Jump to content
Romania Forum

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

vivaly

ALOO...BUCURESTI!

Postări recomandate

vivaly

ALOO...mai sunt bucuresteni in Bucuresti?....daca da, HAI SA TRAIESTI, cam slaba miscare pe aici...e un fel de DOLCE FARNIENTE de ceva vreme incoace, de parca imi vine si mie sa sa ma car, acolo sus la munte...la izvor. Va propun sa va spuneti opinia pro sau contra despre orasul in care traim, ce ati face daca ati fi primar, sa postam diverse fotografi surprinse de noi prin care sa deosebim frumosul de urat, utilul de inutil, locuri ce merita de vazut sau cele pe care sa le ocolesti.

Voi face primul pas... in Bucuresti prin a sesiza "aerienii"...ce aterizeaza la HENRI COANDA din Otopeni si doresc sa apeleze la serviciile transportului in comun.

Daca nu luati un taxi care sa va usureze la buzunar, aveti posibilitatea de a ajunge in centru, la Piata Unirii cu autobuzul 783 sau la Gara de Nord cu autobuzul 780. Ar mai fi o varianta cu trenul dar e complicata pentru cei cu bagaje multe si timp putin. Ce vroiam sa va aduc la cunostinta...este ca sa fiti cu mare bagare de seama, atunci cand veti valida cardul de calatorie, fiindca controlorii sunt cu ochii pe voi iar modernul sistem de taxare implementat, este astfel conceput incat sa aduca "plus valoare"...si va va face sa regretati ...ca mai bine ati fi luat taxiul, daca cardul nu este validat corespunzator. Deci atentie!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Publicitatea este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

vitanelo

Hai salut! sincer sa fiu m-am saturat sa tot vad …tot felul de proiecte care s-au realizat si altele care sunt in desfasurare, ce nu ma impac deloc cu ele, mi se bat cap in cap, sunt partide sau avize: PUG,PUZ,PUD,POT… poate sa ma lamureasca careva?...exceptad situatia in care ai uns in stanga si in dreapta…asa ca sa iti realizezi visurile urbanistice. Astept cu interes un raspuns avizat.

Modificat de vitanelo

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vivaly

Salut din nou vitanelo....vin in ajutorul tau, m-am informat ca sa-ti risipesc nelamuririle.

PUG,PUZ,PUD,POT nu sunt partide sau... ma rog ai zis asa la deruta....edililor...ele sunt un fel de proiecte de care trebuie sa ti cont daca doresti sa-ti tragi gard nou si pana la cine stie ce castel modernist, adica daca vrei sa construiesti sau sa modifici o constructie, pe afara sau in interior, asa ca sa fi beton in acte. Partidele...adica proiectele trebuiesc sustinute de persoane autorizate...eventual.Se spune ca primariile sau consilile locale se ingrijesc de satabilirea unor conditii de care trebuie sa tina seama cei care construiesc. Dupa cum sunt prescurtate acestea pot fi:

- PUG este Plan Urbanistic General - adicalea...asta e un desen in care sunt niste pete colorate facute peste niste terenuri, drumuri sau strazi din diverse localitati de pe harta Romaniei.Daca te uiti atent pe desen, ai sa observi ce sunt cu petele alea colorate. Asta ca sa sti cam la ce s-au gandit sau nu edilii, membrii de parlamentari si alte personalitati - fac aceste precizari pentru cei care nu sunt familiarizati cu astfel de procedee complexe.Dupa ce te-ai lamurit cum arata viitorul colorat in zona respectiva, iti poti confrunta visele cu realitatea...Hai gata pentu azi, ca e cam stufoasa treaba.Daca nu ai inteles spune...si voi veni cu precizarile de rigoare sau mai bine... poti apela la un specialist...Episodul urmator va fi PUZ!Pe curand.

Modificat de vivaly

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vitanelo

Da merci...esti foarte amabil, drept pentru care am sa te provoc la o defulare...poate ne vedem la o bericica dupa concertul Shakiroasei de samabata asta din Piata Constitutiei, sau poate te fac un tur pe 11 mai la Sala Palatului asa ca sa te simti liber cu Voltaj? In alta ordine de idei...de ce la avatarul tau sub membru ai doua buline si eu doar una...? :))

Modificat de vitanelo

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vitanelo

Hei...la Shakira mai sunt cateva sute de bilete....daca nu mai gasim stam pe aproape...

