupa bunul plac! A fost suficient ca directoarea agentiei nationale sa pronunte numele ?Editec? (compania care produce suflanta, bilele si softul aferent) ca telespectatorii sa intre in rolul de detectiv. Si s-au descoperit lucruri extrem de interesante!

Pe site-ul Editec puteti afla ca in interiorul fiecarei bile din cele 49 exista o tablita de indentificare cu un cod format din 22 cifre, asa numitul ARS , cod ce este citit de suflanta si apare automat in calculator! Deasemenea, toate cele 49 de bile trebuie sa apartina aceluiasi set se bile. In caz ca, una sau mai multe bile apartin unui alt set de bile, acestea nu sunt recunoscute de suflanta!

Alt element foarte important! Fiecare bila inainte de a fi introdusa in suflanta trebuie sa fie verificata cu sistemul producatorului. Acesta are 3 inele prin care trebuie sa treaca fiecare bila. Primul inel citeste bila sa fie din acelasi set cu celelalte, inelul al doilea verifica dimensiunile si al treilea greutatea! Acuma. Ce a pezentat Loteria Romana ? Mai multe televiziuni au aratat cum se cantaresc bilele. Cu un cantar, obisnuit, de bijutier!!! Si atunci se nasc mai multe intrebari. De ce asa si nu cu aparatul producatorului, care evident, le-a fost livrat impreuna cu suflanta? De ce nu a fost prezentat si acest sistem? De ce nu s-a mentionat ca suflanta poate identifica orice bila? Are Loteria Romana ceva de ascuns?

Pai are! Iata cat de bine este pus la punct sistemul. Imaginea alaturata ne prezinta ce apare pe calculator in momentul cand bila trece prin primul inel al sistemului de verificare! De la anul de fabricatie pana la culoare si setul de bile din care face parte! Atentie! Daca bila nu face parte din acelasi set cu celelalte nu poate trece de primul inel! OK. Loteria Romana a aratat ca are doua seturi de bile. Deci daca sa spunem in suflanata sunt introduse 6 bile din setul 1 si 43 din setul 2, cele 43 de bile din setul 2 nu au nici o sansa sa iasa, pt ca nu sunt recunoscute de suflanta!

Si ca si cum toate astea nu erau suficiente, bomboana pe coliva o pune chiar producatorul sistemului. In cartea tehnica a masinariei, producatorul precizeaza ca softul poate controla jocul! Cu alte cuvinte masinaria asta poate juca corect sau nu, in functie de cum decide Loteria Nationala ! Asta poate ca explica mai bine de ce poturile mari din istoria loteriei s-au castigat doar in momente de sarbatoare (alegeri, Paste, Craciun sau Revelion)!

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

CATEDRA DE CONTABILIATE, AUDIT SI CONTOL DE GESTIUNE

Lect.univ.dr. ST?NIL? GEORGIANA OANA

Foarte interesant este faptul ca prin 2000 loteria a instalat la fiecare punct de lucru care emite bilete LOTO cate o parabolica pt legatura de date, care face posibila comunicarea si centralizarea datelor la sediul central din Bucuresti. Este foarte usor sa analizezi statistic acele variante si sa fraudezi extragerea. Daca nu este posibila participarea publicului la extragere ar trebui sa fie initiata o petitie in acest sens. Imaginati-va ca cei din comisie sunt angajati ai unei structuri secrete a statului si sub contract de confidentialitate fraudeaza extragerea?cine mai afla ceva?! noi cu siguranta nu.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Cred ca si eu in teoria asta a conspiratiei. De aceea, de cativa ani, nici macar un bilet nu am mai jucat la Loto. Si cand te gandesti ca totul se face in fata ochilor, la propriu. Vazul asigura aproape 80% din cunoastere, din perceptia lumii inconjuratoare, asa ca, vazand cu propriii ochi (scuzati pleonasmul, era necesar), ai tendinta de a crede mult mai usor. A fost o masinatiune excelent organizata, pana cand unii au inceput sa-si puna intrebari.

P.S. Azi, la radio, am auzit ca Loteria Romana va organiza niste trageri suplimentare :)) .

