Cercetatorii au descoperit cat de multe poate spune grupa ta de sange despre tine, cum stai cu sanatatea si care sunt trasaturile dominante ale caracterului tau.
Grupa (I)
Sangele tau poate fi folosit pentru transfuzii catre orice alta grupa. Amprenta ta sanguina spune despre tine ca ai un scut impotriva stafilococilor sau altor tipuri de boli legate de sange. Totodata, metabolismul tau este lent, arderea caloriilor este minima, iar sistemul enzimatic poate deveni deficitar. Nu-ti sunt straine problemele legate de stomac, precum gastritele, colitele, dar nici obezitatea, pancreatitele, varicele si hepatitele. Pentru ca esti greu adaptabil la medii noi, poti suferi de alergii, raceli sau reumatism.
Caracter: Pentru ca preferi sa te consumi in interiorul tau, ai tendinta de a cadea in depresie sau sa suferi deseori de insomnii si nevroze.
Grupa A II
Cei cu grupa A II, sunt cei mai numerosi. Grupa ta sanguina spune despre tine ca suferi deseori de anemii, policitemii, dar si alte afectiuni ce implica functia globulelor rosii, cele ce se regasesc din plin in sangele tau. Poti suferi de-a lungul vietii de accidente vasculare, insuficienta cardiaca, dar si de osteoporoza, hipertensiune, edeme sau probleme de tiroida.
Caracter: In plan psihic esti ambitios si impulsiv, nerabdator, zgomotos, uneori chiar orgolios sau furios.
Grupa B III
Tu ai foarte multe globule albe! Esti predispus la afectiuni precum leucopenia, limfocitioza. Ai un sistem imunitar destul de slab si suferi deseori de infectii de toate soiurile. Nu scapi nici de reumatism, boli pulmonare, tromboza, accidente vasculare. E bine sa stii ca necesiti zilnic un plus de vitamine, tocmai pentru a evita o parte din mostenirea ta genetica. Tu vei scadea intotdeauna rapid in greutate, chiar daca iti propui asta sau nu, dar vei avea probleme cu muschii, transpiratia excesiva si stomacul.
Caracter: Esti extrem de agil, memoria si gandirea ta sunt foarte iuti si te adaptezi usor.
Grupa AB IV
Sangele vostru este o amestecatura a celor doua grupe A si B. Deci ai mostenit cateva dintre afectiunile ambelor tipuri de sange. Ai o constitutie fragila, frigul fiind unul dintre inamicii tai! Te imbolnavesti usor iarna, racesti indiferent de anotimp. Bronsitele sau alte probleme ale aparatului respirator se simt ca la ele acasa in corpul tau. Suferi mai mult de melancolie, oboseala, reumatism si esti lipsit mai mereu de energie. Poti suferi de tulburari de somn, ulcere sau gastrite, ateroscreloza, migrene, hepatita sau
accidente vasculare.
Caracter: Nehotarat, posomorat, fara putere de concentrare. Esti o persoana care se streseaza usor, care nu poate face fata prea mult timp presiunilor de orice fel. In societate esti mai mult timid.
Grupa sanguina si ce spune ea despre caracterul fiecaruia
Started by R_a_z_v_a_n, Oct 06 2009 09:15 AM
20 replies to this topic
Posted 06 October 2009 - 09:15 AM
Posted 06 October 2009 - 03:07 PM
Hehe, eu am grupa 0(I), nu-mi sunt straine problemele legate de stomac, dar depresiile si nevrozele chiar imi sunt straine!
Posted 06 October 2009 - 07:48 PM
si eu am tot grupa I.
donator universal.
ketchup iute prin instalatie
)
donator universal.
ketchup iute prin instalatie
Posted 07 October 2009 - 07:52 AM
Eu am A II, dar nu sunt zgomotoasa deloc
Restul mi se poriveste.
Posted 07 October 2009 - 11:23 AM
0[1] ! Dau la toata lumea ! Sa fie.... !
Posted 07 October 2009 - 12:56 PM
A II...si mi se potriveste mai putin furia si zgomotul
Posted 07 October 2009 - 04:46 PM
dar daca eu nu stiu grupa...totusi tre sa ma integrez in cateva caracteristici din cele enumerate de voi mai sus...
