Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca "isi asuma eroarea politica", de a promova legea salarizarii profesorilor.
"Imi asum, alaturi de clasa politica, eroarea promulgarii legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Este o lege care, urmare a evolutiei crizei, nu a mai putut fi aplicata. La ora la care legea a fost aplicata, nu se cunostea situatia economica dificila pe care avea sa o aduca criza economica", a declarat Basescu.
Seful statului le-a adresat cadrelor didactice rugamintea de a nu transforma dreptul constitutional la greva intr-un drept de a afecta negativ vietile a sute de mii de copii.
Ce parere aveti?
87 replies to this topic
Posted 05 May 2009 - 08:25 AM
Posted 05 May 2009 - 01:47 PM
Nu stiu cum se face, dar de fiecare data cand e an electoral ii apuca pe toti demnitarii regretul ca nu au putut realiza ceea ce-au promis in campania trecuta si incearca sa para niste ingerasi
doar doar or mai apuca ciolanu' din nou.
Foarte bine ca isi asuma responsabilitatea, ca din vina lor s-a ajuns aici. Cum se face ca de fiecare data cand e vorba de maririle propriilor salarii, de achizitionarea unor noi masini de serviciu, de plata delegatiilor inutile, de plata premelor si a riscurilor de "periculozitate" (ca domne... se impiedica saracutii de firul de la o tripla
) de sporierea luxului in care dorm se gasesc bani? Si cand cer si profesorii bani ptr inlocuirea bancilor de lemn rupte, a tablelor scrijelite, a pardoselei care miroase a motorina, ptr inlocuirea aparatelor vechi, uzate care par a nu se fi schimbat de pe vremea cand au fost inventate, ptr a oferi profesorilor sansa de a-si moderniza modul de predare si de a fi recompensati cum trebuie ptr efortul pe care il fac (nu 4 ore cum zic unii
), ptr toate astea nu se gasesc bani?
Traim in Romania, tara condusa de repetenti, inconstienti, incompetenti, egoisti, avari, fara dorinta de schimbare a sistemului corupt. Cat timp nu se va schimba mentalitatea clasei politice, vor exista in continuare greve in invatamant, spitale darapanate, drumuri pline de gropi, spatii agricole "cultivate" cu scaieti, ape murdare si poluate si vom trai in continuare cu imaginea de "saracii Europei".
Foarte bine ca isi asuma responsabilitatea, ca din vina lor s-a ajuns aici. Cum se face ca de fiecare data cand e vorba de maririle propriilor salarii, de achizitionarea unor noi masini de serviciu, de plata delegatiilor inutile, de plata premelor si a riscurilor de "periculozitate" (ca domne... se impiedica saracutii de firul de la o tripla
Traim in Romania, tara condusa de repetenti, inconstienti, incompetenti, egoisti, avari, fara dorinta de schimbare a sistemului corupt. Cat timp nu se va schimba mentalitatea clasei politice, vor exista in continuare greve in invatamant, spitale darapanate, drumuri pline de gropi, spatii agricole "cultivate" cu scaieti, ape murdare si poluate si vom trai in continuare cu imaginea de "saracii Europei".
Posted 05 May 2009 - 02:05 PM
Nu stiti bancul cu doctorii???
Doctorul american spune: "La noi in America medicina e asa de avansata, ca scoatem un rinichi de la unul, il transplantam la altul si dupa 6 saptamani ala deja isi cauta de lucru!"
Doctorul german raspunde: "E nimica toata, la noi in Germania scoatem un plaman de la unul, il transplantam la altul si dupa 4 saptamani ala deja isi cauta de lucru!"
Doctorul rus spune: "Nici asta nu-i mare scofala, la noi in Rusia scoatem 1/2 de inima de la unul, o transplantam la altul si dupa 2 saptamani amandoi deja isi cauta de lucru!"
Se scoala doctorul roman si raspunde: "N-avem ce sa comparam, toti sunteti inapoiati fata de noi: la noi in Romania am luat unul fara creier si fara inima, l-am pus ministru de finante si acum toti isi cauta de lucru".
