Un romān a ajuns erou la New York!
Un tānar romān a devenit erou la New York, după ce a salvat un băieţel de patru ani dintr-un incendiu.
Postul de televiziune Fox News a difuzat un amplu reportaj cu Horia Creţan, pe care l-a supranumit "Bunul Samaritean".
Invitat īn platou, Horia a recunoscut că şi-a salvat şi sora dintr-un incendiu, īn urmă cu mulţi ani, īn Romānia.
Horia Creţan era īn magazinul lui din cartierul newyorkez Bronx, cānd a auzit ţipetele disperate ale unui băieţel care locuia la etajul patru. Nu a stat nicio clipă pe gānduri şi a sărit imediat īn ajutorul micuţului.
"Am spart geamul locuinţei, am īncercat să īl ajut pe un bătrān, care era deja īn casă, nu a vrut să iasă afară, nu avea sens, cred că era foarte speriat, nu făcea decāt să ţipe după ajutor, atunci am spart fereastra, ca să fiu sigur că fumul iese din apartament şi l-am văzut pe băieţelul de care vorbea. Era un băieţel la fereastra de vis-a-vis, care respira printr-o spărtură a geamului. Nu se simţea prea bine, i-am strigat să respire şi i-am deschis fereastra", a declarat Horia Creţan.
Romānul a scos copilul de patru ani din camera plină de fum şi flăcări şi i-a făcut respiraţie artificială pānă cānd băieţelul şi-a revenit. Apoi l-a coborāt pe scara de incendiu şi a aşteptat venirea ambulanţei.
3 replies to this topic
Posted 02 October 2009 - 01:54 PM
Posted 02 October 2009 - 02:15 PM
Cinste lui !
In acest mod mai putem sa crestem si noi in ochii occidentului. Si prin rezultatele artistilor sau sportivilor.
In acest mod mai putem sa crestem si noi in ochii occidentului. Si prin rezultatele artistilor sau sportivilor.
Posted 02 October 2009 - 06:44 PM
Om bun de cinste !
Felicitari ....
Felicitari ....
Posted 16 July 2010 - 12:40 PM
Un imigrant romān a dat dovadă de eroism, salvānd o fetiţă de nouă ani dintr-un incendiu care a cuprins joi o casă din Detroit, īn Statele Unite
Fetiţa, Tahanne Shohatee, se afla īncă īn comă joi noaptea la Spitalul de pediatrie din Michigan, a declarat vărul ei, Hamzah Shohatee. Sora fetei a avut şi ea nevoie de īngrijiri medicale din cauza inhalării de fum, īntr-unul dintre cele două incendii care au devastat joi vestul oraşului Detroit. Celălalt incendiu a provocat īnsă moartea unei bătrāne īn vārstă de 95 de ani.
Liviu Talos, īn vārstă de 45 de ani, a fost trezit de ţipete şi a văzut casa vecinilor de peste drum īn flăcări, a declarat acesta. Aflānd că fata vecinului era īncă īnăuntru, s-a acoperit cu o pătură udă, dar fumul era prea intens pentru a putea intra. Īntr-o a doua īncercare, a folosit o mască pentru zugrăvit care avea un filtru de aer. S-a căţărat deasupra garajului şi a sărit īn camera plină de fum. Nu putea să vadă nimic, dar s-a tārāt pe jos pānă a găsit copilul.
Un alt vecin i-a acordat fetei primul ajutor pānă la sosirea salvării.
Talos afirmă că nu a făcut nimic deosebit şi că oricine īn locul său ar fi făcut la fel. "Cānd am văzut familia acolo, nu am putut să mă abţin. Nu puteam să las fata să moară", a spus el.
Fetiţa, Tahanne Shohatee, se afla īncă īn comă joi noaptea la Spitalul de pediatrie din Michigan, a declarat vărul ei, Hamzah Shohatee. Sora fetei a avut şi ea nevoie de īngrijiri medicale din cauza inhalării de fum, īntr-unul dintre cele două incendii care au devastat joi vestul oraşului Detroit. Celălalt incendiu a provocat īnsă moartea unei bătrāne īn vārstă de 95 de ani.
Liviu Talos, īn vārstă de 45 de ani, a fost trezit de ţipete şi a văzut casa vecinilor de peste drum īn flăcări, a declarat acesta. Aflānd că fata vecinului era īncă īnăuntru, s-a acoperit cu o pătură udă, dar fumul era prea intens pentru a putea intra. Īntr-o a doua īncercare, a folosit o mască pentru zugrăvit care avea un filtru de aer. S-a căţărat deasupra garajului şi a sărit īn camera plină de fum. Nu putea să vadă nimic, dar s-a tārāt pe jos pānă a găsit copilul.
Un alt vecin i-a acordat fetei primul ajutor pānă la sosirea salvării.
Talos afirmă că nu a făcut nimic deosebit şi că oricine īn locul său ar fi făcut la fel. "Cānd am văzut familia acolo, nu am putut să mă abţin. Nu puteam să las fata să moară", a spus el.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top