Posted 07 October 2009 - 05:07 PM
De ce nu stii grupa, ionutblv? Nu mai e obligatoriu ca la 14 ani sa faci testul pentru stabilirea grupei sanguine? Sau nu ai inca 14 ani? Stiu ca se primeau amenzi, candva, daca pe buletin nu exista inscrisa aceasta grupa. Acum nu mai au cum sa scrie pe C.I., dar, totusi, e foarte important sa cunosti aceste informatii.
Posted 07 October 2009 - 05:35 PM
am cu 11 anisori peste 14, nu am apucat inca...am pierdut ceva?
Posted 07 October 2009 - 05:56 PM
Nu stiu daca este obligatoriu sa faci acest test ! Dar eu am facut-o cand mi-am facut Cartea de Identitate !
De atunci stiu ca am grupa 01 cea care poate dona la toti... !
E bine de stiut ca in caz de ceva..... Sa stie doctorii ce si cum....
De atunci stiu ca am grupa 01 cea care poate dona la toti... !
E bine de stiut ca in caz de ceva..... Sa stie doctorii ce si cum....
Posted 07 October 2009 - 06:14 PM
Posted 07 October 2009 - 06:44 PM
A II - se cam potriveste
Posted 26 October 2009 - 07:16 PM
Grupa B III RH Pozitiv
Tu ai foarte multe globule albe! Esti predispus la afectiuni precum leucopenia, limfocitioza. Ai un sistem imunitar destul de slab si suferi deseori de infectii de toate soiurile. Nu scapi nici de reumatism, boli pulmonare, tromboza, accidente vasculare. E bine sa stii ca necesiti zilnic un plus de vitamine, tocmai pentru a evita o parte din mostenirea ta genetica. Tu vei scadea intotdeauna rapid in greutate, chiar daca iti propui asta sau nu, dar vei avea probleme cu muschii, transpiratia excesiva si stomacul.
Caracter: Esti extrem de agil, memoria si gandirea ta sunt foarte iuti si te adaptezi usor.
Din pacate nimic adevarat; sistemul imunitar este beton si nu am avut nicio data infectii, cu greutatea era bine daca era adevarat, dar ma chinui sa dau 10kg jos de un an si nimic deh 1.86cm 102kg cat despre durerea muschilor; doar febra musculara cand si cand, in rest normal. Sau eu sunt defect?
Caracter: ...mai ales la manie.
Din pacate nimic adevarat; sistemul imunitar este beton si nu am avut nicio data infectii, cu greutatea era bine daca era adevarat, dar ma chinui sa dau 10kg jos de un an si nimic deh 1.86cm 102kg cat despre durerea muschilor; doar febra musculara cand si cand, in rest normal. Sau eu sunt defect?
Caracter: ...mai ales la manie.
Posted 23 December 2009 - 11:24 PM
dudu, on Oct 7 2009, 18:44, said:
A II - se cam potriveste
Astazi am trait o mare surpriza...
In cei 31 de ani de viata, am fost sigur, bazandu-ma pe spusele mamei ca posed grupa enuntata mai sus ("da mama, stiu din Maternitate ca parca ti-au "facut" grupa)
Boooon!
In acest rastimp, fiind o persoana fara probleme de sanatate si nefiind internat nici macar o singura zi in spital pana acum 3 ani cand am suferit o operatie la genunchi - nu mi-am facut niciodata grupa de sange.... pana astazi
In aceasta dimineata am mers cu sotia la o clinica ca ea sa-si faca niste analize iar in drum spre m-a convins sa-mi fac si eu pentru a vedea RH-ul - prin prisma sarcinii ei, sa fie totul ok...
Cand am primit rezultatele, SURPRIZE, SURPRIZE! sunt mandru posesor de B III, RH pozitiv
Sincer o sa repet analiza pentru a fi sigur de treaba asta
Edited by dudu, 23 December 2009 - 11:25 PM.
