Jump to content

Cum se calculeaza intretinerea

• You cannot reply to this topic
39 replies to this topic

rellulumi

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
buna eu am mari probleme cu presedintele cenzora si contabila leam cerut sa mi se de fisa individoala personala a apartamentului si mia zis ca nu mio da ca nu vor ma puteti ajuta si pe mine cu un program pentru calcule si cad dureaza sa faca fisa

elementfifth

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Buna ziua,

Se pare ca aici exista mai multe informatii utile si am unele nelamuriri - poate nu stiu sa caut bine pe goagle dar chiar nu gasesc.

stau intr-un bloc nou - administratia se tot schimba si apar tot fel de sune la intretinere care tot difera
:ce se caluleaza pe cota parte si ce sume se calculeaza pe nr de persoane sau nr de camere daca exista?
:daca cineva are doua apartamente in acelasi bloc si intr-un apartament nu este nimeni ce nu trebuie sa plateasca sau ce trebuie sa plateasca - ca administratora a zis ca nu trebuie sa platesc doar gunoiul daca nu este nimeni in apartament - restul : lift - reparat lift - diverse am inteles ca e administratia lumina si fara gunoi sunt puse pe acel apartament
: daca o persoana deja plateste intretinerea la alt apartament trebuie sa fie trecut si la aceasta adresa la intretinere ? am trecut 2 persoane 1 an de zile la intretinere cand de fapt el platea orcium la el acasa intretinere?
legea cu 15 zile daca sta trebuie trecut la intretinere mai este sau nu valabile?
caldura si apa sunt repartitoarea si centrale termice pentru fiecare apartament
cam atat in legatura cu intretinerea - va multumesc pentru viitoarele sfaturi

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Din ce stiu, la un apartament nelocuit se plateste intretinerea pentru o persoana.
Legea cu cele 15 zile este in vigoare, o gasesti atasata in posturile anterioare.

avg81

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Buna ziua, am si eu o rugaminte, am citit mai sus unde scriati ca se adauga ca si persoana la intretinere copilul dupa ce implineste varsta de 2 ani. Am rugamintea sa-mi spuneti unde este prevazut acest lucru, deoarece eu am un bebelus de 1 an si mi l-a trecut la intretinere de cand l-am adus de la spital, adica de cand avea 3 zile. Va multumesc!

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Vezi aici

mars

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
o mare nelamurie exista in capul tuturor proprietarilor de apartamente si anume faptul ca unii administratori incarca factura de intretinere fara justificare si ca drept exemplu in care ma aflu si eu este acela ca : in blocul in care locuesc nu avem apa calda ci centrale sau boilere
avem apometre la subsol pt apa rece si cate doua apometre in casa (bae si buc)si totusi dn. administratora ne umfla luna de luna facturile in spacial la apa rece fara justificare si mai ales fara sa tina cont de apometre ca am ajuns in ziua de astazi sa fac plata la intretinere pe o luna de zile pentru 3 persoane 170 ron in conditia in care pe zi 2 persoane sunt la serviciu cate 10 ore si 1 persoana 8 ore la gradinita si efectiv nu se plateste decat apa rece femeia de serviciu si curentul de pe scara cred totusi ca e prea mult
si inca ceva : e posibil vreodata ca in conditiile de mai sus sa se consume pe luna 30mc de apa? adica cat o scara intreaga de consumatori de la alte blocuri si noi avem consumul asta la un ap ............! e dezastru complet

Claud

Registered User

• Juniors
  • 2 posts
Buna ziua

locuiesc intr-un apartament cu 3 camere in Buc. am centrala de apartament [ nu mai are nimeni in bloc centrala ] si pe luna noiembrie mi-a venit de plata "caldura" 55 ron iar la cativa vecini tot 3 camere au de platit caldura mai putin ca mine 53 ron, 51 ron, deci eu pentru tevile care trec prin apartament platesc la fel ca si ceilalti vecini?
Intretinerea la un apartament cu centrala terminca este la fel ca la un apartament fara centrala? pentru ca mie imi vine intretinerea la fel ca la restul locatarilor.

dasi35

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Vrei sa spui ca in Bucuresti pe o luna de zile se plateste intretinere doar 53 de ron racordat la radet? la ap cu 3 camere? foarte tare!!!! Pai sa-ti spun eu ca pe noiembrie in constanta la ap cu 2 camere mi-a venit caldura 300 ron; eh ce zici??
Raspunsul la intrebarea ta nu-l stiu insa pot banui... cei care platesc la fel ca tine ori au si ei centrala proprie(si nu ai aflat inca) ori sunt debransati de la radet si se incalzesc cu ce pot.....

Claud

Registered User

• Juniors
  • 2 posts
Stati asa ca sa inteles gresit
Intretinerea pe luna noiembrie la un apartament cu 3 camere si 2 persoane este de 253 ron, in conditiile in care eu am centrala si nu ar trebui sa platesc la intretinere apa calda, gazele, caldura.
Intretinerea la celelalte apartamente din bloc este cam tot in jurul sumei de 253 ron mai mult sau mai putin dar ceilalti locatari nu au centrala pt. ca teava de gaze care este trasa separat pentru cei cu centrala se opreste la etajul 1 adica la mine la usa.
Mai sus am zis de 55 ron ca este doar pentru caldura [ adica pentru tevile care trec prin apartamentul meu ] iar la unele apartamente doar caldura le-a venit 53 ron, 51 ron, cum se poate ca la un apartament cu 3 camere care se incalzeste de la RADET sa plateasca atat iar eu doar pentru niste tevi sa platesc la fel ca ei? Si inca e chestie ciudata in rubrica cu apa calda la apartamentul administratorului este trecuta suma de 3,74 ron iar la celelalte rubrici sunt printre cele mai putine sume de plata din tot blocul iar lui [ adm ] intretinerea la 3 camere si 2 persoane [ fara centrala ] este de 195 ron.
Aseara l-am intrebat cum de mi-a venit atat intretinerea ce sa calculat cum sa calculat, a inceput sa tipe sa urle si ca de unde sa stie el de ce e atat, atat scrie acolo atat am de plata. Am plecat ca sa nu ma cert cu el iar pe scari o babuta a zis : lasa maica asa cum e el ca e al nostru daca vine altu si fura mai mult.....

