Batranii...familiile fara venit, din satele izolate traiesc fara bani.Au invatat de la parinti sa se gospodareasca, au invatat sa traiasca intr-un stil de viata, de care noi am fugi, cu siguranta. Ei au ovine, bovine,de la care ia lapte si fac branza, au mereu smantana, lapte covasit, unt galben si sanatos, au pasari...cultiva grau, porumb, sau il obtin, la schimb, si isi fac paine sau mamaliga. Au terenuri cu fanete si pomi fructiferi. pt ei viata inseamna munca, insa munca le aduce hrana, o hrana delicioasa si sanatoasa, pt calatorul ce viziteaza un asemenea sat
Ei isi prasesc animalele, pasarile; isi pastreaza seminte din legume, iar primavara si le sadesc pt a obtine rod.
Vivaly, acesti oameni iti pot arata un mod de viata fara bani, dar atat de greu pt cel ce nu este obisnuti cu munca la tara.
Vezi vivaly? Asa se poate trai fara bani.
Ca inainte, de mult, de mult...
52 replies to this topic
Posted 16 April 2011 - 08:49 PM
Posted 17 April 2011 - 12:11 AM
AliIoana, on 16 April 2011 - 08:49 PM, said:
Batranii...familiile fara venit, din satele izolate traiesc fara bani.Au invatat de la parinti sa se gospodareasca, au invatat sa traiasca intr-un stil de viata, de care noi am fugi, cu siguranta. Ei au ovine, bovine,de la care ia lapte si fac branza, au mereu smantana, lapte covasit, unt galben si sanatos, au pasari...cultiva grau, porumb, sau il obtin, la schimb, si isi fac paine sau mamaliga. Au terenuri cu fanete si pomi fructiferi. pt ei viata inseamna munca, insa munca le aduce hrana, o hrana delicioasa si sanatoasa, pt calatorul ce viziteaza un asemenea sat
Ei isi prasesc animalele, pasarile; isi pastreaza seminte din legume, iar primavara si le sadesc pt a obtine rod.
Vivaly, acesti oameni iti pot arata un mod de viata fara bani, dar atat de greu pt cel ce nu este obisnuti cu munca la tara.
Onutza...cunosc foarte bine ceea ce spui tu, ai perfecta dreptate.In viziunea mea consider ca a sosit momentul ca acesti oameni care trudesc din greu sa aiba posibilitatea sa se bucure si ei de truda lor la adevarata valoare.Noi cei care avem posibilitatea sa comunicam, sa ne informam trebuie sa producem in noi acea schimbare de mentalitate mai intai. Apoi vom putea intelege si actiona in sensul de a fi niste repere pentru ceilalti, fiindca se poate si un alt mod de viata.Avem o tara si ce facem cu ea?...asta e intrebarea...ce rezolvam daca stam ca niste spectatori si comentam vrute si nevrute...acordand o mare atentie nonvalorilor.
Ni s-a inoculat ideea ca "noi muncim...si nu mai trebuie sa gandim" care am transmis-o din generatie in generatie. Acum trebuie sa gandim si apoi sa vedem cat si ce trebuie sa muncim...inechitatile care exista trebuiesc reconsiderate.Avem oare vointa si convingerea ca se poate? Alegerea ne apartine...iti doresc un gand bun.
Posted 17 April 2011 - 09:17 AM
Cine sa te mai inteleaga
Posted 17 April 2011 - 09:36 AM
vivaly in urmatoarele 7 zile ai timp suficient sa lecturezi Regulametul acestui site.
Posted 17 April 2011 - 09:47 AM
Posted 24 April 2011 - 11:08 AM
HRISTOS A INVIAT!......intors din contumacie, ce s-a dovedit a fi de bun augur, va doresc un gand bun cu multa fericire si impliniri… hai sa ne imaginam c-avem aripi si ca zburam, ca vom fi mai drepti mai buni, de mâine de luni.
Posted 25 April 2011 - 03:25 PM
...daca vrei cu adevarat...POTI!
Posted 30 April 2011 - 02:05 PM
1. Referitor la subiectul nostru,poate ca multi se asteapta la o solutie miraculoasa...DA, eu zic ca se poate daca formam o echipa.In noi zac niste comori deosebite pe care trebuie sa le punem in valoare.Indiferent de pozitia sociala pe care o avem in societate,putem forma o echipa care sa materializeze SCHIMBAREA.
SCHIMBAREA trebuie sa se produca intai cu noi.TREBUIE sa facem curatenie in mintea noastra...apoi sa asezam cu migala tot ceea ce ne face bine, ca sa putem cladi un sistem in care nu vor mai fi probleme nerezolvate.
SCHIMBAREA trebuie sa se produca intai cu noi.TREBUIE sa facem curatenie in mintea noastra...apoi sa asezam cu migala tot ceea ce ne face bine, ca sa putem cladi un sistem in care nu vor mai fi probleme nerezolvate.
Posted 30 April 2011 - 05:01 PM
O...gand la gand cu bucurie, salut...credeam ca nu mai este nimeni pe aici care sa il pasioneze asa ceva...Am si eu cateva "utopii" de genul acesta, dar tu esti convins de ceea ce spui? Totusi eu am o mica rezerva in privinta aceasta....
Posted 14 August 2011 - 06:04 PM
S-a cam facut pauza pe aici...poate ca subiectul este complicat sau poate ca o viata fara bani…fara acele hartii este imposibila.Exista o arta a supravietuirii in salbaticie, dar care multi dintre noi nu suntem croiti pentru asa ceva. Oare pentru cat timp putem rezista fara acele bilete ? Ce ne rezerva viitorul...? Ne putem imagina o lume fara bani?
Ar fi util sa ne facem cunoscute parerile despre o astfel de situatie avand in vedre conjunctura actuala.
...optimistul vede o oportunitate in fiecare pericol, pesimistul vede un pericol in fiecare oportunitate...
Ar fi util sa ne facem cunoscute parerile despre o astfel de situatie avand in vedre conjunctura actuala.
...optimistul vede o oportunitate in fiecare pericol, pesimistul vede un pericol in fiecare oportunitate...
Posted 11 December 2011 - 05:58 PM
Zilele trecute am urmarit intr-o emisiune la TV, un reportaj realizat in statiunea Volos din Grecia. Pe fondul adancirii crizei economice circa 600 de familii s-au mobilizat sa formeze un sistem in care sa isi cumpere produse si servicii cu bani virtuali. Initiatorul sustine ca este un sistem simplu ce consta in oferta unei persone pentru un anumit serviciu care are o anumita valoare.Acest serviciu este considerat drept un credit cu care se poate cumpara alte servicii.Ideea mi s-a parut interesanta cum aceea comunitate s-a mobilizat sa aplice o solutie pentru a face fata crizei.
Edited by KTrinK, 11 December 2011 - 06:00 PM.
Posted 23 January 2012 - 02:08 AM
KTrinK - o abordare buna e si BitCoin - pentru o buna guvernare economica. Detalii pe wikipedia.
Posted 28 January 2012 - 01:32 PM
Contribui si eu cu o sugestie de a reflectat la "sfarsitul banilor", o initiativa a celor din orasul Lausane din Elvetia, in ideea de a reduce problemele sociale.Acestia au pus si ei la punct inca din 2008, un sistem gen troc ce consta in schimbul de servicii si diverse bunuri ce au la baza moneda virtula swap.Daca va intereseaza va recomand twiter-ul easyswap.org.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top