Jump to content

Este mai bine sa fii comunicativ sau necomunicativ?

11 replies to this topic

Amedeo

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,337 posts
Credeti ca este mai bine sa fi comunicativ sau necomunicativ?(nu neaparat ma refer la faptul de a fi sociabil sau nesociabil ci mai mult la faptul de a fi mai tacut,de a te exprima mai greu).Argumentati-va parerile

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Cred ca trebuie sa stii sa te exprimi. Ma vad nevoita sa-l parafrazez, din nou, pe Catalin: nu poti spune altceva decat ceea ce esti. Altfel zis, felul in care te exprimi spune totul (sau aproape totul) despre tine. A fi comunicativ presupune si aceasta competenta in exprimare. O alta competenta (le numesc competente pentru ca ele se invata) este sa vorbesti cand trebuie, dar si sa taci cand situatia o impune. Tacerea este, de asemenea, un mod de comunicare. M-am referit aici doar la modalitatile elementare de a comunica, de a transmite. Pana la urma, suntem fiinte sociale, ceea ce presupune relatii interumane. Acestea nu se pot crea fara comunicare.

Edited by Nick, 25 August 2009 - 09:09 PM.

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
fiecare pasare pe limba ei piere...era o vorba.
e bine sa fii prudent in exprimare.
exprima ceea ce simti, ce gandesti, dar fara sa jignesti.

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
e bine sa spui ceea ce gandesti, fara sa jignesti, cum spunea sean28, dar "si tacerea e un raspuns"

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,900 posts
pledez ptr comunicativitate. si daca tot trecem cate un proverb, bag si eu : Vorba dulce, mult aduce.
Am invatat de la tata ca vorbitul frumos si "bagatu' in seama" sunt lasate pe pamant ptr a te folosi de ele.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,900 posts
Stau si ma gandesc totusi daca e placut si ptr voi cand cineva se baga in seama cu voi din diferite motive. Se intampla cateodata sa nu am dispozitia necesara sa fiu comunicativ si evit cat pot de elegand prelungirea discutiilor.

Garfield

Member

• Members
  • PipPip
  • 176 posts
E mai bine sa fii comunicativ, logic!

AliIoana

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
si eu ma bag in seama, uneori...deseori.Oare ce crede acea persoana despre mine? Dar el este atat de dragut incat ma lasa sa vorbesc incontinuu. :))

Adiere

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 437 posts

View PostGarfield, on 10 February 2011 - 10:57 PM, said:

E mai bine sa fii comunicativ, logic!

Doar asa te poti exprima, prin comunicare.
Introvertitii, timizii, depasesc mai greu barierele comunicarii.

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts

View PostAliIoana, on 17 February 2011 - 09:14 AM, said:

si eu ma bag in seama, uneori...deseori.Oare ce crede acea persoana despre mine? Dar el este atat de dragut incat ma lasa sa vorbesc incontinuu. :))
Dar cu grija ca sa poti sa te mai si opresti.
Un lucru pur real.
Am un coleg de munca foarte vorbaret, te dispera cat de mult vb si intr-o zi la cinematograf in bezna aia se auzeau unii mai din spate cum tot vociferau ei acolo; ciudat sau nu ea se auzea mai mult. Deranjat de murmur prind un cadru mai luminat si ma uit in spate sa vad cine ne deranjaza...mi-a cazut fata cand l-am recunoscut pe coleg. Si in felul ala am facut cunostinta si cu cata de nevasta-sa. :doh: Doamne, decat sa am o femeie langa mine asa vorbareata mai bine plec pe luna. :emo-box: :good:

AliIoana

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
E vorba de mess;desi sun comunicativa si in viata mea privata, in functie de situatie , nu exagerez.
Acum depinde ce intelege fiecare prin comunicare.
Eu vad comunicarea ca pe o discutie intre doua sau mai multe persoane cu scopul impartasirii de sentimente, povestirea unor intamplari, discutii pe diverse teme. pe cand imprejurarea de la cinematograf nu se integreaza in comunicare. a comunica iseamna a-ti exprima un punct de vedere.

Si mai depinde si de vocea respectivei femei.Daca are o voce deosebita ai sta sa o asculti ore in sir si tot nu ai pleca pe luna. :naughty:

Edited by AliIoana, 19 April 2011 - 02:21 PM.

ionutrusoaia

Registered User

• Juniors
  • 7 posts
e bine sa fi comunicativ dar sa sti sa asculti

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users