Modificat de vitanelo

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vivaly

...a da!...asa e...totusi sunt un avatar normal nu ? ...iar tu ai una ...fiindca membru tau e mai junior... :emo-secret: cu Shakirutza nu stiu ce sa zic...are motoras...poate... vreau sa merg sa vad alte motoare....maine pe la ora 11 la Lacul Morii din Crangasi este un regal aero-nautic, sa vezi lupinguri acolo si parasute si alte acrobatii, in aer si pe apa. Treci pe mess pe la 21 sa vedem cum facem. Nu am uitat de PUZ....am sa revin. :good:

Modificat de vivaly

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vitanelo

Hei vivaly ...ce faci? continui cu PUZ-ul sau ma informez singur?

Modificat de vitanelo

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vivaly

Avand in vedere initiativele prezidentiale in prvinta reorganizarii administrative teritoriale a tarii, cred ca in situatia in care aceasta se va matrializa PUZ ul …si toate celalalte proiecte vor fi bulversate…deci frane puse celor ce intentioneaza sa construiasca legal. Sa asteptam sa vedem ce o sa iasa…ca avem tot timpul din lume…

Dar pana una…pana alta…Planul Urbanistic Zonal (PUZ-ul) este un proiect care are caracter de reglementare specifica detaliata a dezvoltarii urbanistice a unei zone din localitate ce acopera toate functiunile: locuire, servicii, productie, circulatie, spatii verzi, institutii publice, etc. si asigura corelarea dezvoltarii urbanistice complexe a zonei cu prevederile PUG-ului localitatii din care face parte. Prin PUZ se stabilesc obiectivele, actiunile, prioritatile, reglementarile de urbanism (permisiuni si restictii) necesar a fi aplicate in utilizarea terenurilor si conformarea constructiilor din zona studiata (PUZ-ul reprezinta o faza premergatoare realizarii investitiilor, prevederile acestuia realizandu-se etapizat in timp, functie de fondurile disponibile).

Cateva categorii generale de probleme abordate in cadrul Planului Urbanistic Zonal:

-organizarea retelei stradale;

-zonificarea functionala a terenurilor;

-organizarea urbanistic-arhitecturala in functie de caracteristicile structurii urbane;

-indici si indicatori urbanistici (regim de aliniere, regim de inaltime, POT, CUT, etc);

-dezvoltarea infrastructurii edilitare;

-delimitarea si protejarea fondului arhitectural-urbanistic de valoare deosebita, daca acesta exista in zona studiata;

-masuri de delimitare pana la eliminare a efectelor unor riscuri naturale si antropice, daca acestea exista in zona studiata;

-reglementari specifice detaliate (permisiuni si restrictii) incluse in Regulamentul local de urbanism aferent PUZ-ului.

Mai intai va sugerez sa va documentati foarte bine inainte de a achizitiona o casa sau un teren unde doriti sa faceti o constructie noua.atat documentatia pentru PUZ cat si pentru PUD se avizeaza favorabil de catre Comisia tehnica de urbanism si amenajarea teritoriului de la Consiliul judetean. Primaria trebuie doar sa-ti elibereze un certificat de urbanism in care sa-ti povesteasca despre situatia juridica a terenului, in vedrea elaborarii PUD-ului (nu PUZ) si o hartie catre consiliul judetean cum ca depui documentatie pentru PUD.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vivaly

PASAJUL BASARAB A FOST INAUGURAT...

Iata ca accest pasaj controversat care a fost gandit pentru a fluidiza circulatia in zona, inca din vremuri interbelice,a fost deschis traficului pietonal printr-un show cumintel.Nici o sampanie sau maslina ceva...nu s-a vazut . Reactiile nu s-au lasat asteptate...Inspectoratul de Stat in Constructii s-a autosezizat si a adus la cunostinta oprobiului public ca fiind ilegala inagurarea acestuia prin omisiuni la receptia finala. Primarul Sorin Oprescu a motivat prin faptul ca cei din ISC nu stapanesc legislatia in domeniu. Conform HG 273/94 privind Regulamentului de recepţie a lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora, CAP.1, art.31 prevede:

In cazurile in care investitorul solicita prelucrarea unei parti din lucrare inainte de terminarea intregii lucrari prevazute in contract, se va incheia un proces-verbal de predare-primire intre executant si investitor, in care se va consemna starea partii de lucrare in cauza, masurile de conservare, precum si cele de protectie reciproca a desfasurarii activitatii celor doua parti. Toate riscurile si pericolele pentru partea preluata trec temporar asupra investitorului, cu exceptia viciilor ascunse si a celor decurgind din executarea necorespunzatoare.

