Audio/Video
- Cum sa introduci o caseta VHS intr-un video si sa o derulezi de la inceput pentru a vedea un film
- Sa asculti muzica de pe caseta la walkman
- Numarul de canale TV receptionate sa fie dintr-o singura cifra
- Televizoarele Alb-Negru si color fara telecomanda (la care copiii erau telecomanda)
- MiniDisc-urile
- Sa scanezi dupa posturile radio si sa asculti fasaitul dintre canal
Computere si jocuri video
- Cablurile (mai exista inca, dar nu pt mult timp)
- Sunetul unui modem cand realiza o conexiune
- Floppydisk-urile de 3 si 5 inch, Zip Disk-urile
- Sa schimbi jumperul pentru a seta IRQ-ul la un HardDisk
- DOS-ul
- Pe ecran sa apara doar verde si negru
- Reglarea volumului la casetofon in incercarea de a incarca un joc pe calculator si sa astepti minute pana se incarca
- Sa joci un joc in retea prin protocolul IPX
- Sa te intrebi daca iti permiti un upgrade de RAM
- Sa fii nevoit sa stergi ceva de pe harddisk deoarece nu mai ai spatiu
- sa bootezi de pe floppy disk
Internet
- Sa cauti o informatie intr-o enciclopedie
- Folosirea unui atlas rutier pentru a ajunge din A in B
- Tranzactii bancare doar cand e deschisa banca
- Cumparaturi doar ziua, de luni pana sambata
- Cartea de telefon sau Pagini Aurii
- Ziare si reviste facute din copaci taiati
- Sa iti poti cumpara un domeniu alcatuit din cuvinte reale
- Sa nu stii exact ce fac si gandesc toti prietenii tai in fiecare moment
- Intimitatea
- Faptul ca un cuvant nu contine num3r3
- Sa astepti minute sau chiar ore pentru a downloada ceva
- Ca a fost o perioada in care nu existau Yahoo Messenger si Hi5
Gadget-uri
- Masina de scris
- Sa introduci filmul in camera foto
- Sa trimiti filmul la developat si sa se intoarca sub forma de fotografii fizice
- Sa te ratacesti (GPS-ul apare pe din ce ince mai multe telefoane mobile)
- Telefoanele cu disc
- Robotul telefonic (putina lume isi permitea)
- Telefoanele cu fise
- Camerele foto Polaroid
Alte chestii:
- Sa tii minte numarul de telefon al cuiva
- Sa nu stii cine te suna
- Sa trebuiasca sa te deplasezi pentru a inchiria un film
- Jucariile sa fie permise si copiilor sub 3 ani
- LEGO sa insemne doar niste blocuri de diferite marimi
- Scrisul de mana caligrafic
- Mesele din lemn
- Sa trebuiasca sa descui manual usile de la masina
- Singura distractie la un drum lung sa fie interactiunea cu alti oameni
- Patinele cu rotile (in contrast cu rolele)
- Biblioteca e un loc in care imprumuti carti, nu unde stai pe internet
- Sa folosesti un dictionar fizic pentru a cauta o definitie
Completati va rog !
Lucruri pe care copiii tai s-ar putea sa nu le afle niciodata
Started by R_a_z_v_a_n, Jul 31 2009 04:28 PM
58 replies to this topic
Posted 31 July 2009 - 04:28 PM
Posted 13 August 2009 - 02:09 PM
- Scrisul de mana caligrafic
Aici ai dreptate!
Posted 14 August 2009 - 10:56 AM
Bombonelele Cip, guma Turbo.
Posted 18 August 2009 - 10:06 AM
Copilaria n-o vom uita?
1. Teava cu cornete de hartie
Meseriasii le dadeau in varf cu Lac de Unghii sau le puneau bolduri. Dureau mai tare si erau mai bine echilibrate.
Mergeam pe santiere ca sa furam tevi.
