877 replies to this topic
Posted 15 August 2011 - 03:15 PM
LA MULTI ANI, MARIUS, BUNI, FERICITI SI PLINI DE SANATATE SI BUCURII !!!
Posted 15 August 2011 - 03:23 PM
Asa este. LMA si din partea mea si nu numai lui, tuturor ce sarbatoresc astazi.
Posted 15 August 2011 - 05:05 PM
La multi ani celor ce isi serbeaza ziua numelui azi!
Adiere
Multumesc pentru urare, dar eu nu mi-am serbat nicio data ziua numelui de Sf. Maria.
Contrar aparentelor, numele de Marius nu are nicio legatura cu binecunoscutul nume de Maria, asa cum gresit se crede. Acest nume nu isi datoreaza recunoasterea datorita influentei crestine, ci mai ales datorita faptului ca a fost reluat direct din istoria romana in epoca Renasterii si a devenit rapid foarte utilizat in perioada revolutiilor democratice bugheze (mai ales din Franta). Numele de Marian este derivat de la numele de Maria, la fel cum numele de Mariana face parte din familia numelui de Maria (se considera chiar ca sunt unul si acelasi nume).
Numele Marius este de origine latina si se pare ca isi are radacina in numele zeului roman al razboiului, Marte, insemnand "razboinic".
In alta interpretare, provine de la radacina latina "mar, maris", ce semnifica "mascul".
Raspandit in aproape toata Europa, dar mai ales in Italia, Franta, Spania si Portugalia, numele de Marius reproduce vechiul nume gentilic roman - Marius. El a devenit celebru in epoca republicana datorita lui Caius Marius, un vestit om de stat si comandat militar.
Incercand sa lamureasca originea si semnificatia acestui nume, cercetatorii au ajuns la concluzia ca el se apropie de cuvantul etrusc "maru", care era numele unei functii si care initial a avut intelesul de "om, individ".
Exista pareri care sustin ca el ar putea fi apropiat si de radicalul indo-european "mer mor", cu intelesul de "barbat tanar, femeie tanara", care se intalneste si in limba latina "maritus" ("casatorit, sot", de la verbul "marito" - "a se casatori").
Multumesc inca o data pentru urare!
Adiere
Multumesc pentru urare, dar eu nu mi-am serbat nicio data ziua numelui de Sf. Maria.
Contrar aparentelor, numele de Marius nu are nicio legatura cu binecunoscutul nume de Maria, asa cum gresit se crede. Acest nume nu isi datoreaza recunoasterea datorita influentei crestine, ci mai ales datorita faptului ca a fost reluat direct din istoria romana in epoca Renasterii si a devenit rapid foarte utilizat in perioada revolutiilor democratice bugheze (mai ales din Franta). Numele de Marian este derivat de la numele de Maria, la fel cum numele de Mariana face parte din familia numelui de Maria (se considera chiar ca sunt unul si acelasi nume).
Numele Marius este de origine latina si se pare ca isi are radacina in numele zeului roman al razboiului, Marte, insemnand "razboinic".
In alta interpretare, provine de la radacina latina "mar, maris", ce semnifica "mascul".
Raspandit in aproape toata Europa, dar mai ales in Italia, Franta, Spania si Portugalia, numele de Marius reproduce vechiul nume gentilic roman - Marius. El a devenit celebru in epoca republicana datorita lui Caius Marius, un vestit om de stat si comandat militar.
Incercand sa lamureasca originea si semnificatia acestui nume, cercetatorii au ajuns la concluzia ca el se apropie de cuvantul etrusc "maru", care era numele unei functii si care initial a avut intelesul de "om, individ".
Exista pareri care sustin ca el ar putea fi apropiat si de radicalul indo-european "mer mor", cu intelesul de "barbat tanar, femeie tanara", care se intalneste si in limba latina "maritus" ("casatorit, sot", de la verbul "marito" - "a se casatori").
Multumesc inca o data pentru urare!
Posted 15 August 2011 - 09:46 PM
Esti primul purtator al numelui de Marius (din cati cunosc), care nu-si serbeaza ziua numelui, de Sfanta Maria.
Eu nu-mi retrag urarile, si ma bucur daca ti-au facut placere.
Eu nu-mi retrag urarile, si ma bucur daca ti-au facut placere.
Posted 16 August 2011 - 10:58 AM
Mariusica, m-ai dat pe spate cu explicatia asta, dar facem si noi ca toata gloata pana la urma, deci il serbam si pe Marius de SF. Maria. Nu ne putem pune noi de-a curmezisul acum.
Posted 06 September 2011 - 06:38 PM
La multi ani, Daniel!
Posted 25 September 2011 - 02:10 PM
Un toast si pentru tine, Dudu!
La multi ani!
Posted 25 September 2011 - 02:34 PM
Tatiiiiiiiiiii crescusi ma? Hai LMA si de la mine. Piticii ce fac? Te-au tras de urechi?
Posted 25 September 2011 - 06:51 PM
La Multi Ani, dudu!!!
Posted 25 September 2011 - 07:42 PM
La multi ani dudu!
Posted 25 September 2011 - 07:56 PM
La multi ani dudu!
Posted 27 September 2011 - 06:30 PM
Multumesc, multumesc mult pentru urari
Scuzati intarzierea, sunt mereu pe drumuri iar timpul liber e chiar zero
Inca o data, sar'na de urari!
Scuzati intarzierea, sunt mereu pe drumuri iar timpul liber e chiar zero
Inca o data, sar'na de urari!
Posted 28 October 2011 - 01:51 PM
Gemenilor, la multi ani!
Posted 29 October 2011 - 04:47 PM
Da da, LA MULTI ANI si de la mine. Sa aveti grija de voi baieti! Mai ales la voi acolo.
Posted 31 October 2011 - 10:11 PM
Mulţumesc frumos.
Posted 07 November 2011 - 05:40 PM
La multi ani, RAIKK! Sa ne povestesti cum e prima zi ca major
Posted 07 November 2011 - 08:02 PM
Multumesc Nick. ohhoo e bine, mai ales ca mai e putin si iau permisu' :x
Posted 07 November 2011 - 10:03 PM
Ooooooooooooo, te facesi mare...
Hai LA MULTI ANI si bafta in viata.
Hai LA MULTI ANI si bafta in viata.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users