Procesul-verbal de predare-primire incheiat in acete conditii nu este un proces-verbal de receptie pentru partea de lucrare in cauza, dar inverstitorul poate cere inscrierea in procesul-verbal de receptie, intocmit la terminarea lucrarii in intregime, a viciilor pe care le-a constatat cu ocazia predariiprimirii si le-a consemnat in procesul-verbal respectiv. Pentru partea de lucrara preluata de investitor, perioada de garantie pentru viciile care nu tin de siguranta constructiei incepe de la data terminarii remedierilor.

Avand in vedere ca o parte din lucrari nu s-au finalizat(calea de rulare a tramvaielor si a instalatiilor tehnologice ce deservesc pasajul),interventia ISC naste suspiciuni, mai ales ca institutia nu-si asuma nici o responsabilitate...

Revenind la constructie o consider ca o lucrare de referinta care poate deveni un reper notabil in simbolistica Bucurestului...chiar si partial executat. Asteptam sa se intunece ca sa-l vedem cum da in noapte.

Modificat de vivaly

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vivaly

Dintr-un copy-paste regretabil..., in prima fraza din HG 273/94 CAP.II Receptia la terminarea lucrarilor, art.31...cuvantul „ prelucrarea” se va citi preluarea, astfel prima fraza va arata astfel:

„In cazurile in care investitorul solicita preluarea unei parti din lucrare inainte de terminarea intregii lucrari prevazute in contract ….”.

Nu inteleg ce tot indruga acum si Dna Ministru’ Dezvoltarii despre ce fel de legislatie in domeniu…ca nu este respectata receptia la terminarea lucrarilor…oare exista una noua asumata?

Din cate stiu, exceptand faptul ca lucrarea treneaza din timpuri imemoriabile, astfel de lucrari se incadreaza ca “lucrari sub trafic” in care desfasurarea lucrarilor nu trebuie sa afecteze functiunile zonale(traficul feroviar, traficul auto,traficul pietonal etc.) si confera posibilitatea ca investitorul sa preia la solicitarea sa in baza unui “Proces Verbal de predare – primire” incheiat intre executant si investitor anumite portiuni din constructie sau instalatii ce pot fi probate si puse in fuctiune, urmand ca in momentul terminarii lucrarii in intregime sa se consemneze in procesul verbal de receptie anumite aspecte legate de constructie. Se mai cunoaste faptul ca pe parcursul executiei sunt anumite faze determinante unde mai participa ISC-ul.

Pe zi ce trece se tot face caz despre legi si aplicarea lor…legi facute pe genuchi de catre amatori din punct de vedere tehnic…dar profesionisti in a le incurca ca sa le asezoneze dupa cum bate vantul…spre exemplu si acest HG 273/94, printre altele, la NORME DE INTOCMIRE A CARTII TEHNICE A CONSTRUCTIEI , CAP.II, punctul 10, litera h aliniatul 2 stipuleaza…

“Acolo unde este posibil, documentele cuprinse în cartea tehnică a constructiei vor putea fi înregistrate pe microfilme….” - (document completat si modificat in 2006). :slapb:

Se constata ca incepe sa iasa “ uleiul la suprafata” in urma cavalcadei de actiuni kitschoase ale guvernantilor…

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
vitanelo

Oameni buni haideti sa ne ajutam semeni, sa contribuim si noi cu ce putem. Vremea rea se mentine si situatia celor care sunt izolati devine din ce in ce mai dramatica. Cei care au posibilitatea pot dona ajutoare pentru sinistrati la centrul de colectare de pe platoul din faţa Academiei Militare cat si la centrele amenajate in sectorul 4 din bd. Gh. Șincai – Metrou Tineretului, Piața Sudului- Nițu Vasile, bd. C-tin Brâncoveanu - Metrou, bd. Dimitrie Cantemir - Metrou. Hai sa depasim statutul de spectatori....

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii Politica de confidenţialitate.