Merge inlocuit "ministru de finante" cu "presedinte".
Doctorul american spune: "La noi in America medicina e asa de avansata, ca scoatem un rinichi de la unul, il transplantam la altul si dupa 6 saptamani ala deja isi cauta de lucru!"
Doctorul german raspunde: "E nimica toata, la noi in Germania scoatem un plaman de la unul, il transplantam la altul si dupa 4 saptamani ala deja isi cauta de lucru!"
Doctorul rus spune: "Nici asta nu-i mare scofala, la noi in Rusia scoatem 1/2 de inima de la unul, o transplantam la altul si dupa 2 saptamani amandoi deja isi cauta de lucru!"
Se scoala doctorul roman si raspunde: "N-avem ce sa comparam, toti sunteti inapoiati fata de noi: la noi in Romania am luat unul fara creier si fara inima, l-am pus ministru de finante si acum toti isi cauta de lucru".
Merge inlocuit "ministru de finante" cu "presedinte".
Posted 05 May 2009 - 03:18 PM
Nu vreau decat sa pun o singura intrebare (poate ca e retorica, dar asta conteaza prea putin): cunoaste vreunul dintre cei pentru care doar castigarea alegerilor conteaza, ce inseamna umilinta de a merge la o banca pentru a cere un amarat de credit (cam cat e salariul lunar oficial al presedintelui: 8.000 ron), iar in momentul in care spui ca esti profesor ti se refuza creditul respectiv? Apoi, sa mergi la o alta banca, apoi la alta.....acelasi zambet tamp, acelasi raspuns: "ne pare rau! sunteti necreditabil!". Nici macar nu asteptau argumente, era suficient sa afirmi ca esti profesor......
Edited by Nick, 05 May 2009 - 03:20 PM.
Posted 05 May 2009 - 06:19 PM
Intr-o tara normala sa iti asumi responsabilitatea pt o eroare legislativa grava(cum este cazul legii salariilor pt profesori) ar insemna sa demisionezi imediat. La noi...doar vorbe
Posted 05 May 2009 - 08:15 PM
Demisia asta nu cred ca ar rezolva problema ....
Posted 06 May 2009 - 12:20 AM
Basescu este cel mai "pervers" presedinte care l-a avut Romania! Cat despre demisie...............
Edited by Legionaru', 06 May 2009 - 12:21 AM.
Posted 05 June 2009 - 04:15 PM
Preşedintele Traian Băsescu a fost, ieri, la baza militară de la Tallil, pentru a participa la ceremonia de ?ncheiere oficială a misiunii rom?neşti din Irak, ?ncepută ?n urmă cu 6 ani şi care se va finaliza pe 31 iulie.
Odată ajuns ?n Irak, pe Traian Băsescu l-a copleşit emoţia. Unii jurnalişti prezenţi la Tallil spun că au văzut lacrimi ?n ochii preşedintelui Rom?niei. ?n Irak mai sunt, ?n acest moment, 368 de militari rom?ni, din 498, c?ţi se aflau ?nainte de semnarea ?Memorandumului de retragere?. Potrivit acestui document, ?ncheiat ?ntre Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Bagdad, militarii rom?ni vor părăsi Irakul p?nă la sf?rşitul lunii viitoare.
Odată ajuns ?n Irak, pe Traian Băsescu l-a copleşit emoţia. Unii jurnalişti prezenţi la Tallil spun că au văzut lacrimi ?n ochii preşedintelui Rom?niei. ?n Irak mai sunt, ?n acest moment, 368 de militari rom?ni, din 498, c?ţi se aflau ?nainte de semnarea ?Memorandumului de retragere?. Potrivit acestui document, ?ncheiat ?ntre Guvernul de la Bucureşti şi cel de la Bagdad, militarii rom?ni vor părăsi Irakul p?nă la sf?rşitul lunii viitoare.