2. Cracan cu invizoc
Cele mai dureroase erau ?invizoacele? bolduri sau din sarma groasa, izolata (usturau)
* invizoc = 1.5 cm de sarma indoita in forma de U sau V
** Cracan = sarma izolata, in forma de Y sau forma barei de la Rugby; in portiunea superioara era prins sistemul de propulsie (elastic scos cu grija de la chilotii rupti).
Cracanele erau de buzunar (adevarate miniaturi) sau imense?
Erau batai intre echipe de bloc (denumite mai apoi gasti); munitie era peste tot?
Culmea este ca nu a ramas nimeni fara ochi !
3. Prastia ? arma clasica ? se gaseau peste tot camere de cauciuc sparte de la auto/moto/velo, din care sa ne realizam armele mortale.
Problema era gasirea unei bucati de piele pentru partea unde puneai proiectilul.
4. Bubuitoarea Tub de fixativ si carbid ? portabila si usor de folosit.
Mai ales in preajma sarbatorilor de iarna des folosite.
5. Bubuitoarea la groapa ? e nevoie de o groapa mica in pamant, niste carbid, apa si o cutie de conserve/ness.
6. Bubuitoarea 2 suruburi + o piulita ? nu foarte eficace, puteai pierde un surub daca nu il asigurai. Trebuia sa folosesti bete de chibrit si era penurie.
7. Bubuitoarea Injector de tractor + cui ? injectoare aveau doar elita din cartier
Mergea tot pe baza de bete de chibrit.
8. Bomba cu ?Miniu de Pb? ? nu am avut niciodata materialele necesare fabricarii ei, insa eram fascinat de urmele negre cu contur rosu, pe care le lasau pe peretii agresati.
9. Umflatul si explozia broastelor ? se pare ca era sport popular in zona Olteniei.
Se lua broasca, se umfla cu un pai infipt in anus, apoi era pusa pe balta si se arunca la tinta.
Cand era lovita.. broasca exploda !
10. Mingea de 35 de lei sparta si umpluta cu pietre
Cand ?mingea blocului?? tragic se spargea, totusi mai servea un ultim scop !
Era o traditie.
Mingea era umpluta cu pietre si pusa ademenitor in mijlocul drumului.
Ce mascul ar rezista unei mingi singure, in mijlocul drumului ? E reflex de specie !
Doamne, ce misto era !
11. Aruncatul cu ?OO si alte legume? ? am fost generatia cu cheia de gat, asa ca ne duceam pe bloc si luam tinte.
Din pacate mancarea era pretioasa si rationalizata, asa ca de obicei aruncam cu apa si mai putin cu oua, ceapa si cartofi.
12. Pescuitul de fraieri ? trebuia sa ai balcon intre etajele 2-5 sau sa gasesti o alee incadrata de gard viu si des.
Luai un portofel, il legai cu guta si il aruncai in strada, apoi asteptai clientii doritori de bani.
De obicei era distractiv la pensionari, care se prindeau greu.
13. Furtul de pepeni ? vara erau stive de pepeni in piete.
Desi toti eram in scoala primara, ceata mergea la sparlit de pepeni !
Cei mai buni pepeni pe care i-am mancat, erau fierti de atata stat in soare, insa adrenalina furtului ii facea deliciosi
==================
Cateva jocuri pentru care in acest moment nu mai exista destui participanti si mai ales spatiu
- Tara, tara, vrem ostasi
- Ratele si vanatorii
- Castelul
- Flori, Fete si Baieti
- Elasticul (erau campionate si scheme)
- ?Dea-vati-ascunselea? (ultimul scapa turma)
- Natiunile
- Timbre
1. Teava cu cornete de hartie
Meseriasii le dadeau in varf cu Lac de Unghii sau le puneau bolduri. Dureau mai tare si erau mai bine echilibrate.
Mergeam pe santiere ca sa furam tevi.
2. Cracan cu invizoc
Cele mai dureroase erau ?invizoacele? bolduri sau din sarma groasa, izolata (usturau)
* invizoc = 1.5 cm de sarma indoita in forma de U sau V
** Cracan = sarma izolata, in forma de Y sau forma barei de la Rugby; in portiunea superioara era prins sistemul de propulsie (elastic scos cu grija de la chilotii rupti).
