Jump to content

Programul "Prima Casa"

• You cannot reply to this topic
31 replies to this topic

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Aici trebuie sa-si arate guvernul "maiestria" cand negociaza conditiile de creditare ale programului cu bancile.

mirela

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
e o mare tzeapa programul asta..nu sunt in stare sa ne dea locuri de munca...casa nici atat

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Pai nu ti le da moca, platesti bani grei pt casa aia. Am si eu un coleg de munca si se chinuie cam de 3 luni sa primeasca si el o casa si...inca se chinuie. Bancile nu prea sunt de acord cu programul.

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Se chinuie degeaba deocamdata, pe 2010 inca nu s-a votat programul prima casa. Se zicea la radio ca acum programul va fi orientat pe imobile nou construite, cum ziceam si eu acum o vreme c-ar fi cazul.
Probabil abia acum pentru ca prietenii alesilor au terminat de vandut imobilele de pe stoc, multumita sponsorizarilor din campanie, si sunt gata sa inceapa sa zideasca din nou.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Unde sa mai ridici blocuri ? Cel putin Bucurestiul e arhi-sufocat.

Eu am prieten care a luat creditare ptr prima casa (sotia lui are undeva la 4000 salariul si el undeva la 2000), dar nu stiu daca a fost intr-un bloc de locuinte nou sau care era construit de ceva timp. Pe mine m-au ingrozit numai sumele ce trebuiau platite ptr intabulare. cadastru etc

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Pai nu, george, tocmai ca pana acum programul asta care se zicea ca va crea locuri noi de munca vindea mai mult locuinte construite anterior lansarii programului.
Pe romaneste, eu florin, samsar de locuinte fac un complex si raman cu buza umflata ca nu mai are cine-mi cumpara casele. Fac lobby (asa se cheama spaga mai nou) pe la guverne sa lanseze un program de genul asta, si imi vand locuintele si scot un ban.
Acum ca nu mai am ce vinde, mai fac un lobby, si modifica alesii programul si ma apuc si fac un bloculet nou, iar ei imi favorizeaza vanzarea. Ma intelegi?

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Clar ca "buna ziua". Practic acest lobby, indeamna samsarii de orice fel in ale imobiliarelor sa deconteze pe la senat ceva sume de bani si de a facilita afacerile cu locuinte.
Nu cred totusi ca piata imobiliara din Romania va mai reveni la sumele enorme care le rulau nu cu mult timp inainte.

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
E clar ca banii mari s-au facut deja, dar o ciuguleala acolo tot se mai castiga. Sunt rate de platit la viloaie, la gipane, spagi de dat ca sa nu se descopere nereguli in actele de dinainte...

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Totusi, arhitectul sef al capitalei si al celorlalte orase are si el un cuvant de spus in toata afacerea asta ? Oprescu se batea cu pumnii in piept ca a adus un arhitect care va opri crearea de noi locuinte.

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Or sa inceapa, probabil, sa faca ce trebuia facut de mult, scos industria din oras, si construit pe locurile ramase libere.

Sigur, intr-o tara civilizata am fi avut spatiile de birouri si serviciu in centru si cartiere rezidentiale linistite pe margine, dar la noi nu se mai poate asa ceva, strazile n-ar face fata migratiei zilnice, cum nu fac fata deja de mult timp, asa ca trebuie sa construiasca dispersat locuinte noi. Poate cu ceva demolari de relicve sa mai faca loc pentru constructii noi, dar ar trebui sa oblige cel putin la parcari subterane in numar egal cu numarul locuintelor.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Astazi incepe a doua etapa a programului guvernamental "Prima casa 2", prin care cei care nu au in proprietate o locuinta primesc garantii de la stat 80% din valoarea unui credit ipotecar ca sa si-o cumpere.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
[fs=Modificarile programului Prima Casa din 2011]
Persoanele care vor lua credite prin programul Prima Casa vor pune conturile curente drept gaj in favoarea bancii, conditia privind asocierea a sapte beneficiari pentru constructia de ansambluri va fi eliminata, va exista posibilitatea sa solicite modificarea valutei, reesalonarea sau rescadentarea imprumutului.

Se introduce o garantie suplimentara prin instituirea in favoarea bancii a unui gaj pe conturile curente ale imprumutatului, de natura sa protejeze interesele tuturor partilor implicate in acordarea si garantarea creditului, pentru cazurile in care s-ar institui popriri asupra conturilor clientilor.

Garantia are ca scop prevenirea situatiilor in care s-ar pune proprire pe conturi pentru stingerea datoriilor catre alti creditori, ceea ce le-ar pune in situatia sa nu poata plati ratele.
De asemenea, pentru a se evita trecerea la restanta a creditelor si executarea garantiei, va exista posibilitatea de reesalonare, rescadentare sau de modificare a valutei creditelor acordate.
Va fi eliminata si conditia de asociere a unui numar de sapte beneficiari pentru construirea de ansambluri de locuinte.

Pentru anul 2011 plafonul garantiilor care pot fi emise este 200 milioane euro.[/fs]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users