Jump to content

Cateii au dreptul la viata

16 replies to this topic

adryana

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
Noi împreuna cu administratorii Muntean Adriana și Raducan Denisa vrem sa dam libertate câinilor.Știm ca de multi câini sunt adunați de pe străzi de către hingheri si sunt duși la adăpost unde sunt eutanasiați din prima zi.După lege nu au voie sa eutanasieze cainii vagabonzi atât de repede ei au voie săi eutanasieze după 7 zile.Știu un adăpost din Brașov și anume adăpostul Stupini unde este jale!!! Câinele meu a fost ridicat de hingherii din greseala iar cand am fost dupa el a fost jale unde ii tinea ,foarte urat!!! Ii tinea intr-un hambar de porci unde era semiintuneric si mirosea urat!Vreau sa va spun ca cei de la adapostul din stupini incalca regulile si le pune la caini ceva in mancare un fel de otrava cu actiune lenta iar cainele se duce dupa cateva zile!Ei ii omoara din cauza ca nu au ce sa le dea de mancare iar cainii fac urat asa ca scapa pur si simplu de ei.Cred ca multi nu stiu asta dar sper sa se afle ce conditii sunt.Am vazut o femeie in varsta de 25-30 de ani fosrte generoasa se numeste Alina Popa care ia cainii de pe strada si ii tine la ea pana cand vor fi adoptati in conditii foarte bune...... ajutatine sa ajutam cainii ,au dreptul la vieti nu eutanasiei!

AliIoana

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
Cateii...mereu aceeasi problema.
Dar fiinta umana nu are dreptul la viata? Fiinta umana incearca sa repare, acum, prin eutanasiere, ceea ca a facut gresit.
Si ceea ce a facut gresit omul si face, in continuare, este abandonarea cateilor la ghenele de gunoi, in spatele blocurilor, etc, la scurt timp dupa ce se nasc.
Cum te-ai simti draga Adriana sa iesi la plimbare si in centrul orasului sa fii inconjurat de o turma de caini. Cred ca te-ai simti ca o prada, inima ar incepe sa iti bata tare, te-ai pierde cu firea, nu ai mai putea nici sa tipi.
De ce nu luptati mai bine pt ca stapanii cainilor sa fie obligati sa isi castreze si sterilizeze cainii, iar cei ce vor pui de la cainii lor, sa fie aspru sanctionati daca ii abandoneaza.

Eu sunt pro eutanasierii. Cainii de pe strada, maidanezii, sunt agresivi datorita infometarii si a bolilor. Si asa de ce sa nu le fie stopat chinul... Ei sufera, mai sufera si oamenii daca sunt muscati si infectati.

Parca tara asta devine o jungla in care cainii vaneaza, din ce in ce mai des oameni. si datorita cui? A unor militanti ce nu inteleg ca adevarata suferinta a acestor animale este frigul, infectiile de care sufera si foamea? Pentru aceste animale nu se mai poate face nimic.

Simt compasiune pentru aceste animale, insa vreau sa traiesc si intr-un mediu sanatos, iar cand merg undeva nu vreau sa fiu o prada.
Si oamenii au dreptul la viata, iar asta nu este o lupta, intre oameni si caini, pt stapanirea teritoriului.

Adiere

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 438 posts
Da, si eu am fost muscata de caini, dar nu pot sa-i urasc !
Eutanasierea lor in masa, scote la lumina mentalitatea si cruzimea acestui popor.
Eutanasierea, ar trebui sa se faca selectiv-caini bolnavi sau agresivi.
Pentru ceilalti, sterilizarea este solutia ideala.

Attached Files

adryana

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
Sunt de acord cu ce ati spus dar sa nu ii eutanasieze ,sa fie stransi de pe strada si dusi la un adapost bun unde sa ii dea spre adoptie .Vreau sa va ganditi si la gandul ca daca ati fi un caine var place sa va omoare fara mila??? Si cainii sunt fiinte.Mai ales ca hingherii strang cainii de pe strada si ii eutanasiaza din prima zi!! Eu stiu pt ca cainele meu a fost prins de hingheri si mam duc dupa el la adapostul din stupini ca sa il iau acasa dar a fost prea tarziu desi am mers dupa el foarte repede,cum am aflat ca a disparut mam dus dupa el.Cainii de acolo sunt chinuiti asa ca va propus sa mergeti la adapostul din stupini sa vedeti unde ii tine!Nu vreau sa va jignesc dar in lumea asta nu numai oamenii exista ,sunteti egoisti intodeauna e vorba ca va musca un caine,sicedaca credeti ca numa voi aveti dreptul la viata .Va propun sa realizati ca cainii nu va fac rau asa ca vor ei,le e si lor frica!Apropo sunt impotriva eutanasierii pt ca am avut o experienta foarte nasoala cu cainele meu pt ca ma atasasem mult de el si parca mi sa rupt ceva din inima si aceasta experienta se poate intampla oricui .Nu stiu ce credeti voi dar eu sunt impotriva eutanasiei cainilor si cel mai bine e ca caini sa fie prinsi si tinuti la adapost pana cand vor fi adoptati! Si toti va puneti intrebarea cine sa adopte un caine agresiv? Eu propun ca caini acestia sa fie tinuti definitiv la adapost pana mor....iar caini normali adica cei blanzi pt ca nu toti caini sunt agresivi sa fie dati spre adoptie!

Denyteiubestepetn

Registered User

• Juniors
  • 8 posts
nu sunt de acord cainii bolnavi se pot face bine iar cei agresivi se poate corecta agresivitatea prin dragoste.Nici un caine nu trebuie eutanasiat

Edited by Denyteiubestepetn, 14 April 2011 - 03:07 PM.

Adiere

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 438 posts

View Postadryana, on 14 April 2011 - 01:14 PM, said:

Sunt de acord cu ce ati spus dar sa nu ii eutanasieze ,sa fie stransi de pe strada si dusi la un adapost bun unde sa ii dea spre adoptie .Vreau sa va ganditi si la gandul ca daca ati fi un caine var place sa va omoare fara mila??? Si cainii sunt fiinte.Mai ales ca hingherii strang cainii de pe strada si ii eutanasiaza din prima zi!! Eu stiu pt ca cainele meu a fost prins de hingheri si mam duc dupa el la adapostul din stupini ca sa il iau acasa dar a fost prea tarziu desi am mers dupa el foarte repede,cum am aflat ca a disparut mam dus dupa el.Cainii de acolo sunt chinuiti asa ca va propus sa mergeti la adapostul din stupini sa vedeti unde ii tine!Nu vreau sa va jignesc dar in lumea asta nu numai oamenii exista ,sunteti egoisti intodeauna e vorba ca va musca un caine,sicedaca credeti ca numa voi aveti dreptul la viata .Va propun sa realizati ca cainii nu va fac rau asa ca vor ei,le e si lor frica!Apropo sunt impotriva eutanasierii pt ca am avut o experienta foarte nasoala cu cainele meu pt ca ma atasasem mult de el si parca mi sa rupt ceva din inima si aceasta experienta se poate intampla oricui .Nu stiu ce credeti voi dar eu sunt impotriva eutanasiei cainilor si cel mai bine e ca caini sa fie prinsi si tinuti la adapost pana cand vor fi adoptati! Si toti va puneti intrebarea cine sa adopte un caine agresiv? Eu propun ca caini acestia sa fie tinuti definitiv la adapost pana mor....iar caini normali adica cei blanzi pt ca nu toti caini sunt agresivi sa fie dati spre adoptie!

@ Adryana
Imi pare foarte rau ca ti-ai pierdut cainele in felul acesta. Stiu ce inseamna, sa-ti moara un animal de companie.
Am suferit si eu, pentru ca te atasezi foarte mult de acel suflet.
Un caine bolnav pentru care nu se mai poate face nimic, e mai corect sa-l lasam sa se chinuie?
Un caine agresiv, ti se pare mai corect, sa-l tii in cusca cu gratii toata viata?
Au fost cazuri cand acesti caini foarte agresivi si-au omorat proprii stapani, sau mai rau..oameni nevinovati.
Eu zic sa mai reflectezi. :hmmmt:

Denyteiubestepetn

Registered User

• Juniors
  • 8 posts
uite caini fara rasa nu sunt asa de agresivi ca sa isi omoare mana care i-a crescut/hranit si salvat unii caini de rasa gen rottweiler sau cane corso sunt dar cainii fara rasa adica metisi/maidanez sunt agresivi la inceput apoi le trece as zice sa studiezi u mai mult.....Va pun o poza cu catelusa mea...

Attached Files

Adiere

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 438 posts

View PostDenyteiubestepetn, on 14 April 2011 - 03:17 PM, said:

uite caini fara rasa nu sunt asa de agresivi ca sa isi omoare mana care i-a crescut/hranit si salvat unii caini de rasa gen rottweiler sau cane corso sunt dar cainii fara rasa adica metisi/maidanez sunt agresivi la inceput apoi le trece as zice sa studiezi u mai mult.....Va pun o poza cu catelusa mea...

@Denyteiubestepetn, nici eu nu agreez eutanasierea, decat in cazuri extreme. Sa nu fiu prost inteleasa, iubesc amimalele de companie.
Eu vorbeam doar de cazuri nevindecabile de boala.
Cazuri de agresivitate maxima la cainii maidanezi, sunt foarte multe.Iti exemplific unul care a fost foarte madiatizat:

Femeia muscata de caini in curtea ADP Sector 5 a incetat din viata, vineri, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, informeaza Mediafax. Decesul a fost constatat la ora 11.30, potrivit unor surse medicale.

Politia a declansat o ancheta in acest caz.
http://www.hotnews.r...plant-piele.htm

Apropos: ghemotocul ala de blanita, care il ai in posesie, e tare dragalas :)

Denyteiubestepetn

Registered User

• Juniors
  • 8 posts
uite s-a ajuns la asta sa muste femeia aia pt ca nau sterilizat si luat cainii sa se ocupe de ei sau stai nu exista asa ceva gen SPCA ca sas e ocupe de ei sa ii ingrijeasca sa ii educe in fine sa ii sterilizeze si sa lucreze cu ei sa nu mai fie agresivi nu pacpac sa ii omoare.Gata nu mai vreau sa ma cert bne

View PostDenyteiubestepetn, on 14 April 2011 - 11:50 PM, said:

uite s-a ajuns la asta sa muste femeia aia pt ca nau sterilizat si luat cainii sa se ocupe de ei sau stai nu exista asa ceva gen SPCA ca sas e ocupe de ei sa ii ingrijeasca sa ii educe in fine sa ii sterilizeze si sa lucreze cu ei sa nu mai fie agresivi nu pacpac sa ii omoare.Gata nu mai vreau sa ma cert bne
am pus aceste poze de pe net care ia-m gasit de vanzare daca vedeti bne pisicul primul ii curg ochisorii oare asa il vand offf in ce tara traim ...la boxerasii mici mi se pare locul prea mik....si la pisica angora mi se pare totul okey dar am pus pozele mai mult sa vedeti ce frumosii sunt

Attached Files

Denyteiubestepetn

Registered User

• Juniors
  • 8 posts
@AliIoana din cate inteleg yo tu vrei sa fie eutanasiati cainii? acest fourum este pt iubitorii de animale nu pt cei care vor sa ii omoare :shock:

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Yo, yo, yooo... incercam si noi sa scriem cat de cat corect? :lol: Nu scrie nicaieri "Accesul interzis celor pro eutanasiere", nu? <_< Sterilizarea e primul pas... daca dupa 1 an metoda nu da rezultate, e si eutanasierea o solutie. Parerea mea...

Denyteiubestepetn

Registered User

• Juniors
  • 8 posts

View PostRobotelu, on 15 April 2011 - 12:18 PM, said:

Yo, yo, yooo... incercam si noi sa scriem cat de cat corect? :lol: Nu scrie nicaieri "Accesul interzis celor pro eutanasiere", nu? <_< Sterilizarea e primul pas... daca dupa 1 an metoda nu da rezultate, e si eutanasierea o solutie. Parerea mea...

hai sa iti spun aici intra NUMAI cine iubeste cainii nu invers DA. Si daca ii sterilizeaza si ii da spre donatie nu se va mai intampla :doh:

AliIoana

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
1.Unde scrie ca "romaniaforum" este un forum pt iubitorii de animale?
2.De unde sti tu ca nu iubesc animalele? Vezi ca in categoria animalelor intra mai multe specii, nu doar maidanezii.
3.Eu cred ca nu ai citit bine ce am scris mai sus.
Asa ca in fiecare zi, timp de 5 zile, ia cate-un maidanez, du-l la veterinar pt analize.Apoi la sfarsitul celor cinci zile sa tragi concluziile.
Daca tot iti manifesti iubirea fata de maidanezi fa ceva practic, ocupa-te de problema aceasta.

Paraste-ma domnului administrator, spune-i ca sunt pro eutanasierii, iar acesta e un forum pt iubitorii de animale.

Denyteiubestepetn

Registered User

• Juniors
  • 8 posts

View PostAliIoana, on 15 April 2011 - 06:15 PM, said:

1.Unde scrie ca "romaniaforum" este un forum pt iubitorii de animale?
2.De unde sti tu ca nu iubesc animalele? Vezi ca in categoria animalelor intra mai multe specii, nu doar maidanezii.
3.Eu cred ca nu ai citit bine ce am scris mai sus.
Asa ca in fiecare zi, timp de 5 zile, ia cate-un maidanez, du-l la veterinar pt analize.Apoi la sfarsitul celor cinci zile sa tragi concluziile.
Daca tot iti manifesti iubirea fata de maidanezi fa ceva practic, ocupa-te de problema aceasta.

Paraste-ma domnului administrator, spune-i ca sunt pro eutanasierii, iar acesta e un forum pt iubitorii de animale.

sti ceva prietena mea a deschis discutia pt IUBITORII DE ANIMALE si cum vorbesti tu despre cainii imi da multe de inteles fara suparare. Si daca vrei chiar asa de mult yo din pusculita mea( imi astrang banii) si cand am multi ii sterilizezi 1-2 caini si ma ocup de donarea lor la fel ca si la pisici ca am deschis mai de mult alta discutie cu pisici de adoptie salvate pui deci nu mai am ce discuta cu tn pa-pa

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts

View PostDenyteiubestepetn, on 15 April 2011 - 06:50 PM, said:

Stii ceva? Prietena mea a deschis discutia pt IUBITORII DE ANIMALE si felul cum vorbesti tu despre cainii imi da multe de inteles, fara suparare. Si daca vrei chiar asa de mult(sa stii), yoeu din pusculita mea( imi astrang banii) si cand am multi ii sterilizezi 1-2 caini si ma ocup de donarea lor la fel ca si la pisici. ca Am deschis mai de mult alta discutie cu despre pisici de pentru adoptie salvate pui(!?), deci nu mai am ce discuta cu tntine. Pa-pa!

Off-topic:
:doh: Eu iti inteleg entuziasmul, dar macar putin atentie. Sper ca e doar neatentie. :emo-secret: Articolul 2 din Regulament l-ai citit? Nu prea cred.

adryana

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
va rog incetati!!! Acest forum nu este pt iubitorii de animale .Eu vreau sa spuneti daca sunteti sau nu deacord cu eutanasierea cainilor!Oricum nu am vrut sa intru in discutie cu chestia eutanasierii am vrut doar sa va zic cate de urat este la adapostul din stupini si ca uni oameni isi pot pierde caini din acesta cauza!,,Pe deasupra sunt umpik deacord cu eutasierii cainilor vagabonzi pt ca e singura solutie pt ca nui pot tine pana la nesarsit din cauza ca nu au bani ,totusi suntem in criza,,.Asa spuneti toti dar eu cred ca si caini au dreptul la viata asa ca oamenii.Deaceea nu va mai certati t ca nu rezolvati nimic .Eu vreau doar sa va spuneti parerea adica pro eutanasiere sau contra atat!larevedere

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Va rog sa incetati in a mai pune verdicte cu privire la targhetul acestui forum. Va asigur ca nu sunteti in masura sa o faceti.
Acest forum se adreseaza tuturor celor ce inteleg sa-si sustina ideile si parerile in mod civilizat si argumentat, astfel incat sa se poata discuta aici intr-o atmosfera calda si prietenoasa, indiferent de convingerile fiecaruia (de orice natura ar fi ele).
Daca veti continua sa puneti voi verdicte, cu privire la cei carora se adreseaza sau nu acest forum, va asigur ca acest topic o sa dispara, iar celor ce nu au inteles acest lucru, le va fi restrictionat accesul la acest site.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users