Jump to content

Impresii dupa Drive Test

• You cannot reply to this topic
25 replies to this topic

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
Voi adauga masinile pe care le-am condus joia trecuta... E o experienta zic eu placuta, mai ales ptr cei pasionati de masini sau de "volan"...
Deci, voi incepe cu masina care mi-a umplut sufletul de bucurie, daca imi permiteti exprimarea.
Este vorba de MERCEDES-BENZ E Coupe, motor V6, 3.5i, 272CP, sunet de V8, tractiune spate, decuplare partiala ESP=bucurie maxima:
Posted ImagePosted ImagePosted Image
Am condus si concurenta ei, BMW 320D Coupe, dar probabil echiparea si motorizarea inferioare au contribuit la locul 2 in clasamentul meu:
Posted Image
A mai fost si AUDI A5 Sportback, 3.0TDi, o masina care excela la calitatea interiorului:
Posted ImagePosted Image

A urmat tot de la BMW, un 530D, care m-a dezamagit din punct de vedere al designului exterior, interior, materialelor, etc...
Posted Image
Tot de la BMW si tot o dezamagire a fost si un X3 2.0D cutie manuala de viteze. Nu se poate compara in momentul de fata nici cu AUDI Q5 nici cu MERCEDES-BENZ GLK:
Posted Image
Si ca tot l-am pomenit, am fost si la volanul lui Q5:
Posted Image

Si am ajuns si la clasa superioara, unde voi pune pozele in ordinea preferintelor, incepand cu marea dezamagire... Imi place exteriorul f mult, chiar daca e clasic si poate ramas putin in urma, dar interiorul ca design mi-a lasat un gust amar... Asta in comparatie cu concurenta directa, sa nu fiu inteles gresit... Parea ca masina este veche...
Deci:
AUDI A8 3.0TDiPosted Image
BMW 730DPosted Image, care m-a impresionat prin reglajul in detaliu al scaunelor fata, dar care era plin de butoane si pe bord si in spate (2 locuri individuale, monitoare in tetiere si vreo 40 de taste ptr aceste monitoare doar ptr cei din spate
MERCEDES-BENZ S400 HybridPosted Image care a recurs la o alta solutie ptr cei din spate, daca vine echipata cu monitoare in tetiere masina: o telecomanda.

Si inchei cu inca o fotografie a modelului care m-a facut sa opresc muzica, sa deschid geamurile, sa decuplez ESP-ul si sa conduc cu un zambet tembel pe fata: Posted Image

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Toate masinile astea le-ai condus intr-o zi sau cum s-a ivit ocazia sa ai atatea bunaciuni pe mana :P !?

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
intr-o zi.
Erau niste cursuri, produse noi lansate pe piata si descrierea echipamentelor noi de pe ele...
In plus, prezentarea si testarea produselor similare de la concurenta.

Testarea a fost facuta in felul urmator: masinile in sir, fara depasiri, dupa un nr de km rulati se facea schimb, fiecare trecand in masina din spatele lui. In felul asta, comparatia se facea la cald si reuseai sa le conduci pe toate...

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Ca sa inteleaga toata lumea, johnyBOY lucreaza in domeniul auto. :P
La ambele clase, Mercedesul e pe primul loc. :))

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Si care a iesit cea mai cea ?
Fa o clasare ! Majoritatea fac parte din clasa de LUX ! Dar care era cea mai cea ? Cea mai sportiva....Cea mai HI-Tech !
Cum vrei u ! Mi se pare ca 730D e cea mai criminala... :P !

