De putin timp sunt noul proprietar al vechiului VW LUPO 1.4 benzina.
Povestea achizitiei: aveam nevoie de o masina ieftina (ca sa ma imprumut de cat mai putin) cu care sa ma deplasez, in special la servici (fac vreo 9 km de acasa)...
Ma gandeam la ceva mic, usor de intretinut, pana in 1500 euro... Din pacate nu gaseam decat Tico, Matiz si Ford Ka neinmatriculat... Am vazut un Nissan MIcra, model vechi, simpatic ca masina, distrus ca exemplar... Cerea 2000 euro... Dupa ce am vazut masina, i-am zis ca ii dau 1000 euro pe el, desi mai mult de 800 euro nu merita (avea ca dotari motorul, cutia, rotile si trapa pe tot plafonul, prin care mai curgea apa la o ploaie mai sanatoasa-desi proprietarul se jura ca nu...)... Omu' nu si nu, asa ca am cautat mai departe...
Pana am dat de un anunt de LUPO la 2800 euro... Masina arata super bine in poze... Realitatea era putin mai departe, adica masina fusese lovita si reparata mai pe graba, nu mergea AC, parbriz spart, neinmatriculata, etc...
Ptr ca mi-a placut modelul, am dat o cautare pe net si am gasit una alba (asta mica a mea) pe net, anutn pus in ziar local...
M-am intalnit cu proprietarul, o domnisoara avocat...
Am facut o tura cu masina, apoi i-am spus ca mai mult decat ce ii ofer atunci nu pot... I-am spus ca atat pot da, si ca nu incerc sa "lucrez" pretul prin negocieri de 50 de euro...
Domnisoara a inteles si a luat decizia "sa ma chinui eu" de atunci incolo cu masina
Mi-a placut un lucru: "fosta" parea sincera in declaratii, asa ca gestul ei atunci cand mi-a dat cheile de la LUPICA m-au facut sa simt ca nu am facut cea mai proasta afacere... A plans dom'le... Pai spuneti si voi acum!!!
Deci, dupa o lunga introducere, iata masina mea:

VW LUPO 1.4E, 75CP, motor tip AUA
Are: AC, ABS, airbag-uri frontale, inchidere centralizata, geamuri electrice secventiale, servodirectie, proiectoare, janet aliaj 14", radio CD AM JVC KD-G401...
Culoarea este un alb, refacut cu spray-ul de prieteni
Planuri: sa fac rost de bani sa o pun pe picioare
Ce ii trebuie ca sa mearga mai bine:
-distributie
-ambreiaj
-discuri fata (care trepideaza la franari peste 100km/h)
Ce ii trebuie ca sa arate mai bine:
-revopsita, spoilerele vopsite integral, banodurile laterale de pe usi eliminate
-cea mai deschisa folie pusa pe geamuri... Nuante de cafeniu sau verde...
-suspensie schimbata cu una sport, garda redusa cu 40-50mm
-jantele schimbate cu unele pe 15"
Ce am facut pana acum:
-mai nimic
-sistemul audio OEM (am schimbat deja CD-ul pe care il avea cu un radiocass BETA. Multumesc colegului de forum
-leduri pe pozitii fata... Cam dezamagit, am pus cu un led, cred ca trebuia sa pun ceva mai puternic...
-becuri H4 cu o lumina mai alba. Putin mai puternice, vad si eu mai bine in fata
-oglinzile exterioare schimbate (domnisoara avea puse unele taiate din oglinda de la baie probabil)
-un senzor de temperatura la apa
-mi-am reparat singur
-lamele AERO pe fata
-ah, si am spalat-o de vreo 3 ori
Sper ca lista cu uite-ce-am-mai-facut-la-mica-mea-masina-alba-si-frumoasa sa fie cat mai lunga (si apreciata, de ce nu?)
Va multumesc ptr atentie.
Spor la treaba mie in continuare (la munca, sa mearga leafa, sa se stranga banu' ca sa il cheltui cu spor)
Va urma...
Sign In
Create Account

Back to top