Posted 06 June 2009 - 09:58 AM
Ce plangacios ...
Posted 25 July 2009 - 06:08 PM
Băsescu, a fost astăzi ?nt?mpinat la Bechet de o fetiță cu urarea: "Bine ați venit ?n Rom?nia!" A ajuns, astăzi după-amiază, alături de soţia sa, la Primăria din Bechet, venind la volanul unei maşini Dacia Logan.
Spune că nu are de ce să ?şi ceară scuze locuitorilor din Dăbuleni.
Spune că nu are de ce să ?şi ceară scuze locuitorilor din Dăbuleni.
Posted 25 July 2009 - 06:55 PM
Simpatic om. Inventeaza noi culmi ale penibilului pe care mai apoi sa le depaseasca. Sper sa fie undeva o celula cu numele lui, Udrea, Ridzi si cine o mai fi.
Posted 30 July 2009 - 03:07 PM
Traian Basescu a declarat joi ca ia in calcul "in mod deosebit" varianta de a nu candida pentru inca un mandat la alegerile prezidentiale de la sfirsitul anului. "Nu am luat o decizie, cand o voi lua o voi anunta intr-un cadru adecvat", a spus Basescu
Posted 30 July 2009 - 08:23 PM
Bineinteles ca decizia a fost luata
. A, ca o va anunta "intr-un cadru adecvat", asta e altceva. Si bineinteles ca va candida (probabil se va inscrie pe ultima 100 de metri, ca doar are experienta in acest sens). Ar fi culmea sa nu candideze acum, avand in vedere ca sta bine in intentiile de vot ale romanilor. Insa Basescu stie sa joace: va iesi in fata cand va sti ca poate sa dea lovitura de gratie eventualilor contracandidati.
Posted 30 July 2009 - 10:23 PM
Vrea sa para mai "erou".
In ultimele momente o sa cedeze rugamintilor din PD si se va inscrie in cursa electorala.
In ultimele momente o sa cedeze rugamintilor din PD si se va inscrie in cursa electorala.
Posted 31 July 2009 - 10:16 AM
Eventual mai asteapta motiv sa scape doua lacrimi; s-a vazut ca astea prind la public.
Posted 31 July 2009 - 11:12 AM
Basescu nu e perfectiunea intruchipata, insa stie sa joace. Cel putin pana acum, este singurul om politic viabil. Ma indoiesc de faptul ca ar putea sa apara o figura proeminenta pe "piata" politica, incat sa-l mascheze, sa-l puna in umbra pe actualul presedinte. Sunt absolut convinsa ca are cele mai mari sanse de reusita, insa nu capatul drumului (implicit castigarea unui nou mandat) este important, ci drumul/ jocul prin care va ajunge acolo. Astept cu multa curiozitate manevrele lui Basescu
Posted 31 July 2009 - 11:49 AM
Daca va candida din nou, ii vei acorda votul tau ?
Posted 31 July 2009 - 06:13 PM
Nu cred ca va aparea altcineva care sa merite mai mult decat Basescu sa fie presedinte. Si pentru ca e dreptul meu, voi merge sa votez. Da, pe el il voi vota, daca nu va face un "ceva" care sa ma dezamageasca. Deocamdata, cel putin pentru mine, Basescu este un caz care trebuie urmarit
Posted 16 August 2009 - 11:49 AM
Baga Base, baga!
Posted 23 August 2009 - 07:19 AM
Ziarul Bursa a anuntat ca Mircea Basescu, fratele sefului statului, face afaceri cu armament.
Mircea Basescu era asociat in firma cu persoane importante din industria internationala de armament, dar si cu persoane de la varful industriei noastre de armament.
Acesta dar s-a retras din firma respectiva in urma indicatiilor primite de la Traian Basescu.
Mircea Basescu era asociat in firma cu persoane importante din industria internationala de armament, dar si cu persoane de la varful industriei noastre de armament.
Acesta dar s-a retras din firma respectiva in urma indicatiilor primite de la Traian Basescu.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top