Credeti ca este mai bine sa fi comunicativ sau necomunicativ?(nu neaparat ma refer la faptul de a fi sociabil sau nesociabil ci mai mult la faptul de a fi mai tacut,de a te exprima mai greu).Argumentati-va parerile
11 replies to this topic
Posted 25 August 2009 - 09:00 PM
Posted 25 August 2009 - 09:08 PM
Cred ca trebuie sa stii sa te exprimi. Ma vad nevoita sa-l parafrazez, din nou, pe Catalin: nu poti spune altceva decat ceea ce esti. Altfel zis, felul in care te exprimi spune totul (sau aproape totul) despre tine. A fi comunicativ presupune si aceasta competenta in exprimare. O alta competenta (le numesc competente pentru ca ele se invata) este sa vorbesti cand trebuie, dar si sa taci cand situatia o impune. Tacerea este, de asemenea, un mod de comunicare. M-am referit aici doar la modalitatile elementare de a comunica, de a transmite. Pana la urma, suntem fiinte sociale, ceea ce presupune relatii interumane. Acestea nu se pot crea fara comunicare.
Edited by Nick, 25 August 2009 - 09:09 PM.
Posted 06 October 2009 - 08:16 PM
fiecare pasare pe limba ei piere...era o vorba.
e bine sa fii prudent in exprimare.
exprima ceea ce simti, ce gandesti, dar fara sa jignesti.
e bine sa fii prudent in exprimare.
exprima ceea ce simti, ce gandesti, dar fara sa jignesti.
Posted 06 October 2009 - 08:58 PM
e bine sa spui ceea ce gandesti, fara sa jignesti, cum spunea sean28, dar "si tacerea e un raspuns"
Posted 09 October 2009 - 08:13 PM
pledez ptr comunicativitate. si daca tot trecem cate un proverb, bag si eu : Vorba dulce, mult aduce.
Am invatat de la tata ca vorbitul frumos si "bagatu' in seama" sunt lasate pe pamant ptr a te folosi de ele.
Am invatat de la tata ca vorbitul frumos si "bagatu' in seama" sunt lasate pe pamant ptr a te folosi de ele.
Posted 20 January 2010 - 12:25 AM
Stau si ma gandesc totusi daca e placut si ptr voi cand cineva se baga in seama cu voi din diferite motive. Se intampla cateodata sa nu am dispozitia necesara sa fiu comunicativ si evit cat pot de elegand prelungirea discutiilor.
Posted 10 February 2011 - 10:57 PM
E mai bine sa fii comunicativ, logic!
Posted 17 February 2011 - 09:14 AM
si eu ma bag in seama, uneori...deseori.Oare ce crede acea persoana despre mine? Dar el este atat de dragut incat ma lasa sa vorbesc incontinuu.
Posted 17 April 2011 - 04:22 PM
Posted 17 April 2011 - 11:56 PM
AliIoana, on 17 February 2011 - 09:14 AM, said:
si eu ma bag in seama, uneori...deseori.Oare ce crede acea persoana despre mine? Dar el este atat de dragut incat ma lasa sa vorbesc incontinuu. 
Un lucru pur real.
Am un coleg de munca foarte vorbaret, te dispera cat de mult vb si intr-o zi la cinematograf in bezna aia se auzeau unii mai din spate cum tot vociferau ei acolo; ciudat sau nu ea se auzea mai mult. Deranjat de murmur prind un cadru mai luminat si ma uit in spate sa vad cine ne deranjaza...mi-a cazut fata cand l-am recunoscut pe coleg. Si in felul ala am facut cunostinta si cu cata de nevasta-sa.
Posted 19 April 2011 - 02:20 PM
E vorba de mess;desi sun comunicativa si in viata mea privata, in functie de situatie , nu exagerez.
Acum depinde ce intelege fiecare prin comunicare.
Eu vad comunicarea ca pe o discutie intre doua sau mai multe persoane cu scopul impartasirii de sentimente, povestirea unor intamplari, discutii pe diverse teme. pe cand imprejurarea de la cinematograf nu se integreaza in comunicare. a comunica iseamna a-ti exprima un punct de vedere.
Si mai depinde si de vocea respectivei femei.Daca are o voce deosebita ai sta sa o asculti ore in sir si tot nu ai pleca pe luna.
Acum depinde ce intelege fiecare prin comunicare.
Eu vad comunicarea ca pe o discutie intre doua sau mai multe persoane cu scopul impartasirii de sentimente, povestirea unor intamplari, discutii pe diverse teme. pe cand imprejurarea de la cinematograf nu se integreaza in comunicare. a comunica iseamna a-ti exprima un punct de vedere.
Si mai depinde si de vocea respectivei femei.Daca are o voce deosebita ai sta sa o asculti ore in sir si tot nu ai pleca pe luna.
Edited by AliIoana, 19 April 2011 - 02:21 PM.
Posted 05 August 2011 - 08:16 PM
e bine sa fi comunicativ dar sa sti sa asculti
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top