Haideti sa discutam aici despre remedii naturiste pentru diferite afectiuni, sa impartasim si cu altii experientele noastre in acest sens.
Eu o sa scriu despre catina, un remediu excelent de care tara noastra dispune din plin, dar care nu stiu cat de mult este cunoscut. Catina face minuni la nivelul sistemului imunitar si, nu in ultimul rand, la nivelul pielii, prin proprietatile ei cicatrizante si reepitelizante. De exemplu, consumand sirop de catina, eu am scapat de cativa negi incomozi si neplacuti...si desi de atunci au trecut 4 ani, acestia nu au mai reaparut.
7 replies to this topic
Posted 24 September 2011 - 04:01 PM
Posted 24 September 2011 - 05:59 PM
Eu o sa scriu despre uleiul de ricin pe care il folosesc destul de des, este extrem de cunoscut si utilizat prin faptul ca ajuta la regenerarea si infrumusetarea parului si a pielii.Garanteaza unghii mai rezistente, hraneste si hidrateaza tegumentele. Cand este folosit la mastile de par trebuie samponat si spalat de cateva ori parul, pentru ca are tendinta de a ingrasa firul.
Posted 24 September 2011 - 06:03 PM
Cerasela, on 24 September 2011 - 05:59 PM, said:
Garanteaza unghii mai rezistente, hraneste si hidrateaza tegumentele.
Eram curioasa cum anume ai folosit uleiul de ricin pentru unghii.Ale mele se exfoliaza, am o problema cu ele...
Edited by Martha, 24 September 2011 - 06:03 PM.
Posted 24 September 2011 - 06:17 PM
Pentru unghii il incalzesti nu foarte tare ca sa nu te arzi, il pui intr-un vas si iti tii unghiile in el cam vreo 15-30minute, se intaresc asa am auzit, eu nu am probleme cu unghiile ci cu parul mai mult de asta il folosesc.
Posted 24 September 2011 - 06:30 PM
Am auzit si eu faza asta cu ulei incalzit, insa nu stiam ca trebuie sa fie ulei de ricin. Oricum, prea dureroasa metoda asta pentru mine...
Posted 02 November 2011 - 10:48 PM
Eu folosesc pentru par un sampon cu aloe vera. Imi merge foarter bine cu el!
Edited by mrnmarius, 02 November 2011 - 10:48 PM.
Posted 01 February 2012 - 01:38 PM
Nu cred ca orice produs pe care scrie ca are si ceva ingrediente naturale poate fi considerat drept remediu naturist.
Nu de alta, dar am vazut pana si ... detergenti de vase care contin aloe vera. 
In alta ordine de idei, pentru ca tot suntem in sezonul rece si suntem expusi la raceli, viroze respiratorii etc, este al doilea an cand mi-am tratat problemele de gen cu Antigrip. Sunt produse naturale , fabricate de o firma romaneasca si contin tot felul de extracte de plante, uleiuri eterice etc. Produsul se gaseste sub forma de tinctura, comprimate sau sirop. Cu ocazia primei raceli din iarna asta, de care sufar de vreo doua zile, am incercat siropul - alte dati incercasem tinctura sau comprimatele. Functioneaza foarte bine toate, important este sa le iei inca de atunci cand simti primele simptome ale racelii. Si uite-asa, se implinesc doi ani si ceva de cand organismul meu a trecut repejor si usor peste gripa si raceala, nemainatlanind antibiotice sau orice alt compus chimic aferent medicinei clasice.
In alta ordine de idei, pentru ca tot suntem in sezonul rece si suntem expusi la raceli, viroze respiratorii etc, este al doilea an cand mi-am tratat problemele de gen cu Antigrip. Sunt produse naturale , fabricate de o firma romaneasca si contin tot felul de extracte de plante, uleiuri eterice etc. Produsul se gaseste sub forma de tinctura, comprimate sau sirop. Cu ocazia primei raceli din iarna asta, de care sufar de vreo doua zile, am incercat siropul - alte dati incercasem tinctura sau comprimatele. Functioneaza foarte bine toate, important este sa le iei inca de atunci cand simti primele simptome ale racelii. Si uite-asa, se implinesc doi ani si ceva de cand organismul meu a trecut repejor si usor peste gripa si raceala, nemainatlanind antibiotice sau orice alt compus chimic aferent medicinei clasice.
Posted 07 March 2012 - 03:58 PM
Si eu am o parere buna despre uleiul de ricin. Eu folosesc ulei de ricin pentru par,atat pentru mine cat si pentru fetita mea.Regenereaza si intareste firul de par .Mie mi l-a recomandat doamna farmacista.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top