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
pai dupa cum se vede, din tot ceea ce am condus, E-ul coupe de la Mercedes mi-a placut la nebunie...
Design exterior, felul in care stateai la volan, desenul scaunelor, faptul ca nu are rama intre geamurile fata-spate, sunetul motorului V6, ESP-ul care te lasa sa te joci, dar sta cu ochii pe tine totusi... Totul mi-a placut la masina asta...
La clasa mare, ideea este urmatoarea: AUDI trebuie sa faca neaparat ceva cu A8. Poate ca este o masina buna, dar clientii din aceasta clasa cauta mai mult... Cred...
BMW-ul seria 7... Inca merge pe cartea sportivitatii. Punte spate directoare, pozitie extrem de buna la volan, joystick-ul cu care schimbi vitezele arata bine... Dar daca as avea bani sa cumpar o astfel de masina, nu l-as lua... Mie personal imi placea mai mult modelul pe care acesta l-a inlocuit...
MERCEDES-ul... Ei bine, la clasa asta chiar e liderul. Foarte elegant, extrem de confortabil... Simti luxul in el... Exceleaza la fiecare capitol... Varianta asta 400 Hybrid insa e doar ptr cei care vor sa doarma linistiti ca ii lasa ecologistii in pace, sau ptr cei care vor neaparat sa le scrie HYBRID pe masina... Caci nu e cine stie ce. E o combinatie de motor pe benzina de 3.5l cu unul electric. Dar cel pe benzina merge tot timpul (mai putin la semafor unde are functia start/stop), cel electric ajutandu-l in acceleratii, in sarcina, cu un plus de vreo 15-20CP si vreo 160 Nm cuplu... Combinatia asta se pare ca reduce intradevar consumul, ptr ca am scos in test un consum de 13.9l/100km, iar E-ul Coupe tot cu motor de 3.5 benzina a scos 16.9l/100km...

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Benzul V6 suna f bine, recunosc... :P
A5 SB arata binisor, chiar sunt interesat de un t-d cu un asfel de model

Raikkonen, 7-ul mi se pare un mic... submotorizat

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Sincer masini multe am vazut ! Dar 730D u NU ! Asta nou ! Cele vechi &30 45 760Li :X am mai vazut si imi placeau cum aratau ! Si cum aveau interioru... !

johnyBOY cunoaste totu' pentru ca le-a condus ! Oricum vechea generatie de Mercedes [S-classe] nu prea imi placea si le vedeai destul de des ! Dar BMW seria 7 mai rar... !

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
A5-ul arata bine si exterior si interior... Cred ca AUDI va lua, de fapt asa face de ceva vreme, si din clientii de BMW si din cei de MERCEDES...
Personal la AUDI mi se pare foarte frumos bordul si felul in care este iluminat...

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Mercedes e ... Mercedes. :P
Mie personal BMW-urile au ?nceput să nu-mi mai placă odată cu adoptarea acestei linii de design din ultimii ani. ?n plus cred că am şi ceva prejudecăţi faţă de această marcă multumită ?coloraţilor? ce o cam preferă ?n ultimul timp pe aici prin Craiova.

Stefan

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 783 posts
La capitolul drive-test ma "laud" cu urmatoarele:
- CLS 320CDI - o masina extraordinara, dar pretul este pe masura (77.000 euro, daca-mi aduc aminte bine);
- Audi A5 3.0TDI quattro - una din preferatele mele, din toate punctele de vedere;
- Lexus RX450h - nu prea-mi plac SUV-urile, insa m-a impresionat placut agilitatea 'balenei';
- Toyota Avensis & New Avensis, ambele 2.2D-4D 150 cai - tot modelul anterior imi place mai mult;

Altceva nu-mi mai aduc aminte ...

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts

View PostRAIKKONEN, on Oct 5 2009, 15:54, said:

Oricum vechea generatie de Mercedes [S-classe] nu prea imi placea si le vedeai destul de des ! Dar BMW seria 7 mai rar... !
Vechea generatie de S classe a fost produsa incepand cu 1997.
Deci masina aia a fost conceputa inainte de acest an, iar corect ar fi sa o compari cu modelele bmw seria 7 produse in aceeasi perioada.
BMW are acelasi instrument cluster la toate modelele sale, incepand de la clasa mica pana la SUV-uri, cu o singura exceptie, ultimele modele de 7-are.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
Asta este o caracteristica a tuturor producatorilor...
Si la MERCEDES, C, GLK si noul E au ceasurile de brod aproape identice...

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Eu ma refeream la faptul ca din anii '90, Bmw a pastrat aceelasi tablou de bord, cu iluminare portocalie, pana in prezent.

