Jump to content

Diesel sau Benzinar

• You cannot reply to this topic
97 replies to this topic

Poll: Diesel sau Benzinar (42 member(s) have cast votes)

Diesel sau benzina, votati ce preferati, nu ce conduceti.

1. Benzina (17 votes [40.48%])

Percentage of vote: 40.48%

2. Diesel (25 votes [59.52%])

Percentage of vote: 59.52%

Vote Guests cannot vote

simpl3s_M3

Member

• Members
  • PipPip
  • 102 posts
Relu a fost!Asta este daca mie nu imi place sa am doar 100 si un pic de cai si vreau mai mult.Vezi daca nu vi pe la intalniri,ai ramas in urma!!!Eu zic ca nu are rost sa consum motorina degeaba si sti bine asta si tu.Benzina un singur lucru face:sunet frumos!!!

gabriel

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 726 posts
Iar o dam si aici in care o are mai mare....ce naiba de avantaje are un golf 2 fata de unu golf 6, astia au fost prosti si nu au evoluat.

simpl3s_M3

Member

• Members
  • PipPip
  • 102 posts
5 gabi dar nici asa nu stiu cum putem face o comparatie

Ricuss

Member

• Members
  • PipPip
  • 211 posts

View Postgabriel, on Nov 30 2009, 13:50, said:

Iar o dam si aici in care o are mai mare....ce naiba de avantaje are un golf 2 fata de unu golf 6, astia au fost prosti si nu au evoluat.

Gabi , la tine chiar nu ma asteptam...
Ce tot vorbiti oameni buni?
Mai sus va provocasem cu niste avantaje oferite de aceste masinimai vechi,nu neaparat Vw...,asadar niciun raspuns?

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts

View Postsimpl3s_M3, on Nov 30 2009, 13:41, said:

Benzina un singur lucru face:sunet frumos!!!
Nu baga mana-n foc :D
Parerile sunt impartite, am mai spus ca depinde de obisnuinta
Acum am masina diesel de la firma, am in familie inca 2 PD-uri din care 1 DPF
Motoare diesel am condus de la 65 de cai pana la 240, atat pe turisme cat si pe SUV-uri (binenteles nu cel de 65cai pe suv :D ) si sunt foarte constient de avantajele dieselului insa personal nu mi-as lua diesel decat de la V6 sau L6 in sus...

Despre feeling, cine-mi spune ca ai feeling mai "jmecher" pe diesel, il invit sa faca acelasi traseu cu un benzinar turbo sau mare aspirat (V6)... Nu spun ca dieselul si al lui cuplu nu te pot face sa te simti bine insa daca tu imi vei spune ca un mic VTM pe Cheia este la fel, fie nu mergi cum trebuie cu el, fie e doar preconceptia ta

Edited by dudu, 30 November 2009 - 07:27 PM.

simpl3s_M3

Member

• Members
  • PipPip
  • 102 posts
Sa nu mai vorbim in coasta.Imi aduc aminte de cand era un golf 3 bleu pe la vtm ca ametea toate benzinarele.Conteaza si cine este intre volan si scaun dar din cauza cuplului la turatie joasa si a unui cuplu destul de 'smecher' si potent o sa faca fata cu brio la un benzinar turbo cu aceeasi cai poate o sa-i dea si un pic de rusine.La benzina ii trebuie turatie ca sa traga si pana sa ajunga la turatia respectiva dieselul e dezlantuit de mult timp.Incearca cu o masina pe benzina,fie turbo sau non-turbo,sa pleci din panta fara aceleratie doar din ambreiaj si dupaia si cu una diesel.Cam acelasi lucru se intampla si la iesirea dintr-o curba dintre un diesel si un benzinar

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
si care-i problema in a tine benzinarul doar in zona de lucru a turbinei?!? Mai ales cele de generatie noua la care ai cuplul maxim (>250Nm) incepand cu 1700rpm pana la 5000-5200 in timp ce ai crestere si pe curba de putere... trebe doar ceva pricepere... altfel, ar fi dieseluri si-n WRC :D - total alta mancare de peste decat cursele de circuit

Legionaru'

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,021 posts

View Postsimpl3s_M3, on Nov 30 2009, 23:37, said:

din cauza cuplului la turatie joasa si a unui cuplu destul de 'smecher' si potent o sa faca fata cu brio la un benzinar turbo cu aceeasi cai poate o sa-i dea si un pic de rusine.La benzina ii trebuie turatie ca sa traga si pana sa ajunga la turatia respectiva dieselul e dezlantuit de mult timp.

Hai sa zicem ca un turbo diesel e mai tare in panta decat o benzinara aspirata, desi nu sunt asa de sigur.
Dar sa spui ca un turbo diesle ii da rusine unei benzine turbo .........nu cred nici in ruptul capului.

simpl3s_M3

Member

• Members
  • PipPip
  • 102 posts
Legionare ma refer strict pe unde drum virajat cu urcari.Pe linie dreapta mai ales dupa 400 m ia bataie dieselul.
Dudu:tocmai la asta ma refeream ca e mai usor sa ti un diesel in zona respectiva la iesirea din viraj decat o benzina.Nu poti intra cu viteze enorme in viraje si aici ma gandesc la un circuit de vtm din craiova in care un diesel pot spune ca se joaca cu urcarea.La unele competitii pe traseul respectiv din craiova dieselul a fost defavorizat fiind pus in grupa cu masina care aveau puterea dubla aproape deoarece are cuplul mai mare si pt traseu respectiv avea mai multe avantaje

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
oameni buni... nu va mai suparati asa...
ideea este urmatoarea: ptr performante, benzinarele sunt inca la putere... Eu am pomenit de cursa de la Le Mans, dar acolo este alt tip de cursa... Anduranta, etc...
Am mers 6 ani cu un diesel... Erau 110CP pe o masina mica, cuplu cam 260Nm de pe la 1800rpm... In oras era bine... La consum era aproape OK... Dar cand o alergam, sa zicem pe Saru (ma duceam zilnic la Slatina), nu era bine cand ajungeam in forta la o curba si imi dadeam seama ca treapta in care eram nu imi oferea puterea necesara, iar o treapta inferioara ar fi dus turometrul in zone neplacute ptr un diesel...

But

Member

• Members
  • PipPip
  • 106 posts
Am votat Diesel(numai echipat cu turbo) pt. ca :

1)Cuplul este extraordinar;
2)Consum redus,satisfactii mari;
3)Nu trebuie turat motorul ca masina sa fuga deci comfort sporit;

Din punctul meu de vedere,pretul ridicat al benzinei nu se justifica.Nu pot sa zic ca nu imi plac motoarele pe benzina dar nu as da banii pe unul.

And always remember : Turbo lag is only there just to give V8 a chance :D

Stefan

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 783 posts
Preferi un diesel sau sa turezi un V8? :D

But

Member

• Members
  • PipPip
  • 106 posts
Un Diesel V6 :D

Stefan

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 783 posts
Ok, gusturile nu se discuta, dar fie el si V6, nu l-as alege(in comparatie cu V8 benzina).

But

Member

• Members
  • PipPip
  • 106 posts
Stefan..daca am fi toti la fel,ne-am plicitisi ingrozitor,intotdeauna diversitatea este un lucru bun. :D

Stefan

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 783 posts
Perfect de acord cu tine! :D Berea o beau diseara la meciul de CL! :P

But

Member

• Members
  • PipPip
  • 106 posts
Bere?CL? Eu o voi bea invatand :D