Jump to content

Placute frana

6 replies to this topic

cristi

Member

• Members
  • PipPip
  • 120 posts
Ca sa incep eu am o intrebare:
Cat mai poti merge cu masina din moment ce sa aprins martorul pt placute in bord?

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
In mod normal trebuie sa mergi imediat la service, dar din cate stiu mai poti merge linistit 300km.
Depinde foarte mult si de stilul de conducere.
Uite ce spune manualul:
Posted Image

dragos_suma

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 38 posts
Cred ca depinde si de placute. Eu personal am reusit sa mai merg vreo 2000 km de cand mi s-a aprins semnul de placute, si nu mi-am distrus discurile. Ca sa ma explic acesti km i-am facut nu pt ca vroaim sa vad ceva .. ci doar nu am avut bani de placute.

Devil69

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Nu te-as sfatui sa mergi peste 500km. Cand se aprinde senzorul mai sunt in jur de 2mm de material aderent pe placuta. Franeaza moderat, numai cand este cazul pana le schimbi. Altfel, risti sa zgarii discul daca se consuma placutele.
Ca placute iti recomand Ferodo DS 2500.

Clodius

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 posts
Devil69, recomandarile tale privind DS 2500 se aplica daca are si discuri sport. In mod normal DS 2500 ii va uza discul mult mai repede decat un set de placute normale. Asadar cele 2 trebuie corelate: placute sport cu discuri sport, placute normale cu discuri normale. Alte combinatii duc la uzarea prematura a componentelor mai putin dure (placute/discuri normale).

jumalausistems

Registered User

• Juniors
  • 2 posts

View Postcristi, on 14 May 2009 - 11:08 PM, said:

Ca sa incep eu am o intrebare:
Cat mai poti merge cu masina din moment ce sa aprins martorul pt placute in bord?

mergi pana ai sa schimbi si discurile...
de preferat e sa le schimbi, sau sa eviti mersul cu masina...sau sa franezi ca flinstone :))

ronald

Junior Member

• Banned
  • 25 posts
"Ca sa incep eu am o intrebare:
Cat mai poti merge cu masina din moment ce sa aprins martorul pt placute in bord? "

senzori uzura placute sunt setate sa semnalizeze la o uzura de cca 90 la 100
depinde de sofer
si de durmul parcurs (oras sau extern sau autostrada)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users