Jump to content

Viza de intrare in SUA - Visa Waiver Program

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Romania si SUA vor lansa o campanie de informare privind vizele de intrare in SUA cu scopul reducerii ratei de refuz la cererile de viza depuse de catre cetatenii romani.
Rata mare a refuzului de viză in cazul solicitarilor adresate Ambasadei SUA de catre cetatenii romani este cauzata de completarea gresita a formularelor, dar si de faptul ca aceleasi persoane solicita viza de mai multe ori.
SUA a reintrodus, incepand din 1 iulie, pragul de refuz al cererilor de viza de 3 procente drept conditie pentru admiterea in programul Visa Waiver.

Patricia

Member

• Members
  • PipPip
  • 190 posts
Am incercat si eu in urma cu 3 ani sa obtin viza pentru SUA.
Adevarul este ca nu se poate spune dupa ce criterii se acorda aceasta viza. La interviu functionarii Ambasadei sunt foarte amabili, dar cu toate astea sansele de reusita sunt foarte slabe.

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Acum cativa ani am demarat niste discutii referitoare la viza, raspunsul preliminar fiind foarte imbucurator - principalul atu fiind ca taica-meu are viza valabila 10 ani si s-a intors :P
Din pacate la vremea respectiva nu s-a mai necesitat insa nu renunt la planul de a vedea USA

(am evitat sa-i spun vis pentru ca nu este chiar asa... mult mai degraba as petrece o vacanta la Londra, Tara Galilor, Scotia decat intre skyscraperii din Manhattan - din state as vrea sa vad zona Bostonului)

Edited by dudu, 23 October 2009 - 03:45 PM.

claudiusnc

Senior Member

• Senior Members
  • PipPip
  • 227 posts
Viza de US este foarte greu de obtinut..mai mult ca o loterie.
Aia de la Ambasada US din Bucuresti dau dupa cum vrea muschiul lor vizele.
Nu exista un tipar care sa iti asigure succesul acolo. Din ce am citit, se pare ca sinceritatea conteaza foarte mult in obtinerea acestei vize.

Viza de intrare in US cea mai des ceruta este cea de turist - B2 (se acorda pe 10 ani), insa nu iti si asigura intrarea pe teritoriul Statelor Unite.
Odata ce ai aterizat pe pamant American, Immigration Officer te intreaba de ce si cat stai pe la ei...si iti pune o stampila cu timpul pe care vrea el sa ti-l dea..cel mai des 6 luni si worst case scenario - te trimite inapoi.
Este o lume total diferita, la care nu m-as adapta sub nici un fel, insa mi-ar place sa o vizitez..nu foarte mult (NY si cateva orase..apoi end cu US)

Pentru mai multe informatii da-ti click aici - sunt experientele si opiniile celor ce incearca obtinerea vizei de State

Pentru toate tipurile de visa emisa de United State of America, da-ti click aici

Edited by claudiusnc, 02 January 2010 - 10:02 PM.

muzicant

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Din cate stiu eu nu este suficient sa ai doar viza de turist. Trebuie sa mergi de aici cu un contract de munca pentru a figura in evidenta lor sociala acolo pentru a avea niste drepturi.

Edited by muzicant, 08 August 2011 - 09:54 AM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users