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Stiu ca am promis un review muult mai lung si mai competent, promit ca w-e asta povestim despre testdrive-ul de w-eul trecut

Pana una alta, de pe blogul unei invitate http://www.automod.ro/eveniment-vw-drive-o...che-inter-auto/

PS: nu, nu, nu m-a angajat Voinea =))

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Haideti ca incerc sa sintetizez cateva impresii din testdrive-ul de saptamana trecuta. Cine stie, poate e cineva interesat
Ordinea este aleatoare :lol:

1. Passat CC, 1.8TSI, 160CP, 6M
Comportament bun spre foarte bun, suspensii corecte, confort pe masura
Mi-au placut usile fara rama (nostalgie dupa o fosta masina - Ford Probe '92), look-ul masinii chiar daca i se spune CLS-ul saracului
Ansamblul motor+cutie bun, poate etajarea treptei 2 cam lunga pentru gustul meu. Sincer ma asteptam sa o pot compara la "fuga" cu masina mea insa greutatea suplimentara este foarte vizibila
La minusuri as putea trece vizibilitatea destul de dificila in fata (bot ridicat)
Nota (mea): 8
(daca avea 5 locuri, capata macar 8.5)

2. Tiguan Sport&Style, 2.0TDI, tiptronic
Ma asteptam la mai multe din toate punctele de vedere (spatii interioare si de depozitare, confort in mers, samd). Cel mai mult m-a dezamagit cutia de viteze, schimbatul treptei (lent altminteri ca timp/durata) aducandu-ti un kick in the back
Ok, modelul testat era MY2009, cel urmator avand ceasurile si IC-ul schimbate (cele de pe G6)
Un plus pentru park-assist (vezi filmulet din linkul de mai sus unde incercam sa vad cum lucreaza) - oricum feelingul de a nu controla masina este f ciudat :P
Nota: 7 doar ca avea Park-assist

3. Touareg, 3.0TDI
Cum ma asteptam (si stiam de altfel) - confort, motor, cutie, accesorii, etc
Suspensia pneumatica este f tare, mi s-a confirmat inca o data ca este o motorizare corecta, 2.5-ul fiind un pic prea subtire pentru masa lui
Nu pot spune ca l-am testat offroad insa va spun sincer ca pandesc salonul de la Detroit unde vor arata noul Touareg pentru a gasi vreun chilipir pentru modelul asta
Nota: 8.5

4. Multivan, 2.0TDI, 6M, 7 seats
Cel mai versatil model, multitudinea de gadgeturi, masute care se transforma, banchete care se culca, scaune care se rotesc si, impreuna cu bancheta pliata devin un pat
Ce mai, tot ce-ti trebuie pentru un concediu in 5 insi
Caii par suficienti, nu stiu daca la incarcare maxima ai un demaraj extraordinar dar cine are nevoie?!
Nota: 9 (personal as alege ceva o idee mai potent - 2,5 eventual)

5. Golf GTI, 2.0TSI, 6M
Dupa ce am condus la lansare varianta cu DSG, am tinut mortis (ca adept al manualei pe un hot hatch) sa vad cum e si cu mestecatul in viteze si 3 pedale
Si nu am fost deloc dezamagit :(
Masina sta extraordinar, motorul trage foarte bine, fiind o evolutie a fostului motor de pe 5GTI (schimbate maf-ul si sistemul admisiei, pompa carburant, sistemul de injectie si din cate stiu, presiunea de lucru in turbina - mai coborata), tobele urla de te trezesti ranjind ca prostul atunci cand apesi pedala spre 6000rpm
Suspensia misto comparabila ca si duritate cu cea de pe 5GTI/GT, n-am apucat sa "simt" XDS-ul ( Sistem de blocare electronica a diferentialului) care, btw, vine standard
Nota: 9.5

Mentiune: am acordat aceste note luand in calcul mai ales utilitatea masinii vs. scopul conceperii ei

Deocamdata atat... daca-mi aduc aminte si alte detalii, vin cu info <_<

Edited by dudu, 22 November 2009 - 12:32 AM.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Touareg, 3.0TDI - noua motorizare common rail? Cum e, mai silentios?

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Marius,
Din cate stiu eu, Touaregul are CR pe 3.0 de ceva ani... daca nu ma insel a fost primul motor CR pe VW
E la fel de silentios ca un 3.0 benzina <_< -

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
De cati ani?

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
George(74) o are de vreo 2 ani jumatate si sigur este CR (BKS daca-mi aduc aminte bine)

Edited by dudu, 22 November 2009 - 12:58 AM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users