Jump to content

Motive de anulare a procesului-verbal de contraventie

5 replies to this topic

Ionut

Member

• Members
  • PipPip
  • 63 posts
Motive de anulare a procesului-verbal de contraventie sunt selectate din hotarari judecatoresti care au anulat procese-verbale de constatare a contraventiei:

- neprezentarea probei radar in instanta;

- politistul nu mentioneaza distanta de indicatorul care interzice oprirea/stationarea si nu mentioneaza numarul casei in fata careia a fost oprita masina;

- politistul nu mentioneaza unde a stat autovehicolul, era sau nu pe partea carosabila, adica era sau nu sub incidenta indicatorului care interzice oprirea/stationarea;

- mentionarea mincinoasa a numarul casei si a distantei fata de indicatorul care interzice oprirea/stationarea;

- necorelarea intre distanta de la indicatorul care interzice oprirea/stationarea si numarul casei in fata careia era oprita masina;

- nementionarea motivelor care au dus la intocmirea unui proces verbal care nu contine datele cerute de lege;

- nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului;

- lipsa semnaturii agentului constator;

- lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator;

- nerespectarea formei cerute de lege a formularului pe care s-a facut PVB;

- stabilirea amenzii contraventionale in suma totala, fara sa indice sanctiunea aplicata pentru fiecare din contraventile stabilite;

- politistul nu este specializat si/sau nu are dispozitie din partea Inspectoratului General al Politiei Romane de a exercita controlul respectarii normelor de circulatie rutiera si de a aplica masurile legale in cazul in care exista incalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice;

- contravenientul nu era de fata si nu putea sa faca obiectiuni;

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 4,969 posts
Deci au fost anulate procese verbale de contraventie pt motivul:

View PostIonut, on Jul 11 2009, 11:33 AM, said:

- contravenientul nu era de fata si nu putea sa faca obiectiuni;
si din cate stiu eu, sanctiunea contraventionala se poate aplica si in lipsa contravenientului. A fost modificata legislatia in aceasta privinta?

Ionut

Member

• Members
  • PipPip
  • 63 posts
In cazul in care contravenientul nu e de fata, p-v i se comunica. Insa in cazul in care procedura de comunicare nu e indeplinita corespunzator, contestatia se poate formula dupa ce contravenientul a aflat de existenta procesului verbal. Cu aceasta ocazie se pot pune in discutie, pe langa aspectele de fapt si aspecte ce tin de forma si mentiunile din p-v.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 4,969 posts
Ionut, nu mi-ai raspuns la intrebare. Exista o prevedere legala care sa precizeze ca lipsa contravenientului la intocmirea pv-ului duce la nulitatea lui? Nu cred. Dar nu trebuie sa ne mai mire nimic ...

felix12xwk

Member

• Members
  • PipPip
  • 55 posts
Sunt de acord cu tine Marius, nu este motiv de anulare a pvc-ului, incheierea sa in lipsa contravenientului.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,900 posts
Stiu ca un PV poate fi anulat si daca CNP-ul nu este scris corect, daca numarul masinii este gresit sau data este incorecta.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users