Jump to content

Legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri

• You cannot reply to this topic
24 replies to this topic

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Comisia prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din Rom?nia propune legalizarea sexului comercial, dar nu şi intermedierea de servicii sexuale ca posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală si recomandă dezincriminarea consumului de droguri, nu si a traficului, pentru limitarea consumului de droguri ilegale.
Comisia prezidenţială propune
-?nfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora fe?meile care practică sexul comercial să poată beneficia pe l?ngă ser?viciile de asistenţă medicală, socială şi psihologică şi de prezervative oferite gratis
-introducerea ?n cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare pentru a preveni refolosirea seringilor
-?nfiinţarea de servicii specializate pentru consumatorii de droguri ?n cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subor?dinea Consiliilor judeţene

Ce parere aveti?

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Eu sunt de parere ca mai bine ar inaspri pedepsele pentru consumatori. Frica pazeste bostanaria de nu-i adevarat. Cat despre profesioniste... sa le vad eu cu casa de marcat in cabina la tir si nu mai comentez nimic ;)

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Cred ca orice sabie e cu doua taisuri.

Cred ca aici ar trebui sa facem diferenta intre idealism si realitate. Ideal ar fi sa nu existe prostitutie si droguri. In realitate asta nu o sa se intample niciodata.

Prin legalizarea lor, s-ar putea controla mai bine raspandirea bolilor de exemplu. Sincer, nu stiu ce sa zic despre droguri, dar cu legalizarea prostitutiei eu sunt de acord. Nu cred ca o femeie normala o sa priveasca legalizarea ca un indemn sa se prostitueze. Iar cine se prostitueaza, o face oricum, legal sau ilegal. Asa ca mai bine are acces la controale si prezervative.

Singura problema in toata treaba asta e ca Basescu promitea chestia asta la celalalte alegeri, si acum ca e an electoral s-a gandit sa si puna in practica? Ceea ce ma face sa cred ca treaba e doar de ochii lumii, si deci nu o sa fie pusa corect in practica.

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Sunt de acord cu legalizarea prostitutiei, dar intr-o tara asa corupta ca a noastra tare mi-e ca evaziunea va fi in floare, in timp ce fenomenul va creste drastic in amploare. Altfel, da, ar fi un lucru bun.
Pentru legalizarea drogurilor si facilitarea consumarii lor chiar n-am nici un fel de toleranta. Daca vor sa supuna asta la un referendum la pachet as vota impotriva tocmai din cauza asta.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Problema e ca nu s-au prea gandit la tot. Adica, prietene, daca tot faci drogurile legale, pune dracu' pe cre(s)tinul ala sa se inscrie si intr-un program de dezintoxicare si in felul asta ii iei de pe strada si da-i si-o lovitura traficantilor. Da' n-ai cu cine ba', n-ai cu cine... :pfft:
Cat despre profesioniste... la fel de curios ca florin ;) .

Edited by Robotelu, 25 September 2009 - 03:01 PM.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
După ce că Rom?nia e o ţară plină de beţivi, va fi şi plină de drogaţi şi curve la vedere.
Probabil Baselu vrea să arate că aberaţiile pe care le-a debitat fetiţa lui pe la tv chiar sunt nişte idei geniale. :pfft:

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Pai ce, nu suntem? In Romania de azi oamenii la locul lor au ajuns mai degraba exceptia decat regula.
Inca-mi e groaza de generatia noua, o adunatura de analfabeti care se imbraca parca-s scapati din ghetou si asculta numai porcarii. Si aia vor trebui sa plateasca impozitele din care vor rezulta pensiile noastre.