Cracanele erau de buzunar (adevarate miniaturi) sau imense?
Erau batai intre echipe de bloc (denumite mai apoi gasti); munitie era peste tot?
Culmea este ca nu a ramas nimeni fara ochi !
3. Prastia ? arma clasica ? se gaseau peste tot camere de cauciuc sparte de la auto/moto/velo, din care sa ne realizam armele mortale.
Problema era gasirea unei bucati de piele pentru partea unde puneai proiectilul.
4. Bubuitoarea Tub de fixativ si carbid ? portabila si usor de folosit.
Mai ales in preajma sarbatorilor de iarna des folosite.
5. Bubuitoarea la groapa ? e nevoie de o groapa mica in pamant, niste carbid, apa si o cutie de conserve/ness.
6. Bubuitoarea 2 suruburi + o piulita ? nu foarte eficace, puteai pierde un surub daca nu il asigurai. Trebuia sa folosesti bete de chibrit si era penurie.
7. Bubuitoarea Injector de tractor + cui ? injectoare aveau doar elita din cartier
Mergea tot pe baza de bete de chibrit.
8. Bomba cu ?Miniu de Pb? ? nu am avut niciodata materialele necesare fabricarii ei, insa eram fascinat de urmele negre cu contur rosu, pe care le lasau pe peretii agresati.
9. Umflatul si explozia broastelor ? se pare ca era sport popular in zona Olteniei.
Se lua broasca, se umfla cu un pai infipt in anus, apoi era pusa pe balta si se arunca la tinta.
10. Mingea de 35 de lei sparta si umpluta cu pietre
Cand ?mingea blocului?? tragic se spargea, totusi mai servea un ultim scop !
Era o traditie.
Mingea era umpluta cu pietre si pusa ademenitor in mijlocul drumului.
Ce mascul ar rezista unei mingi singure, in mijlocul drumului ? E reflex de specie !
Doamne, ce misto era !
11. Aruncatul cu ?OO si alte legume? ? am fost generatia cu cheia de gat, asa ca ne duceam pe bloc si luam tinte.
Din pacate mancarea era pretioasa si rationalizata, asa ca de obicei aruncam cu apa si mai putin cu oua, ceapa si cartofi.
12. Pescuitul de fraieri ? trebuia sa ai balcon intre etajele 2-5 sau sa gasesti o alee incadrata de gard viu si des.
Luai un portofel, il legai cu guta si il aruncai in strada, apoi asteptai clientii doritori de bani.
De obicei era distractiv la pensionari, care se prindeau greu.
13. Furtul de pepeni ? vara erau stive de pepeni in piete.
Desi toti eram in scoala primara, ceata mergea la sparlit de pepeni !
Cei mai buni pepeni pe care i-am mancat, erau fierti de atata stat in soare, insa adrenalina furtului ii facea deliciosi
==================
Cateva jocuri pentru care in acest moment nu mai exista destui participanti si mai ales spatiu
- Tara, tara, vrem ostasi
- Ratele si vanatorii
- Castelul
- Flori, Fete si Baieti
- Elasticul (erau campionate si scheme)
- ?Dea-vati-ascunselea? (ultimul scapa turma)
- Natiunile
- Timbre
Posted 18 August 2009 - 07:23 PM
Posted 18 August 2009 - 07:25 PM
Posted 19 August 2009 - 06:42 AM
Posted 19 August 2009 - 08:49 AM
R_a_z_v_a_n, on Jul 31 2009, 17:46, said:
- Numarul de canale TV receptionate sa fie dintr-o singura cifra
- Televizoarele Alb-Negru si color fara telecomanda (la care copiii erau telecomanda)
- "Cel mai iubit" si "cea mai iubita" faurind "epoca de aur";
- defilarile de 23 august;
- "sa prinzi" sarbii cu antena contrafacuta;
- produsele alimentare de baza cumparate cu cartela.
Cat despre jocul cu broastele....brrrr! Chiar nu stiu despre asa ceva. In schimb, am asistat la vanatoarea de pisici carora li se prindeau de coada cutii goale de conserve, apoi erau lasate sa alerge. Mare distractie!