Patricia

Member

• Members
  • PipPip
  • 190 posts
Cu toate ca joc foarte rar, am castigat o data cu cinci numere. Poate datorita acestui lucru, nu cred in astfel de conspiratii.

Edited by Patricia, 30 October 2009 - 04:01 PM.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Eh, am reusit sa ajung si eu pe-acasa asa ca pun alogritmul de la Loto 6/49, varianta loteriei(cum fac sa nu se castige premiul :D ). Programul e facut de profu' de M.A.C. de anu' trecut, in Matlab(=Matrix Laboratories :naughty: ). Deci, suna cam asa:

X:|1 2 ... 49| {alea doua bari verticale sunt de fapt paranteze rotunde pe ambele randuri)
|p1 p2... p49|

File - New - M File
function X=f()
i=1;
while i<=6
u=rand()
k=1;
p=1/(49-i+1);
end
x(i)=k;
m=0
for j=1:(i-1)
if x(i)==x(j)
m=m+1;
end
end
if m=0
i=i+1;
end
end

Save as: loto
>>loto()
>>loto()

Programul determina probabilitatea aparitiei unui numar din cele 49. Daca se mai introduce o structura cu "while"(da' nu ne-a spus profu' unde :ph34r: ) si tinand cont ca loteria are cateva ore bune de la inchidere pana la extragere, pot sa determine cu algoritmul asta numere in asa fel incat sa nu castige nimeni. :emo-secret: ;)

Legionaru'

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,021 posts
Azi merg sa joc si eu la loto.
Fetita mea va extrage numerele. ;)

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Mult noroc atunci! :D
Eu am jucat de doua ori la Loto in viata mea si prima data mi-au iesit 3 numere, apoi 2. Cum in cazul asta sunt de partea teoriei conspiratiei, nici n-o sa mai joc vreodata. ;)

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Robotelu, ceea ce calculeaza rutina de acolo este probabilitatea statistica a regasirii unui numar din setul de 49 in cele 6 castigatoare. E pur si simplu matematica, nr_cazuri_favorabile/nr_cazuri_totale.
Ei n-au nevoie de treaba asta, pentru ca aparatele care scaneaza biletele loto contabilizeaza si ce numere s-au jucat, asa ca daca vor pot tine un tabel (o baza de date) cu variantele jucate si cu un algoritm foarte lesne pot determina o varianta care n-a fost jucata. In plus, presupunand (din burta) 2 milioane de variante jucate, algoritmul dureaza maxim 1 secunda (tot din burta, cred ca-i mult mai rapid) sa aleaga toate cele sase numere dintr-o varianta pe un calculator cu putere medie.
Asta inseamna ca-i destul de rapid sa lase sa zicem primele 3-4 numere sa iasa la intamplare si sa intervina, daca e cazul ca sa le selecteze numai pe ultimele. Bineinteles, e o stiinta un pic mai distractiva sa si extraga exact bilele care trebuie, din centrifuga aia cu aer, dar metode exista. Practic ei se asigura ca bilele au aceeasi forma, greutate, dimensiuni si culoare, dar nu le si verifica sa fie la temperaturi egale (de exemplu) sau sa nu fie pictate bilele potrivite cu vopsea UV. Functie de criteriul asta, de exemplu, un senzor poate deschide foarte repede clapeta masinii de extras bile.
Astea fiind spuse, eu consider ca e putin probabil sa se triseze la extrageri la loterie. Mai degraba s-au imputinat variantele jucate odata cu cresterea pretului, s-au imputinat jucatorii profesionisti etc.

