Jump to content

Seat Cordoba

• You cannot reply to this topic
78 replies to this topic

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Dupa o serie de peripetii care mai de care mai neprevazute, voila si masina mea. Prima! (Apropo, si eu sunt pentru ea tot prima :D ).

Posted Image

Azi am spalat-o si m-am gandit sa va arat niste poze, destul de aiurea facute, dar se vede macar forma. Pe parbriz, a se vedea "mamaligutele".

Posted Image

Multe detalii tehnice nu stiu, o sa le aflu pe parcurs, insa ceea ce stiu sigur e ca masina asta stie ca are incepator la volan: extrem de stabila cand iei viraj stanga cu viteza a 4-a. ( Nu dati cu pietre! S-a intamplat o singura data :D ).Pana si pozele sunt de incepatoare :naughty:

Posted Image

5 0 R ! N

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 679 posts
Foarte frumoasa masina :D sa o stapanesti multi km fara probleme :D ! si asteptam mai multe poze :naughty:

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Ai trecut de 1000 km ! :naughty:
Nu cred ca mai are rost sa-ti spun ca e frumoasa masina, pentru ca probabil stii parerea mea.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Mersi! Marius, stiu! Data viitoare te iau sa te plimb putin, avand in vedere ca-ti place partea ei din fata incruntata si rea :D. Si da, au fost 1000 de km care au reusit sa faca doar ceea ce fitness-ul + sauna au mai putut :naughty:.

Amedeo

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,337 posts
mhh dragutza masina...sa o stapanesti sanatoasa...candy whithe cordoba...? :lol:

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Mersi, Amedeo! Albul este una dintre cele trei culori preferate.

Bogdan2901

Junior Member

• Juniors
  • Pip
  • 44 posts
La multi kilometrii! :lol:

Clodius

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 posts
Haide mai, nici macar motorizare? La pompa ce bagi diesel sau benzina? :lol:
Pret, dotari... ?

Legionaru'

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,021 posts
Sa o stapanesti sanatoasa!

Eu cred ca e diesel! :lol:

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Eh, asta stiu :lol: : 1,4/ benzina/ 85 CP. Are dotarile standard, adica suficiente pentru mine: aer conditionat, radio-MP3 player, 2 airbaguri (astea trebuia sa fie mai multe), volanul se regleaza manual, la fel si scaunele, geamuri actionate electric, oglinda cu efect (cred ca asa se spune) anti-orbire, inchidere centralizata etc.

Mersi pentru urari!

Clodius

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 posts
S-o stapanesti sanatoasa!
N-o sa ai probleme cu masina, sau daca o sa ai, sa nu te ingrijorezi pt ca-s unele minore. Am avut o Ibiza, care in prezent are 3 ani si vreo 50.000 km si nu m-a lasat. (Acum am o Skoda Octavia)
Masina este putin cam lenesa si gurmanda daca te dai la ea (la turatii de peste 3.000 rpm). Cel mai bine, mie mi s-a parut ca trage intre 2.800 si 3.500 rpm si daca vrei sa faci depasiri mai din scurt, aceea este plaja de turatii in care sa ?lucrezi?.
Daca ai nelamuriri in privinta masinii: zgomote, butoane, tips & tricks etc, ma poti contacta si daca te pot ajuta...

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Cu siguranta ca voi avea nevoie de foarte multe informatii. Multumesc! Cat despre depasiri....pana cum doar bicicletele si carutele le-am lasat in spate :lol:

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Foarte frumoasa masinuta. Felicitari!
Iar culoarea este preferata mea.

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
S-o stapanesti sanatoasa cat mai multi kilometri fara probleme.
Sa aveti grija una de alta ! :P

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Mersi! Deocamdata ea are mai multa grija de mine. Eu o mai sacai din cand in cand. De exemplu, e foarte suparata daca uit sa schimb vitezele imediat ce am trecut de 2000 de turatii. Imi place cum se descurca in curbele foarte periculoase. Imi da multa incredere in mine si este foarte, foarte, foarte stabila. Dar cred ca asta cu stabilitatea am mai spus-o :) .
Catalin, fiecare masina are proprie o culoare. Pentru Cordoba, numai alb putea sa fie, in conceptia mea. As fi putut alege negru sau rosu (celelalte doua culori care-mi plac mult), insa albul o reprezinta. Ca si pe mine, de altfel :)

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Uite cateva date folositoare despre motorul tau:

Specificatii consumabile
  • Ulei de motor cu filtru - 3,20 litri
  • Specificare ulei de motor - VW 501 01/502 00/504 00
  • Lichid de fr?na la schimbare - 2,00 litri
  • Specificare lichid de fr?nă - DOT 4
Intervale de schimb
  • Interval de schimbare a filtrului de aer - la fiecare 60.000 km / 4 ani
  • Interval de schimbare a bujiilor - la fiecare 60.000 km / 4 ani
  • Interval de schimbare a lichidului de fr?nă - la fiecare 2 ani
  • Interval de schimbare a filtrului de habitaclu - la fiecare 30.000 km / 2 ani

Clodius

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 posts
Aoleu, cum adica e suparata pe tine cand uiti sa schimbi dupa 2000 rpm? Vitezele se schimba la 2800-3000 rpm (mai putin viteza I, care se schimba pe la 2200-2500 rpm), pt a "cadea" pe cuplu.
Te rog nu chinui masina, mai mult rau ii faci mergand cu ea subturat decat turat. Stai linistita ca masina nu pateste nimic, cuplul ei maxim este undeva pe la 3800 rpm, cu alte cuvinte acolo trage ea cel mai bine.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Catalin, partea cu intervalele am priceput-o. Restul cred ca nu trebuie inteles neaparat, asa-i? :)

Clodius, eu chiar vorbesc serios ca face un zgomot aiurea cand, sa zicem, ajunge la 2500 de turatii. Este un uruit puternic. Asta se intampla pana la viteza a 4-a. La a 5-a, am asteptat pana intre 2500 si 3000 de turatii si nu mai avea acelasi zgomot.

Edited by Nick, 22 August 2009 - 06:56 AM.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Acolo este cantitatea de ulei necesara la un schimb de ulei. De asemenea aceea este norma pe care trebuie sa o indeplineasca uleiul pe care il alegi, indiferent de marca, ca e castrol, mobil, etc tu cand il cumperi trebuie sa te asiguri ca indeplineste aceasta norma.
La fel si in cazul lichidului de frana.

Acum pentru inceput masina fiind inca in rodaj, e bine sa nu o turezi prea tare. :)

Legionaru'

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,021 posts
In primii 2000km e bine sa nu o turezi prea tare(mai mult de 3000rpm),cum zice si Catalin.Dupa, poti merge linistita pana la turatia de cuplu maxim.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users