Motive de anulare a procesului-verbal de contraventie sunt selectate din hotarari judecatoresti care au anulat procese-verbale de constatare a contraventiei:
- neprezentarea probei radar in instanta;
- politistul nu mentioneaza distanta de indicatorul care interzice oprirea/stationarea si nu mentioneaza numarul casei in fata careia a fost oprita masina;
- politistul nu mentioneaza unde a stat autovehicolul, era sau nu pe partea carosabila, adica era sau nu sub incidenta indicatorului care interzice oprirea/stationarea;
- mentionarea mincinoasa a numarul casei si a distantei fata de indicatorul care interzice oprirea/stationarea;
- necorelarea intre distanta de la indicatorul care interzice oprirea/stationarea si numarul casei in fata careia era oprita masina;
- nementionarea motivelor care au dus la intocmirea unui proces verbal care nu contine datele cerute de lege;
- nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului;
- lipsa semnaturii agentului constator;
- lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator;
- nerespectarea formei cerute de lege a formularului pe care s-a facut PVB;
- stabilirea amenzii contraventionale in suma totala, fara sa indice sanctiunea aplicata pentru fiecare din contraventile stabilite;
- politistul nu este specializat si/sau nu are dispozitie din partea Inspectoratului General al Politiei Romane de a exercita controlul respectarii normelor de circulatie rutiera si de a aplica masurile legale in cazul in care exista incalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice;
- contravenientul nu era de fata si nu putea sa faca obiectiuni;
5 replies to this topic
Posted 11 July 2009 - 10:33 AM
Posted 11 July 2009 - 10:58 AM
Deci au fost anulate procese verbale de contraventie pt motivul:
si din cate stiu eu, sanctiunea contraventionala se poate aplica si in lipsa contravenientului. A fost modificata legislatia in aceasta privinta?
Ionut, on Jul 11 2009, 11:33 AM, said:
- contravenientul nu era de fata si nu putea sa faca obiectiuni;
Posted 11 July 2009 - 11:14 AM
In cazul in care contravenientul nu e de fata, p-v i se comunica. Insa in cazul in care procedura de comunicare nu e indeplinita corespunzator, contestatia se poate formula dupa ce contravenientul a aflat de existenta procesului verbal. Cu aceasta ocazie se pot pune in discutie, pe langa aspectele de fapt si aspecte ce tin de forma si mentiunile din p-v.
Posted 11 July 2009 - 11:28 AM
Ionut, nu mi-ai raspuns la intrebare. Exista o prevedere legala care sa precizeze ca lipsa contravenientului la intocmirea pv-ului duce la nulitatea lui? Nu cred. Dar nu trebuie sa ne mai mire nimic ...
Posted 30 September 2009 - 11:24 AM
Sunt de acord cu tine Marius, nu este motiv de anulare a pvc-ului, incheierea sa in lipsa contravenientului.
Posted 07 February 2010 - 01:22 AM
Stiu ca un PV poate fi anulat si daca CNP-ul nu este scris corect, daca numarul masinii este gresit sau data este incorecta.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top