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Eu m-am lasat de loto demult . Mai nou m-am apucat de pariuri sportive adica Pariloto si StanleyBet. Cel putin stiu ca trebuie sa am noroc o singura data si nu ca la loto sa-ti iasa si numerele si sa cazi si pe cheia lor .
Si apoi in teren sunt jucatorii si nu smecherii de la Loteria Romana . :pfft:

Orianne

Registered User

• Juniors
  • 5 posts
Hi hi....sormea si-a luat bilet la BINGO. Sa ii tine=ti pumnii> :D

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Bafta! :D

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Orianne la BINGO este o aiureala si mai mare . Pai sora ta nu a vazut ce munti de bilete sunt prin urnele acelea ? Si mai apoi de unde stie ea ca biletele ajung acolo si nu sunt pe un cimp cum de fapt s-a intimplat in anii anteriori ? :P

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
La Loto 6/49 se va cāştiga şi cu trei numere :naughty:

Prin introducerea celei de-a patra categorii de cāştiguri, va exista posibilitatea jucătorilor la Loto 6/49 de a cāştiga şi cu trei numere.
Ca urmare a introducerii posibilităţii de cāştig cu trei numere, Loteria estimează că numărul de cāştigători la jocul Loto 6/49 va creşte de zece ori.
Se preconizează că această măsura să fie pusă īn aplicare īn primavara acestui an, cel mai probabil incepand cu luna martie.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Singurul element care poate genera suspiciune legat de Loto 6/49 (sau orice sistem practicat de Loteria Romana) e dat de faptul ca toate variantele jucate de jucatori sint cunoscute de entitatea care administreaza jocul (Loteria Romana) inaintea extragerii variantei cistigatoare.

Se pot teoretiza o gramada de metode de masluire. Si toate ar putea fi combatute cu tot felul de argumente. Nu asta e important.

Ceea ce este important, si foarte clar, si mai ales indubitabil este ca atita vreme cit stii variantele jucate este destul de banala generarea unei variante necistigatoare. Loteria cistiga bani din banii raportati.

Cistiga de asemenea si mai multi jucatori cu cit suma raportata e mai mare (tentatia e si mai mare).

Or fi 13+ milioane de combinatii posibile dar este putin probabil ca in 18 extrageri la care participa ~1 milion de jucatori sa nu existe nici un jucator care sa faca alegerea corecta.

Singura metoda in care s-ar elimina absolut orice suspiciune ar fi criptarea variantei jucate cu o cheie cunoscuta doar de cel care joaca varianta, si decriptarea ei (si validarea rezultatului) dupa extragere, entitatea care administreaza jocul nestiind ce s-a jucat decit dupa extragere.

Din pacate o astfel de metoda de joc a variantei ar fi destul de dificil de administrat deoarece populatia ar trebui educata privind folosirea dispozitivului de criptare. Lucru care ar fi foarte anevoios.
Pentru cultura noastra generala, numarul total posibil de variante este 13.983.816.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Marele premiu la Loto 6/49, in valoare de 930 de mii de euro, a fost castigat ieri, biletul norocos fiind jucat la o agentie Loto din Mures.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Īncepānd din această duminică, la Loto 6/49 se poate cāştiga şi cu trei numere. Tot de duminică, plata tuturor cāştigurilor la jocurile tip loto a căror valoare nu depăşeşte suma de 600 de lei se va face īn orice agenţie loto, indiferent de locul unde a fost jucat biletul cāştigător.

Cu trei numere cāştigătoare, jucătorii la Loto 6/49 pot opta pentru ridicarea cāştigului īn bani sau pentru a-şi īncerca īncă o dată norocul, cu o nouă variantă de joc. Cāştigul la cea de-a patra categorie introdusă de Loteria Romānă este īn valoare de 4,5 lei.

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii , este o suma enorma . Este intradevar o strategie sa cistigi suma de 45.000 lei vechi . Pai toti cei ce vad asta ,renunta din principiu la suma asta , pentru un joc urmator . Si asa Loteria Romana are un numar considerabil de jucatori . Merge sistemul in continuare . :)

mescalito

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
LotoXP.ro - site dedicat jucatorilor de loto; aici gasiti generator de variante bazat pe filtre setabile, statistici, forum

Miadry

Member

• Members
  • PipPip
  • 199 posts
Am jucat si eu de vreo cateva ori in viata mea si nu am castigat absolut nimic.
N-am incredere in chestiile astea si nu pentru ca as considera ca sunt facaturi, ci pentru ca nu am eu norocul ala sa ma fac cu o caruta de bani, asa fara niciun efort.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users