anamaria1

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Buna si La multi ani pentru anul ce vine. Am citit pe forum problemele referitoare la calcularea caldurii. Eu ma aflu in urmatoarea situatie: stau cu chirie intr-o scara cu 12 ap. 9 dintre ele au montate centrale pe gaz, restul 3 (printre care si eu) sunt legate direct la Radet. Ieri s-a afisat intretinerea: pentru garsoniera de 22 mp in care locuiesc mi s-au facturat 509 Ron caldura, celelalte doua apartamente care sunt in aceeasi situatie ca mine sunt cu 3 camere si au o suprafata de 56 mp si respectiv 1200-1300 Ron caldura. Administratora mi-a aratat o factura din care reiesea ca au fost consumate 8,98 Gcalorii pe scara noastra, adica cele 3 apartamente brandate direct la Radet. Suma este ridicol de mare, avand in vedere ca celelalte scari au un consum de 2-3 Gcal. Pierderi nu sunt. Iar pentru ca majoritatea au centrale pe gaz, in vara cand s-a discutat problema tevilor ce trec prin apartamentele cu centrala, s-a refuzat categoric plata caldurii pentru tevile respective. Pe scurt, locatarii care au centrala refuza sa plateasca pentru caldura de la Radet ce trece prin tevile lor, iar administratora s-a supus. Astfel ca, 3 apartamente, 132 mp utili, sunt impartiti la 8.98 Gcal. Orice sfat este bine venit mai ales daca are si o trimitere la vreun articol sau litera de lege. Multumesc foarte mult!

monicaaa

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Am si eu o intrebare. noi avem incalzirea la comun si tot timpul platesc cel mai mult din bloc iar administratorul zice ca platesc atat pt ca am balconul deschis si ca am deschis intre bucatarie si living. e normal sa platesc mai mult? asa se calculeaza?

c0stii

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
asa ceva nu se poate e absurd
trebuie reclamat

Nicoleta

Registered User

• Juniors
  • 5 posts
"Cheltuieli pentru incalzirea apartamentului".... La mine in bloc toate cele 98 de garsoniere de pe scara au 170,75lei trecut in aceasta casuta, in afara de mine. Eu am 200,40lei. Ar putea sa existe vreo explicatie pentru aceasta... eroare?
"Cheltuieli pentru consumuri individuale".... Vecinii mei au 38lei, respectiv 18lei de plata. Iar eu am 116,88lei. In conditiile in care si eu si ei suntem cate unul la intretinere.
In afara de "eroarea" evidenta... ar mai putea exista vreo explicatie? Nu vreau sa merg sa ma cert cu administratora inainte sa-mi fac temele. :huh:

Johny

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
Salut, am si eu situatia cu bebelusul care s-a nascut de curand. Ma intereseaza cand este specificat in lege ca se inregistreaza la numarul de persoane pentru calculul intretinerii.
Am urmarit post-urile, dar din pacate nu a gasit paragraful in care se specifica acest lucru.
M-ar ajuta daca as primi un raspuns mai exact.

Multumesc anticipat.
johny

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
De la varsta de 2 ani se poate trece la intretinere.

Johny

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
Salut si multumesc de raspuns. Si eu stiam la fel, insa am nevoie de acte ca sa demonstrez.
Unde pot gasi informatia?

Multumesc,
Johny

Johny

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
Salut si multumesc de raspuns. Si eu stiam la fel, insa am nevoie de acte ca sa demonstrez.
Unde pot gasi informatia?

Multumesc,
Johny

gogusrl

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Buna ziua,

Am si eu o problema cu administratorul meu. Cateva detalii : stau singur intr-un apartament cu 2 camere, centrala pe gaz si apometre. Daca uit sau intarzii o zi cu citirea apometrelor, ma trezesc cu 130-180 lei la intretinere. Am vecini cu 3 persoane, apometre si centrala care platesc 120 lei.

A doua problema este ca a incercat sa-mi explice ca eu chiar daca am apometru tot platesc pierderile pentru ca apometrele mele nu sunt asa precise ca cel din subsol si pot fi trisate la "picatura".

Ma intereseaza ce spune legea in situatia in care un locatar nu raporteaza apometrele o luna si de asemenea daca trebuie sa platesc pierderile blocului in cazul in care eu am apometre.

Multumesc pentru ajutor.

Marc

Registered User

• Juniors
  • 2 posts
Daca puteti sa-mi spuneti in ce articol din HG400 (sau alta hotarire care se aplica) pot gasi precizari despre calculul intretinerii pentru un apartament care nu mai este locuit de un an si jumatate.

Marc

Registered User

• Juniors
  • 2 posts
Revin si aici cu intrebarea, ce intretinere ar trebui sa platesc la un apartament in care nu sta nimeni de peste un an de zile ? Calculul pt. o persoana plus sau nu, cota indiviza ?

Multumesc
Marc

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users