Sunt interesat daca printre forumisti exista vreo persoana care beneficiaza de o centala eoliana de cel putin un an. As dori sa aflu cateva date tehnice despre aceasta si daca este multumita de performantele acestui sistem.Astept cu nerabdare o...pala informativa.
4 replies to this topic
Posted 22 April 2011 - 05:42 PM
Posted 23 April 2011 - 12:50 PM
Nu cred ca ideea centralelor eoliene e "fiecare cu centrala sa". Astea sunt eficiente doar cand sunt mai multe si fluctuatiile de putere se acopera una pe cealalta. Doar cu o centrala ar merge in zonele montane sau maritime, unde ai vant cat de cat previzibil. Parerea mea.
Posted 23 April 2011 - 10:45 PM
Salut, desigur asa este “unde’i una nu’i putere, unde’s multe kilowatul… creste” , momentan ma preocupa ideea de a deveini independent energetic, asa verde ca bradul, si am tot explorat o multime de tipuri de centrale eoliene si am gasit cateva care mi-ar satisface consumurile anticipate (am o astfel de casa pe “planseta”). Problema care ma framanta este fiabilitatea acestor centrale si performantele tehnice specifice declarate de catre producatori, daca corespud cerintelor celor care beneficiaza de astfel de centrale. Practic vreu sa vad daca merita sa ma implic mai puternic ca sa nu arunc asa cu banii in ...vant. Am studiat harta vanturilor si locatia se incadreza intr-o zona cu potential eolian, in care ar putea fi justifica investitia.Oricum iti multumesc pentru informare si astept cu interes daca ai ceva noutati in sensul acesta.
Posted 27 April 2011 - 07:28 PM
Panourile fotovoltaice nu te tenteaza? Sigur, e o investitie mai mare decat centrala eoliana, dar am auzit ca e un proiect pe la iubitii nostri parlamentari in care se vorbeste de o subventionare maricica(pana la 90%).
Posted 29 April 2011 - 07:33 PM
Salut, sigur si nu numai, cam tot ce este energie verde.Sunt la inceput de drum...ma documentez momentan fiidca intentionez sa-mi fac o casuta ECO. Apropo m-ar interesa o parere despre ultimile noutati in materie...dar as fi mai implinit daca s-ar gasi cineva care a testat asa ceva.Multumesc pentru informare.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top