Jump to content

Cum se face nodul la cravata?

• You cannot reply to this topic
20 replies to this topic

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Cel mai usor si mai important este asa numitul "Nod simplu".
Se potriveste cu toate cravatele, gulerele si lookurile. "Nodul simplu" are intotdeauna un aspect mai alungit, iar latimea cravatei in punctul de mijloc defineste exact dimensiunea.

Incepeti asezarea capatului lat de partea mainii indemanatice. In continuare vom considera ca sunteti dreptaci si vom descrie procesul pentru dreptaci. Prin urmare, vom aseza capatul lat pe partea dreapta.
Imaginile sunt facute ca si cand v-ati vedea in oglinda.
Asezati cravata dupa gat in asa fel incat capatul lat sa fie usor mai lung decat capatul ingust.
Incrucisati capatul lat peste capatul ingust.
Posted Image
Treceti capatul lat prin spatele capatului ingust, in asa fel incat sa ajunga in partea dreapta cu faa din spate orientata anterior.
Posted Image
Treceti capatul lat inapoi in partea stanga prin fata capatului ingust realizand o bucla care va fi folosita la sfarsit. Apoi treceti capatul lat printre gat si nod.
Posted Image
Introduceti capatul lat prin bucla realizata anterior.
Posted Image
Se aranjaza nodul pentru a obtine forma perfecta.
Posted Image
Cand nodul este realizat, ambele capete ar trebui sa aiba aproximativ aceeasi lungime si sa se termine imediat deasupra cataramei curelei.
Chiar daca "Nodul simplu" este putin mai mic si foloseste un segment mai scurt de cravata, acest deziderat ar putea fi greu de realizat de barbati foarte inalti cu o cravata standard.
Capatul lat ar putea ajunge la curea, dar capatul ingust s-ar termina mult mai sus.
Pentru barbatii mai inalti de 190 cm se recomanda cravate extra lungi.

Legionaru'

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,021 posts
Eu folosesc acest fel de nod.
Nu stiam ca exista si cravate extra lungi.Mie cam astea mi se potrivesc.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Chiar daca nu este cel mai utilizat nod, nodul dublu este cel mai popular si mai elegant nod de cravata.
Imaginile sunt facute ca si cand v-ati vedea in oglinda.
Trebuie sa asezati cravata dupa gat in asa fel incat capatul mai lat sa fie mai lung decat cel ingust.
Incepeti asezarea capatului lat de partea mainii indemanatice. In continuare vom considera ca sunteti dreptaci si vom descrie procesul pentru dreptaci. Prin urmare, vom aseza capatul lat pe partea dreapta.
Incrucisati capatul lat peste cel ingust.
Posted Image
Treceti capatul lat pe sub capatul ingust, intre nod si gat, inconjurand partea stanga a buclei din jurul gatului. Capatul lat va iesi pe partea stanga. Apoi treceti capatul lat prin spatele nodului, in asa fel incat sa iasa in partea dreapta. In acest moment, capatul lat va fi asezat in partea dreapta cu fata din spate orientata anterior.
Posted Image Posted Image
Luati capatul lat si treceti-l intre nod si gat, in asa fel incat sa iasa in partea dreapta.
Posted Image
Treceti capatul lat peste nod in partea stanga.
Posted Image
Treceti capatul lat prin spatele nodului, in sus, intre nod si gat.
Posted Image
Introduceti capatul lat intre nod si mica bucla ce s-a format. Trageti-l usor in jos, sustinand usor cu cealalta mana nodul, pana ce ia forma.
Posted Image
Se aranjaza nodul pentru a fi perfect. Trageti de capatul ingust pana ce nodul ajunge la nivelul gulerului.
Posted Image
Cravata trebuie sa se termine imediat deasupra curelei de la pantaloni si capatul injust trebuie sa fie mai scurt decat cel lat.
Pentru barbatii mai scunzi, aceste deziderat nu poate fi atins intotdeauna. In acest caz, capatul ingust poate fi ascuns in pantaloni.
Pentru barbati foarte inalti, nodul dublu nu este cel mai recomandat, in cazul in care folositi cravate de lungime standard, tocmai datorita faptului ca pentru realizarea lui ete necesara o lungime mare din cravata.
In cazul barbatilor mai inalti de 190 cm se recomanda cravate extra lungi.

