Jump to content

Coruptia din Romania

25 replies to this topic

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Săptăm?na trecută 11 poliţişti constănţeni de la Serviciul de Poliţie Rutieră si trei civili au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Constanţa, pentru fapte de corupţie.
Astazi, doi politisti de la Poliţia Rutieră Prahova au fost arestaţi tot pentru fapte de corupţie, iar un al treilea este cercetat ?n stare de libertate.
Se pare ca incepe sa se miste ceva si in tara asta, au mai fost cateva cazuri identice, cei de la Iasi si Craiova.
E un inceput! :))

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Da, dar mai e putin si vin alegerile(anu' asta sunt, nu? :D ) si se vor schimba iar ministrii. Chiar daca un guvern incepe sa faca ceva treaba(mai spre sfarsitul mandatului, ca pana atunci sunt ocupati cu fu**tul(furatul bai, da' se potriveste si altceva :lol:) banilor publici), urmatorul guvern stie doar sa il critice pe precedentul, sa schimbe toti sefii de prin institutiile care nu au culoarea lor politica si sa sa puna ei "pe treaba" :( Pai in conditiile astea, cum sa nu fie coruptie? Daca esti la ciolan, dar nu esti sigur ca il mai prinzi din nou, ce poti sa faci decat sa furi de pe unde apuci? :))
Cand mai vad toti umflatii pe la tv ca se apuca sa argumenteze ca "stai dom'ne ca noi reprezentam interesele poporului, ca suntem pusi aici sa facem sa fie bine ptr toti, bla bla..." nu stiu ce sa fac: sa rad de ipocrizia lor sau sa plang ca suntem condusi de specimene ca ei :) Si cum pestele de la cap se-mpute, de la ei invata si cateii lor si tot asa...
Sa speram ca ne mai civilizam si noi si poate ca printre traditiile romanesti de mult apuse se va numara si spaga :))

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Nu de lipsa de civilizatie e vorba aici. Nici in vestici nu plezneste civilizatia. Tot frica pazeste strugurii si acolo, la fel ca in multe alte parti ale lumii.
Eu cred ca daca s-ar pune la punct legislatia si procedurile s-ar mai simplifica astfel incat un ciubucar sa ajunga foarte usor la racorica daca a pus manuta unde nu trebuia, se vor schimba multe. Asa ca prin minune.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
noi daca am fi in locul lor, vom reactiona altfel ? Astept raspunsul vostru, eu nu stiu ce as putea spune...

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Daca am fi in locul cui ? Te referi la primul post ?
Daca intradevar la primul post te referi, raspunsul meu este nu. Nu as face la fel si sunt sigur de acest lucru.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
ma refer in general Catalin, in locul oamenilor care baga mana in banii publici, in locul senatorilor, in locul ministrilor.
Probabil ca as lua si ptr mine DAR SUNT SIGUR CA AS FACE CEVA SI PTR TARA ASTA,

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
in '97 cand am luat eu permisul toata lumea spunea : daca dai cu Xlescu nu iei din prima, si nu a fost asa.
mai nou toate TANTELE (a se citi doamne si domnisoare) si toti TOCILARII (a se citi baetii cu cartea in fapt) se plang ca domnul examinator ma nedreptatit ca am luat sala de sase ori si iar am picat la traseu vor sa devina soferi dar nu prea cunosc pedalele ci reclamatiile.
E singurul lucru in care tin cu MILITIA : nu dati permis de conducere la cei care nu au inclinatie spre asa ceva.
si hai sa-i testam cu detectorul de minciuni.
Ex: un copil de 6 ani face niste curse pe calculator de eu raman masca (in primul gard virtual) dar LIVE parca e altfel.
multumesc!

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Da, ne e usor noua sa comentam de pe margine, acum ca ne-am vazut cu abecedarul in buzunar. Sigur, nu zic sa dea carnet tuturor analfabetilor care te miri cum dracu' au luat sala sau parasutelor carora "bunicutii" pe care ii numesc prieteni/soti le-au varat un "beemveu" sub c*r, dar nici sa fie zbiri. De exemplu, pe frate-miu l-a picat ptr ca nu i-a dat prioritate unei babe... pardon... unei doamne in varsta care s-a gasit sa paseasca pe trecere cand masina era deja cu "botul" pe marcaj :shock: Dar acum nu ma mai prea mir, pentru ca am auzit ca politistul asta(cu care am dat si eu orasul si mi s-a parut ok... dar abia atunci se tranferase pe-acilea :) ) i-a sarit unuia cu piciorul pe frana cand mai erau 7 secunde de verde :D :pfft:

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
oricum GPS n-o prindea pe baba/doamna in varsta in calcul si se demonstra la detectorul de minciuni :shock: :pfft: :D
si setea de spaga e mare si la moda.
OT : cica maine fac greva agentii :)

Edited by R_a_z_v_a_n, 11 August 2009 - 09:39 AM.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts

View Postmartinje, on Aug 10 2009, 21:23, said:

OT : cica maine fac greva agentii :shock:
Pai și de ce sa nu facă ?

