Ambulanţa Olt riscă să răm?nă fără parcare
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt riscă să răm?nă fără o parte din curtea aferentă clădirii, spaţiu unde sunt parcate, de obicei, mare parte a maşinilor din dotare. Managerul instituţiei susţine că a aflat de problemă ?n urmă cu o lună, c?nd s-a pomenit cu foştii proprietari, care au revendicat terenul ?n instanţă, făc?nd măsurători ?n curtea instituţiei.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt riscă să piardă o bună bucată din curtea instituţiei, fapt ce ar duce la imposibilitatea parcării maşinilor din dotare. Foştii proprietari ai unei suprafeţe cuprinse ?n curtea Ambulanţei au c?ştigat, la ?nceputul acestui an, terenul ?n instanţă. Managerul instituţiei, George Filip, susţine că a aflat de această problemă abia ?n urmă cu o lună. El a ţinut să informeze că problema este veche şi că, de fapt, la baza acestei poveşti se află nişte revendicări care au fost introduse ?n instanţă ?n urmă cu aproximativ patru ani. ?Problema este veche, ?nsă eu am aflat abia acum o lună, c?nd foştii proprietari au venit să facă măsurători ?n curtea instituţiei. Nu ştiam nimic. Eu am fost numit la conducerea instituţiei ?n vara acestui an. Fosta conducere mi-a spus că nu ştia nimic de acest dosar, ?nsă acţiunea ?n instanţă a fost introdusă ?n 2006, c?nd la conducerea consiliului judeţean era domnul Jenel Copilău. Imediat cum am aflat, am mers la consiliul judeţean, pentru că at?t clădirea, c?t şi terenul instituţiei se află ?n administrarea lor. Nici domnul Paul Stănescu nu avea cunoştinţă de acest litigiu. Am cerut lămuriri şi am aflat că au o hotăr?re definitivă, pronunţată pe 24 februarie anul acesta?, a explicat Filip.
A c?ştigat la ?nalta Curte
Dosarul prin care Elena Ţenea a revendicat terenul din curtea Ambulanţei a fost deschis ?n 2006. Dosarul a fost ?nregistrat la instanţele oltene sub numărul 7539/104/2006. După nenumărate termene şi după ce cauza a fost judecată şi de Curtea de Apel Craiova, dosarul ajung?nd pe rolul acestei instanţe ?n martie 2007, soluţia a fost dată de ?nalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.
Potrivit ?ncheierii date de Curtea de Apel Craiova pe 26 februarie 2008, a fost dispusă ?restituirea ?n natură a suprafeţei de 1.318 mp situată ?n Slatina, str. Ecaterina Teodoroiu, nr. 26, cu următoarele vecinătăţi: la sud - limită ?mprejmuire Staţie Salvare (29,6 mp), la nord - teren Policlinică (29,6 mp) la est - teren Staţie Salvare (44,5 mp), la vest - teren parcare (44,5 mp) conform schiţei-anexă la raportul de expertiză tehnică. Cu recurs?. De aceeaşi părere a fost şi ?nalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, la cel de-al doilea termen, a decis că Elena Ţenea este proprietara unei bune bucăţi din curtea SJA Olt.
?Dacă hotăr?rea va fi executată, nu vom mai avea unde să parcăm ambulanţele?
George Filip susţine că: ??n cazul ?n care această hotăr?re va fi executată, nu vom mai avea unde să parcăm ambulanţele. Conform unei schiţe, nouă nu ne mai răm?ne dec?t o bucăţică de teren pe l?ngă clădire, locul din spatele clădirii şi garajul?. Acesta speră ca proprietara terenului să ajungă la o ?nţelegere cu reprezentanţii consiliului judeţean, ?n sensul de a accepta un eventual schimb de teren. Altă variantă ar fi răscumpărarea, ?nsă, deocamdată, Ţenea nu a dat de ?nţeles că ar fi dispusă să renunţe la terenul redob?ndit pe cale judecătorească. ?Nu ştiu dacă femeia este dispusă să accepte varianta schimbului de teren sau altă variantă. Tot ce ştiu ?n acest moment este că se caută soluţii pentru rezolvarea problemei?, a mai declarat managerul de la Ambulanţă.
??n cazul ?n care această hotăr?re va fi executată, nu vom mai avea unde să parcăm ambulanţele. Conform unei schiţe, nouă nu ne mai răm?ne dec?t o bucăţică de teren pe l?ngă clădire, locul din spatele clădirii şi garajul?.George Filip, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt