Jump to content

Refuz semnare cerere de lichidare

• You cannot reply to this topic
7 replies to this topic

QwyQwy

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
azi mi-am completat cererea de lichidare dar seful de sectie nu a vrut sa mi-o semneze spunandu-mi sa nu mai vin la lucru 3 zile si ma va da el afara...intrebarea este daca mai primesc bani pe zilele lucrate inainte si dak se poate intampla ceva daca am plecat asa

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

QwyQwy

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
am uitat sa specific ca am demisionat fara preaziv...se poate si de aceea sa nu fi vrut sa-mi semene?

Edited by QwyQwy, 13 April 2011 - 09:35 PM.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Sigur.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Pai... cui crezi ca ii convine sa il lasi cu c**u' in balta? :pfft:

QwyQwy

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
si mai primesc banii pe zilele lucrate anterior???...

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Sincer, nu le am cu birocratia, dar in mod normal ar trebui sa ti-i dea, ca doar ai muncit zilele alea. Poate trebuie sa insisti, ca doar suntem in Romania. :)

AliIoana

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
Intrati in concediu medical, dupa o saptamana mergeti si depuneti demisia, solicitand intr-o cerere cu nr de inregistrare sa vi se dea lichidarea.Seful refuza...mergeti la ITM si acolo se rezolva tot.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users