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
pentru ca sunt, in mare parte, shpagari de exemplu.

Amedeo

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,337 posts
eu chiar sunt pasionat de masini si chiar vreau sa imi iau carnetul...desigur sunt de acord cu toate reglementarile care vor fi aduse...pentru ca asa consider ca daca as trece de toate cele introduse...m-as considera un sofer bun...daca nu asta este m-as consola cu...mijlocul de transport in comun sau taxiul...desi mi-ar parea foarte rau...oricum mai am de mancat pana o sa ajung sa dau eu testul...:shock:

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts

View Postmartinje, on Aug 10 2009, 21:43, said:

pentru ca sunt, in mare parte, shpagari de exemplu.
Nu poti cataloga asa o intreaga categorie profesionala.
Care crezi tu ca este procentul de spagari din numarul lor total ?

Legionaru'

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,021 posts
50%? ;)

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
70% + cei carora li sa taiat banii de chirie
sa nu ma intelegeti gresit dar asta e impresia pe care si-au facuto in fata mea in timp.
cred ca inca nu e sinonim siguranta si incredere cu pandeshte si taxeaza

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Cam asa se creeaza prejudecatile legate, in acest caz, de anumite categorii profesionale, iar efectul nu este nici adevarat, dar este injositor pentru acei oameni :good: . Ca pilda, o sa folosesc ceva ce tocmai am primit de la un prieten.

Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nicio maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta.. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai niciun membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. O a treia a fost schimbata si lucrurile s-au repetat.
A patra si in fine a cincea au fost schimbate. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.
Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost "Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa aici..."

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts

View Postmartinje, on Aug 11 2009, 17:34, said:

sa nu ma intelegeti gresit dar asta e impresia pe care si-au facuto in fata mea in timp.
cred ca inca nu e sinonim siguranta si incredere cu pandeshte si taxeaza

N-am avut eu mari tangente cu legea, dar cei tineri am constatat ca-s mult mai interesati sa-si faca meseria decat cei vechi, care poate sunt obisnuiti cu alte vremi.

Pana la urma chiar daca nu-s neaparat corupti, unii dintre politisti sunt mai slab pregatiti, si lasa impresia de delasare sau lipsa de interes, lucru care e la fel de daunator imaginii institutiei.
Acum bine, conteaza si din ce unghi privesti problema, poti sa nu comiti ilegalitati din respect pentru lege sau din frica de ea, pentru ca daca e vorba de frica implicit ii privesti circumspect pe politisti si ai "din oficiu" ceva impotriva lor.

Asa, sa n-o iau prin porumbi. Eu as zice un pana la 5% corupti, si asta din cauza ca politia e mare, si pe cat de corupte pot fi unele servicii pe atat de integre pot fi multe din cele cu care omul de rand nu are tangente, si sa zicem ca diferenta pana la un procent ceva mai semnificativ sunt cazurile de nepotism si incompetenta sau lipsa de pregatire/interes.

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
tot suntem OFF TOPIC: florin ai foarte mare dreptate dar nici nu confunda coruptii (gen cei din arges, sau cei din constanta care au fost eliberati) cu ce numesc eu spagari cei care se bucura la 20-30 ron spaga cand te opresc in trafic fara motiv dar gasesc cate ceva imediat (numarul murdar; defectiuni la sistemul de iluminare daca dai flashuri; ai depasit viteza legala daca i-l depasesti, cand merge el cu 45 la ora cu mana jumate pe geam, chiar daca nu are radar, etc...)

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
florin tocmai asta iti spunea, politia din romania nu este formata numai din cei de la rutiera. Cei de la rutiera sunt undeva sub 10% din numarul total al politistilor.

Apropo stiai ca si cel care ofera cei 20-30 ron e incrimiat de lege. Nu e cu nimic mai presus decat cel care primeste. Amandoi sunt la fel, fac parte din aceeasi speta de oameni.

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
nimeni nu le ofera nimic ci doar uita in talonul masinii 20-30 ron cand li se cer actele :))
cam de la astia a plecat discutia cei de la permise, gps ...
recunosc am eu ceva cu cei de la rutiera (spagarii), celorlalti le urez sanatate. :good:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users