Patricia

Member

• Members
  • PipPip
  • 190 posts
Prostitutia daca e legalizata, asta inseamna ca e acceptata oficial. Deci nu tolerata, ci acceptata.
Ce benficii aduce societatii???
In privinta drogurilor, fie si usoare, nu sunt de acord.
Intrebarea care se ridica este daca aceste legiferari aduc mai multe beneficii decat avantaje.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Patricia, ma bagasi in ceata! "Intrebarea care se ridica este daca aceste legiferari aduc mai multe beneficii decat avantaje." ;)

On: De ce ar fi rau ca prostitutia sa fie legalizata? Exista, nu avem cum sa negam, dar niste banuti impozitati ar strica tarisoarei noastre? Este si asta o meserie, de ce sa nu plateasca? Poate si-ar face rost si de o pensie frumusica :D
In plus, ganditi-va si la sanatatea barbatilor (una e sa "ai grija", alta e " sa fii protejat" ;) ), la statutul "fetitelor" (platitoare de impozit, om al muncii etc.). Consider ca nu e o idee rea.
Cat despre droguri, am prea multe prejudecati pentru a ma pronunta. Sau poate bun-simt...Normal ca as fi total impotriva.

Patricia

Member

• Members
  • PipPip
  • 190 posts
Pai legalizarea prostitutiei cu siguranta v-a incuraja adolescentele sa practice aceasta meserie. Implicit si mediatizarea acestei meserii o sa fie mult mai mare.

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
La cat de bine se colecteaza taxele la noi ar fi doar o sursa imensa de evaziune. Nu e ca si la tigari, unde pui acciza si-ti vezi de treaba.

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
In principiu (adica in general, nu in Romania), legalizarea prostitutiei aduce mai multe avantaje decat dezavantaje zic eu. Avantaje: taxe, protejarea sanatatii (si controale medicale regulate), locuri mai...sanatoase...de practica.

Acuma cu incurajatul eu cred ca e un pic mai complexa treaba. Adica, prostitutia e prostitutie. Nu stiu cate femei o fac de placere. Si daca o fac, nah, corpul lor, treaba lor. Singura problema e ca ar putea incuraja femeile sarace, care nu prea stiu ce altceva sa aleaga. Dar pana la urma e o chestie de morala, si poate fiecare om ar trebui sa aiba destul discernamant sa aleaga singur ce e mai bine pentru el, dadaciti ar trebui doar minorii. Daca ai buletin si drept de mers la vot, atunci nu trebuie sa-ti zica statul ce e bine si ce nu. Asta e parerea mea.

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
"Tara arde si baba se pieptana" ;)

Cam asa e cu legalizarea prostitutiei....

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1178548...tat-din-nou.htm uite asta nici n-a mai avut rabdare sa dea legea si a inceput afacerea.
Mai bine puneau la inchisoare cativa formatori de opinie ca cel de mai sus pe cativa ani buni si era un semnal mai bun decat legea vietii.

adelus

Member

• Members
  • PipPip
  • 132 posts
daca se incurajaza consumul de droguri inseamna ca se va incuraja si traficul, nu?
sau se vor vinde la farmacie????
...ca doar "TRAIM IN ROMANIA!"

cat despre legalizarea prostitutiei? la ce foloseste?
daca ti-e frica de boli, pai atunci ce cauti la curve, frate?

mi se pare o aberatie! sunt desule care lipsesc in romania si mai ales in legislatie!
exact de asta avem nevoie acum... :D

si acum ce mai urmeaza?
sa legalizeze si pedofilia????

:good: :))

Legionaru'

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,021 posts
Pedofilia, incestul....

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Deja am auzit niste zvonuri cum ca nu vor mai fi incriminate nici acestea, daca se intampla cu acordul...partilor. La fel si in cazul coruperii de minori :))

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Pai incestul nu-l scosesera din codul penal in noua versiune? Acum e liber la frati/veri.

Garfield

Member

• Members
  • PipPip
  • 176 posts
Eu sunt pentru!

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts

View PostNick, on Oct 3 2009, 17:18, said:

Deja am auzit niste zvonuri cum ca nu vor mai fi incriminate nici acestea, daca se intampla cu acordul...partilor. La fel si in cazul coruperii de minori :P

Singura posibilitate este sa aibe peste 18 ani...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users