Ati accepta mansardarea blocului in care locuiti?
Asta presupune ca peste etajele existente s-ar mai construi practc, inca unul. Cei care solicita acordul unei astfel de constructii, ofera in schimb lucrari de intretinere sau imbunatatire a blocului respectiv.
Ce parere aveti?
13 replies to this topic
Posted 25 August 2009 - 07:24 AM
Posted 25 August 2009 - 07:33 AM
Pentru un bloc de 4 etaje, cred ca n-ar fi o problema. In cazul meu cu 10 etaje mi se pare aiurea deoarece si asa nu e prea bine vazut d.p.d.v al stabilitatii.
Posted 25 August 2009 - 01:40 PM
Inainte de inceperea lucrarilor obligatoriu trebuie sa se obtina un Certificat de Urbanism si Autorizatie de Constructie de catre firma ce efectueaza lucrarea. Presupun ca pentru eliberarea acestor documente se face obligatoriu o expertiza.
Posted 25 August 2009 - 01:51 PM
Cunosc o doamna care si-a construit mansarda la bloc. A trebuit sa intocmeasca multe acte, dar cel mai mult a durat aprobarea demararii constructiei. A trebuit sa treaca de impotrivirea celorlalti locatari. A reusit, dupa aproape 1 an, sa termine mansarda, singurul impediment a fost ca nu i s-a aprobat racordarea la incalzirea centrala a blocului. Dar s-a rezolvat si asta cu un calorifer
. Arata exceptional!
Posted 25 August 2009 - 01:59 PM
Daca expertiza care se face este reala si se da acceptul as fi de acord.
Posted 25 August 2009 - 02:02 PM
Stau la 4/4 in Bucuresti si credeti-ma as fi fost primul inscris... pentru unul care nu prea suporta caldura, 4/4 este infiorator iar vara renunt la nevasta dar nu la AC 
Problemele sunt:
1. Primaria - aici includ absolut toate aprobarile si autorizatiile, inclusiv bransarile la apa si caldura
2. Locatarii inclusiv "colegii" de palier - se spune ca muult mai rentabil sa faci eventual impreuna cu ceilalti concomitent
3. De fapt primul in ordinea importantei: nu doresc sa imbatranesc in Bucuresti, cu atat mai putin in Militaur City
Problemele sunt:
1. Primaria - aici includ absolut toate aprobarile si autorizatiile, inclusiv bransarile la apa si caldura
2. Locatarii inclusiv "colegii" de palier - se spune ca muult mai rentabil sa faci eventual impreuna cu ceilalti concomitent
3. De fapt primul in ordinea importantei: nu doresc sa imbatranesc in Bucuresti, cu atat mai putin in Militaur City
Edited by dudu, 25 August 2009 - 02:03 PM.
Posted 25 August 2009 - 02:32 PM
Ha! Decat o casa la marginea orasului mai bine la orice ora iti faci o mansarda. Chiar daca nu e practic sa speri ca vei avea lift vreodata si trebuie sa urci 5 etaje la picior.
Iar o mansarda pe structura de lemn din start cantareste mai putin decat pietrisul si restul de trancariciuri pe care le dai jos de pe acoperis, asa zisa hidro/termoizolatie a terasei. Plus ca unele blocuri >80 au fost proiectate sa sustina panouri pentru incalzit apa menajera si rezervoarele anexate lor si n-au mai apucat sa le vada.
Iar o mansarda pe structura de lemn din start cantareste mai putin decat pietrisul si restul de trancariciuri pe care le dai jos de pe acoperis, asa zisa hidro/termoizolatie a terasei. Plus ca unele blocuri >80 au fost proiectate sa sustina panouri pentru incalzit apa menajera si rezervoarele anexate lor si n-au mai apucat sa le vada.
Posted 25 August 2009 - 02:34 PM
Eu ma intreb cum se face fixarea elementelor mansardei si daca solutiile respective ofera stabilitate?
Posted 25 August 2009 - 02:42 PM
Cu foarte multe conexpanduri sau autoforante. Astea de obicei tin mai mult decat betonul in care ajung.
Posted 26 August 2009 - 07:33 AM
Si eu stau intr-un bloc de 4 etaje si vecinul de la parter vrusese sa construiasca mansarda... ca sa primeasca acordul locatarilor vrusese sa plateasca la toti termopane. Dar pana la urma vad ca a renuntat la idee, nu-mi dau seama de ce.
Oricum, cum zicea si Legionaru`, daca expertiza e corecta, atunci de ce nu?
