Si cate locuri ar merita vizitate...pacat ca-i intinderea mare! In anul petrecut in SUA am apucat sa vizitez cateva din cele mai importante obiectie de pe Coasta de Est, insa nu toate(in sud nu am apucat sa ajung). Din pacate nu am DVD-ul cu poze la mine, dar cand ajung acasa revin cu poze.
In NY: - Rockefeller Center - poza pe care am gasit-o pe net este facuta in Martie 2006, iar eu am fost acolo in februarie 2006. Este impresionant!

- Statuia Libertatii - cel mai mult mi-a placut drumul cu feribotul pana la statuie, cand am auzit vorbindu-se romaneste mai in spate. Erau 2 studenti romani
- Empire State Building - inimaginabil de mare, si daca asta mi s-a parut mare, oare cum erau turnurile gemene?! La etajul 86 este un punct de observare pentru turisti...privelistea e superba!
- Chrysler Building - Dupa caderea turnurilor, a devenit a doua cladire ca inaltime, dupa ESB. Impresioneaza prin arhitectura.
- New York Stock Exchange
- Ruinele WTC - in mijlocul acelei zone erau 'expuse' 2 fiare care au fost extrase dintre ruine, in forma de cruce.
- In rest...plimari pe Wall Street, dar si pe Broadway - totul este luminat perfect. Iti dai seama ca-i noapte doar daca privesti cerul, sau te uiti la ceas

Washington: - White House - am avut senzatia ca afara era o lume, iar in spatele gardului o alta lume. O senzatie ciudata, pur si simplu nu-mi venea sa cred ca-s acolo.
- US Capitol - o cladire impresionant, atat prin dimensiuni si arhitectura, dar si prin pozitionare si felul in care se integreaza 'in decor'. Cel care a supravegheat constructia este arhitectul Casei Albe.

- Washington Monument - construit in memoria lui George Washington. In jurul lui este un parck superb.

- Jefferson Memorial - situat pe malul unei acumulari de apa din raul Potomac si este inconjurat de ciresi japonezi, facuti cadou de poporul japonez la inceputul secolului XX. By the way, am ajuns in Washington si pentru Cherry Blossom Festival, cand toti acesti ciresti infloresc. Foarte multi turisti, iar peisajul este spectaculos!

- Roosevelt Memorial - aici sunt expuse diverse statui ale lui Roosevelt, in scaun cu rotile. Datorita disabilitatii lui Roosevelt, acest 'muzeu' a fost construit in asa fel incat oameni cu diferite disabilitati sa poata vizita si intelege ceva din ce se gaseste acolo.
- Lincoln Memorial - situat 'vis-a-vis' de Washington Monument. Inauntre este o statuie imensa a lui Lincoln, realizata din marmura.
- Arlington National Cemetery - aici sunt ingropati eroii lor, de la Razboiul de Independeta pana la victimele razboaielor din Irak si Afghanistan. In Arlington este inmoramantat si John F. Kennedy - in zona delimitata arde o flacara in permanenta, in memoria presedintelui.
- In drum spre Capitoliu am trecut si pe langa cladirea FBI, dar am facut o poza si am continuat drumul

In afara de NY si Washington, am mai vizitat Cascada Niagara, Philadelphia, Baltimore si am fost in vizita, intr-un orasel mic din West Virginia.
M-as intoarce oricand, cu mare placere!!
Imi cer scuze pentru eventualele greseli, dar scriu de-o ora la post-ul asta!