Posted 23 December 2009 - 11:50 PM
As vrea sa postez si eu aici dar am 27 de ani si HABAR NU AM ce grupa am
Posted 24 December 2009 - 01:40 AM
dudu, on Dec 23 2009, 23:24, said:
Cand am primit rezultatele, SURPRIZE, SURPRIZE! sunt mandru posesor de B III, RH pozitiv
- foarte posibila, mama avand AII iar tata BIII
Cand parintii au unul A si unul B copilul poate avea orice grupa de sange. E un mod in care se pot combina cate doua trei alele diferite si dau o grupa de sange. Se pot astfel si prezice statistic grupele de sange. Daca n-a adormit nimeni va si arat cum cu alta ocazie.
Transfuziile intre grupe de sange nu se mai practica de foarte multa vreme, de cele mai multe ori nici pe front sau in alte situatii exceptionale. Pe langa grupele majore de sange mai sunt si alti factori minori care pot afecta reusita unei transfuzii si se cauta in bancile de sange donatori perfect compatibili.
George, daca stii ce grupa au ai tai putem calcula ce grupe poti tu avea.
Posted 24 December 2009 - 10:04 AM
Florin, nu cred ca puteam avea grupa O1, parintii mei avand A2 si B3... Variantele erau A2, B3 si AB4
Posted 24 December 2009 - 10:47 AM
Grupele de sange sunt date de existenta/absenta unor aglutinogeni. Sunt 3 posibili LA, LB si I care pot exista in orice combinatie de doi. LA si LB sunt codominanti, adica pot exista simultan si dau fiecare caracteristici diferite (asa se formeaza grupa AB), iar ambele sunt dominante fata de I.
Bun, acum grupele de sange pot exista in forma homozigota (pura) sau heterozigota, combinata cu un I recesiv. Variantele sunt asa:
A: LA LA sau LA I
B: LB LB sau LB I
AB: LA LB - primitor universal pentru ca are ambii aglutinogeni dominanti.
O: II - donator universal pentru ca nu are nici unul din aglutinogenii dominanti.
Bun, recapitulam.
tatal: LA LA / LA I
mama: LB LB/ LB I
Urmasul mosteneste o gena de la un parinte si una de la celalalt. Luam pe rand cate o gena distincta de la primul si o combinam cu toate cele distincte de la celalalt parinte. Obtinem in ordine combinatiile:
LA LB, LA I, I LB (LB I), II, tradus inseamna: AB, A, B, O. Copilul provenit dintr-un parinte posesor de grupa A si unul de grupa B poate avea cu sanse statistic egale orice grupa de sange.
Si asta, dragii mei tin minte de la biologie dintr-a 11a. Una din materiile la care n-am avut caiet niciodata
Bun, acum grupele de sange pot exista in forma homozigota (pura) sau heterozigota, combinata cu un I recesiv. Variantele sunt asa:
A: LA LA sau LA I
B: LB LB sau LB I
AB: LA LB - primitor universal pentru ca are ambii aglutinogeni dominanti.
O: II - donator universal pentru ca nu are nici unul din aglutinogenii dominanti.
Bun, recapitulam.
tatal: LA LA / LA I
mama: LB LB/ LB I
Urmasul mosteneste o gena de la un parinte si una de la celalalt. Luam pe rand cate o gena distincta de la primul si o combinam cu toate cele distincte de la celalalt parinte. Obtinem in ordine combinatiile:
LA LB, LA I, I LB (LB I), II, tradus inseamna: AB, A, B, O. Copilul provenit dintr-un parinte posesor de grupa A si unul de grupa B poate avea cu sanse statistic egale orice grupa de sange.
Si asta, dragii mei tin minte de la biologie dintr-a 11a. Una din materiile la care n-am avut caiet niciodata
Posted 24 December 2009 - 10:52 AM
dudu, on Dec 24 2009, 10:04, said:
Florin, nu cred ca puteam avea grupa O1, parintii mei avand A2 si B3... Variantele erau A2, B3 si AB4
Eu am 01, mama-B3, tata- A2. De mama sunt 100% sigura ca e a mea, pentru tata bag mana in foc ca era prezent in momentul conceperii mele si nu statea degeaba atunci
florin, on Dec 24 2009, 01:40, said:
Cand parintii au unul A si unul B copilul poate avea orice grupa de sange.
Posted 24 December 2009 - 11:54 AM
My bad... aveam o idee eronata despre subiect
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top