gwen

Junior Member

• Juniors
  • Pip
  • 13 posts
habar nu am sa fac un nod de cravata...o sa invat cand o sa fiu nevoita sa il fac cuiva;;)

Cyanilla

Junior Member

• Juniors
  • Pip
  • 26 posts
Eu stiu sa fac noduri mai bine ca sotul, dar stiu degeaba, ca nu poarta.Pana si la ocazii ce impun asa ceva, face misto: "pot sa merg in t-shirt si tenesi?" :good: ."NU"

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
How To Tie a Tie

Nod de cravata in 10 sec

realwahl

Registered User

• Juniors
  • 1 posts

View PostMarius, on Mar 21 2009, 14:06, said:

Chiar daca nu este cel mai utilizat nod, nodul dublu este cel mai popular si mai elegant nod de cravata.

"Cel mai popular" sau "cel mai la moda" nod de cravata este o chestie foarte discutabila. De exemplu, eu am citit in mai multe locuri ca nodul Windsor este cel mai la moda. Am gasit explicatii despre cum se face atat pe youtube

Nodul la cravata

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Intrebare: -Cum se face nodu' la cravata ?
Raspuns: -Greu !

Sper ca am lamurit pe toata lumea !
Cine doreste sa ma rasplateasca astept donatiile la 0734879902 !
Multumesc !

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts

View PostRAIKKONEN, on Oct 1 2009, 17:51, said:

Cine doreste sa ma rasplateasca astept donatiile la 0734879902 !

Sper ca esti pregatit ca multi dintre cei ce vor citi acest post sa iti "doneze" numeroase beep-uri in miez de noapte :D
Uite un mod dragut de a nu fi lasat sa dormi linistit: iti scrii nr. de telefon pe un forum :) (Sau te pomenesti ca te razbuni pe cineva scriindu-i nr de telefon ... )

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Chiar e numarul meu ! Nu mi fac probleme ! S-a inventat silentios :D !

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Nu vreau să dau idei, dar chiar astăzi discutam despre o glumă „bună” ?n care unu i-a scris numărul amicului său ?ntr-un WC public pe faianţă ?nsoţit de un „text comercial”. :D

Amedeo

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,337 posts
eu chiar nu stiu...cum se face nodul de cravata...:)cand am nevoie la scoala...am cativa colegi meseriasi...:lol:

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Probabil colegi tai au intrat pe forum si au invatat aici. :shock:

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Mie la doua nunti pe an cat am eu nevoie imi face maica-mea :)

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Eu stiu sa fac nod la cravata :) M-a invatat tata si mi-a dat si vreo doua cravate pe care sa exersez :D

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
E printre putinele lucruri pe care am renuntat sa-l invat ca m-au apucat dracii incercand.

Amedeo

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,337 posts
si eu am renuntat :shock: tot din cauza ca ma apucau dracii

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
e super tare clipul cu "cravata in 10 secunde"
mie mi-a reusit. nu este nodul Windsor, cel cu care eram obisnuit, dar merge in caz de urgenta.
sper sa nu uit cum se face...
:)

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
a coboratr intr-o seara un tip dintr-un seria 7 cu o cravata in mana si eu fiind imbracat elegant, m-a "abordat" cu : fratioare, fa-mi si mie nod la cravata ca ma duc la nunta si ma fac dreaq de ras.

in alta ordine de idei, nu e chiar atatd e greu sa faci nod la cravata. cand o sa invatati imi dati dreptate :D

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
E ca mersul pe bicicleta, cand stii ti se pare simplu, dar pana sa inveti te uiti si te miri "ma cum naiba reusesc astia?". Si totusi, mult mai multa lume stie sa mearga pe bicicleta.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users