pt. cei care cunosc legislatia sau cei care stiu din proprie experienta amurmatoarea intrebare.in urma contractarii unui credit de consum cu garantie ipotecara ,daca din diverse cauze nu mai achiti ratele ,banca te executa doar asupra bunului cu care ai garantatsau daca acesta nu mai are valoarea imprumutului actioneaza in consecinta pana la recuperarea intregii datorii?
9 replies to this topic
Posted 24 September 2009 - 07:49 AM
Posted 24 September 2009 - 08:17 AM
Trebuie verificat contractul de imprumut, in el sunt prevazute clauzele de recuperare a creantelor.
In mod normal, banca trebuie sa recupereze valoarea imprumutului din valorificarea bunului ipotecat, iar daca acest lucru nu este posibil, pentru recuperarea diferentei trebuie sa actioneze clientul in judecata.
Exista insa in unele contracte de imprumut clauze pentru astfel de situatii.
In mod normal, banca trebuie sa recupereze valoarea imprumutului din valorificarea bunului ipotecat, iar daca acest lucru nu este posibil, pentru recuperarea diferentei trebuie sa actioneze clientul in judecata.
Exista insa in unele contracte de imprumut clauze pentru astfel de situatii.
Posted 24 September 2009 - 05:19 PM
Stiu din alte parti ca legislatia romaneasca favorizeaza creditorul. Daca nu-si recupereaza paguba din ipoteca se poate indrepta si asupra altor bunuri si venituri ale debitorului.
Posted 25 September 2009 - 11:18 AM
ca de obicei banca nu pierde niciodata...
Posted 25 September 2009 - 02:13 PM
Nu e vorba numai de banca, si tu la fel de bine poti imprumuta bani cuiva si ti-ar placea la fel de mult sa-i recuperezi. Vad ca stai bine la USD.
Posted 01 October 2009 - 06:23 PM
da...ii dau cu ambele maini ...la banca
Posted 26 October 2009 - 05:26 AM
Angajaţii firmelor cu datorii la stat pot fi refuzaţi de bănci c?nd solicită un credit.
Bancherii susţin ca verificarea bonităţii angajatorului este o practică absolut normală pe timp de criză, ?n timp ce reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cred că bancile aruncă riscul numai asupra clientului.
Bancherii susţin ca verificarea bonităţii angajatorului este o practică absolut normală pe timp de criză, ?n timp ce reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cred că bancile aruncă riscul numai asupra clientului.
Posted 07 December 2009 - 06:53 PM
in orice contract sunt foarte importante clauzele...........cu cat sunt mai multe si mai neclare cu atat risti mai mult......daca gandesti sa nu spui.........daca spui sa nu pui pe hartie..................daca pui pe hartie sa nu semnezi............ daca ai semnat................SA NU TE MIRI
.........
Posted 07 December 2009 - 11:55 PM
Si cu toate acestea clauzele abuzive pot fi denuntate si in caz de "judecata" poti avea castig de cauza.
Mai greu insa cu clauzele contractuale, fiind vorba de un produs de "retail", contractele sunt standard, fara clauze negociabile intrucat clientul de rand nu are puterea de a negocia.
Ce va recomand este sa nu va grabiti niciodata sa semnati pana cand n-ati citit fiecare clauza a contractului. Nu stiti niciodata cand o sa aveti nevoie sa stiti ce e scris acolo.
Mai greu insa cu clauzele contractuale, fiind vorba de un produs de "retail", contractele sunt standard, fara clauze negociabile intrucat clientul de rand nu are puterea de a negocia.
Ce va recomand este sa nu va grabiti niciodata sa semnati pana cand n-ati citit fiecare clauza a contractului. Nu stiti niciodata cand o sa aveti nevoie sa stiti ce e scris acolo.
Posted 08 December 2009 - 09:19 AM
Băncile au pierdut până în prezent aprox. 95% din procesele deschise împotriva dobânzilor practicate de către români.
Românii cărora băncile le-au modificat condiţiile de creditare şi au ales să le înfrunte în instanţă, după ce au fost refuzaţi de bancheri, au obţinut negocierea perioadei de rambursare sau valuta în care este luat creditul, dar şi reducerea dobânzii, în aprox 95% dintr cazuri.
Pe rolul instanţelor din ţară există circa 300 de dosare în care băncile au fost date în judecată de clienţi.
Puteţi schimba valuta în care aţi luat creditul şi astfel să rambursaţi ratele în dolari sau lei. Câteva bănci chiar acceptă conversia creditului într-o altă valută decât cea aleasă iniţial de împrumutat. De asemenea este posibilă şi schimbarea băncii de la care s-a obţinut creditul.
Românii cărora băncile le-au modificat condiţiile de creditare şi au ales să le înfrunte în instanţă, după ce au fost refuzaţi de bancheri, au obţinut negocierea perioadei de rambursare sau valuta în care este luat creditul, dar şi reducerea dobânzii, în aprox 95% dintr cazuri.
Pe rolul instanţelor din ţară există circa 300 de dosare în care băncile au fost date în judecată de clienţi.
Puteţi schimba valuta în care aţi luat creditul şi astfel să rambursaţi ratele în dolari sau lei. Câteva bănci chiar acceptă conversia creditului într-o altă valută decât cea aleasă iniţial de împrumutat. De asemenea este posibilă şi schimbarea băncii de la care s-a obţinut creditul.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top