Posted 19 August 2009 - 03:57 PM
Posted 19 August 2009 - 04:09 PM
Dar de lampile cu gaz pe care le aprindeam seara cand se facea economie la electricitate or sa auda oare? Sau de portocalele/ bananele pe care le puteai avea cu o conditie: pile la vanzatoare (nu stiu cum era pentru cei din oras, dar eu, stand la tara, vedeam cam rar culoarea fructelor astora).
Posted 19 August 2009 - 04:13 PM
Mai de lampile alea am scapat pe timpul ala. Am avut norocul ca pe scara mea sa fie cazati sapte sau opt familii de rusi care lucrau in schimb de experienta la Santierul Naval Severin. Eram foarte invidiati din aceasta cauza. 
Bananele... moama ce mancate erau cand nici nu apucau sa se coaca !!!
Bananele... moama ce mancate erau cand nici nu apucau sa se coaca !!!
Posted 19 August 2009 - 09:25 PM
Guma de mestecat "Gumela"
Posted 20 August 2009 - 05:54 AM
De aia chiar nu stiu si cred ca nici un severinean n-are habar.
La noi era Turbo, Baltazar etc.
Deh, piata sarbilor in "sat" la noi.
Posted 20 August 2009 - 11:09 AM
oracolul...
programul de 2 ore de la TV...
salile unde se puneau filme la video...
blugii PYRAMID (sau cum se scria)
duminicile "cu sot" si "fara sot"
si cate si mai cate...
programul de 2 ore de la TV...
salile unde se puneau filme la video...
blugii PYRAMID (sau cum se scria)
duminicile "cu sot" si "fara sot"
si cate si mai cate...
Posted 26 October 2009 - 07:39 PM
Voi aveati apa calda la robinete si caldura in calorifere? De Mos Gerila poate... si nici zapezi ca atuni nu am mai vazut, ce mai impingeam la sanie, ce cazemate mai faceam, ce bulgareala iesea...of ce copilarie frumoasa si nici fetele nu se suparau cand le frecai cu zapada ca acum, deh sunt niste doamne ce ...
Posted 26 October 2009 - 08:53 PM
Ceva mai recent conturile de xnet dial up si numaratoarea inversa pana la 10 fara cateva minute pm.
Posted 26 October 2009 - 10:05 PM
Foarte, foarte interesant topicul! Nu pot decat sa ma bucur ca am prins mare parte din distractiile enumerate mai sus, desi am aterizat cu 3 luni inainte de revolutie!
De fiecare data cand ajung in Craiova ma uit la verisorii mei(10 si 15 ani) si la copiii din jurul blocului si ajung la aceeasi concluzie: parca nu mai au copilarie. De fapt au, dar un altfel de copilarie. Vad doar constelatii, monstri, wrestling si alte chestii dubioase!
Posted 27 October 2009 - 07:10 AM
florin, on Oct 26 2009, 23:26, said:
Ceva mai recent conturile de xnet dial up si numaratoarea inversa pana la 10 fara cateva minute pm.
Ce parere va dati de urmatoarea: Vorbitul la 3 secunde....
Posted 27 October 2009 - 08:22 AM
Pana acum cativa ani se mai jucau copii.. Tuberman,Prastie,Tun cu carbit inca mai am !
Dar dupa 2005-2006 toti se joaca virtual ! Si nu ar fi o problema ca au acces la internet,dar il folosesc doar pentru jocuri si mai ales jocuri violente...
Dar dupa 2005-2006 toti se joaca virtual ! Si nu ar fi o problema ca au acces la internet,dar il folosesc doar pentru jocuri si mai ales jocuri violente...
Posted 27 October 2009 - 08:33 AM
Macar inainte descopereai care-s limitele. Cand te duceai sa te joci prinselea intr-o cladire in constructie si aflau ai tai ca topaiai pe la etajul 3 printre grinzi te inchideau rapid in casa vreo saptamana de nu-ti mai ardea pe urma de treaba asta.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top