Oricum, cum zicea si Legionaru`, daca expertiza e corecta, atunci de ce nu?
Posted 04 September 2009 - 07:47 AM
De acord! Mai ales ca stau la etajul 4, si ma tenteaza sa fac o mansarda peste ai mei.
Posted 04 September 2009 - 04:52 PM
Si eu stau tot la etajul 4 . Sincer si pe mine ma incinta ideea dar cind ma gindesc ca , trebuie sa te lupti cu o armata de vecini pentru o aprobare , parca nici nu imi vine sa ma apuc de asa ceva . Daca problema s-ar rezolva mai simplu cred ca as incerca . Pina atunci AC-ul merge la greu
...si apoi daca se strica punem altul . Dar cred ca pina una alta o sa fac acoperis fara acordul celorlalti ca , asta nu trebuie . Si apoi ma gindesc si eu la ei cind vor vrea sa construiasca ceva .
Posted 13 February 2010 - 12:51 AM
Ideea asta mi-a trecut si mi-a ramas in minte de ceva vreme. Cred ca voi demara obtinerea autorizatiilor si in primavara sa ma apuc de treaba. Nu problema vecinilor (care nu prea sunt) ar fi o problema cat urcarea materialelor de constructii. Oricum, cu un proiect bun si cu ceva bani sunt sigur ca o sa iasa o grozavie. O sa va anunt cam la ce costuri ma astept.
Posted 10 March 2010 - 10:40 AM
Eu unu nu m-as baga sa aprob mansardarea blocului in care stau. Motive:
1. infernul cu constructia (cred ca 6 luni auzi numai cioca-boca, plus praf)
2. mansarda la 4 etaje este ca un apendice (numai ca este la exterior, nu ca cel uman la interior)
3. totusi trebuie sa o iei la pas 5 etaje ca locatar al acestor "cutii de porumbei" (aveam un vecin care crestea porumbei sus pe bloc si nu m-am putut abtine...
)
4. sigur, sigur la un vant mai puternic sau un cutremur ABSOLUT TOTI LOCATARII BLOCULUI vor strange din dinti si din alte parti anatomice, cu gandul ca le cade "uscatoria cu familii" peste masini, peste ei, unii peste altii ca WorldTradeCenter.
5. nu mai punem la socoteala presiunea apei la blocurile care oricum la etajul 4 abia picura (deci un hidrofor si ceva mentenanta pe la subsol cu legile fizicii pe parte de hidraulica e nevoie din cand in cand, clar!)
6. locatarii de la cucu-bau vor fi mereu priviti altfel decat ceilalti cu apartamente normale (ce vecine te gasisi cu pretentii tu care ai venit aici cu macaraua...asta e locul meu de parcare!)
7. cine are bani de construit un "foisor" ar putea sa isi achizitioneze o garsoniera nu tocmai in centrul orasului.
SOLUTIA: dinamita si altele noi cu 10 etaje si mansarda de la inceput. Chiar care este termenul de viata al acestor cutii de chibrituri? Al meu e de-o seama cu mine. din '80
1. infernul cu constructia (cred ca 6 luni auzi numai cioca-boca, plus praf)
2. mansarda la 4 etaje este ca un apendice (numai ca este la exterior, nu ca cel uman la interior)
3. totusi trebuie sa o iei la pas 5 etaje ca locatar al acestor "cutii de porumbei" (aveam un vecin care crestea porumbei sus pe bloc si nu m-am putut abtine...
4. sigur, sigur la un vant mai puternic sau un cutremur ABSOLUT TOTI LOCATARII BLOCULUI vor strange din dinti si din alte parti anatomice, cu gandul ca le cade "uscatoria cu familii" peste masini, peste ei, unii peste altii ca WorldTradeCenter.
5. nu mai punem la socoteala presiunea apei la blocurile care oricum la etajul 4 abia picura (deci un hidrofor si ceva mentenanta pe la subsol cu legile fizicii pe parte de hidraulica e nevoie din cand in cand, clar!)
6. locatarii de la cucu-bau vor fi mereu priviti altfel decat ceilalti cu apartamente normale (ce vecine te gasisi cu pretentii tu care ai venit aici cu macaraua...asta e locul meu de parcare!)
7. cine are bani de construit un "foisor" ar putea sa isi achizitioneze o garsoniera nu tocmai in centrul orasului.
SOLUTIA: dinamita si altele noi cu 10 etaje si mansarda de la inceput. Chiar care este termenul de viata al acestor cutii de chibrituri? Al meu e de-o seama cu mine. din '80
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top