Jump to content

Silver A4

• You cannot reply to this topic
131 replies to this topic

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Multitronicul meu, în programul sport e o adevărată delectare să-l folosești, ba chiar aș putea spune ... și un mic profesor. Îți arată cum trebuie condusă o mașină într-un stil mai rapid decât de obicei. Face singur frână de motor la reducerile de viteză mai hotărâte, pentru ca motorul să ajute la o frânare mai eficientă, o ține în ture frumos la depășirile rapide și succesive, etc
E o minune cutia asta, după părerea mea.

În plus, e chiar plăcut să ai un motiv pentru a ieși cu mașina în afara orașului la o plimbare frumoasă, într-un stil mai alert, dar nu din acela specific descreieraților, ci așa pentru plăcere. :P

kostas

Junior Member

• Juniors
  • Pip
  • 45 posts
Subscriu la cele spuse de Catalin.
Am avut multitronic si este vis.

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts

View PostCatalin, on Oct 14 2010, 20:57, said:

E, nici chiar așa. Dar pentru regenerarea filtrului de particule trebuie să mergi de așa natură încât „să o trezești din amorțeală”. Mai exact trebuie mers la o turație mai ridicată, constant și pentru o perioadă de câteva minute, astfel încât acolo să se ajungă la o temperatură mai ridicată, necesară pentru o ardere completă. Așa scrie și în manualul de utilizare al mașinii și îi face bine, se mai curăță motorul de funingine.

Am facut 2 regenerari suratei din familie (acelasi model, motor si cutie) iar procedura este sa o treci in manual, in 5 sau 6 si sa o mentii intre 2000 si 2500 de ture. Eu am tinut-o in jur de 2200 rpm pe cruise control si in 5km de drum liber s-a stins avertizarea. Interesant e ca motorul parca s-a scuturat (in sens placut) si si-a schimbat sunetul

LE: app de cutie, mi se pare mult mai lina, mai potrivita pentru un sedan de familie decat DSG-ul care mie mi se pare ceva mai brutal

Edited by dudu, 15 October 2010 - 10:48 AM.

kostas

Junior Member

• Juniors
  • Pip
  • 45 posts
Eu am regenerat DPF la un A4 B8 2.7 TDI prin mers in pilot la 80 in Drive pe A2 doar 25 km.

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
depinde de gradul de "incarcare" al DPFului

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
03.01.2011

km la bord 97 700
[fs=Schimb:]
  • ulei Castrol Longlife 5w-30 SLX 4L
  • filtru ulei
  • filtru motorină
  • filtru aer
  • filtru polen
  • antigel (completare)
  • lichid servo (completare)
+ manoperă - reprezentanța Audi Serpico Craiova[/fs]
TOTAL= 908 lei

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Și dacă azi tot a venit rândul să dau iama în bugetul familiei pentru cheltuielile necesare mașinii, am făcut comandă și pentru patru anvelope de iarnă.
Așa că la capitolul cheltuieli se mai adaugă suma de 1380 lei.

Am comandat 4 buc. anv.
[fs=Firestone WH2Evo]
Latime: 205
Inaltime: 55
Diametru janta: 16 (inch)
Indice sarcina: 91 -> sarcina maxima 615 kg/buc
Indice viteza: T -> maxim 190 km/h
Marca: Firestone
Model: WH2Evo
Profil: iarna
Tip insertie : radial (otel)

pret/buc inclusiv TVA =345 RON[/fs]
Asa arată:
Posted Image

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Ai iesit binisor zic eu cu cauciucurile, fata de preturile pe care le-am gasit eu pe net. :)) Niste jante de tabla nu-i iei? Sa mai menajezi aliajele acuma, iarna. :kissyou:
Firestone de iarna am avut si eu(pe vechea Dacie :lol: ) pe fata si n-am avut probleme cu ele(si au mers si vara saracele :D ).

P.S. Cam mult au costat consumabilele... :beer:

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Nu am găsit niște table pe 16' la un preț mai de bun simț. Au un preț exagerat de mare, cu toate că nu-mi pot da seama de ce ... până la urmă tot niște table sunt. :kissyou:

Prețurile la consumabile, sunt mai mari pentru că le-am luat direct de la ei, de la reprezentanță. Oricum vroiam să-i pun originale ... și la cum şi fac eu schimbul, respectiv o dată pe an, pentru că nu reușesc să fac km (acum l-am făcut la aproape 8000 de km) am zis că nu are rost să mă zgârcesc și să-i iau ce e bun. :beer:

PS: Anvelopele de iarnă le-am comandat pe net.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Joi (24.03.2011) am ajuns și eu la 100 000 km :naughty: Numai că am uitat să-i trag și o poză.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Abia acum? :pfft: Ce-o mai rasfeti! :naughty:

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Păi eu nu fac prea mulți km anual. De când am luat-o am schimbat uleiul nu datorită nr. de km parcurși, ci la perioada de timp menționată în cartea ei.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users