Realitatea la fata locului: vila este de fapt o cabana cu parterul de caramida si 3 etaje de lemn, cu o izolatie fonica mizerabila. Oricat de usor se paseste la etaje sau pe scara, efectul era echivalent cu un cutremur de 5 grade in Focsani. Daca se stranuta intr-o camera, se aude si pe hol si in camerele vecine pe orizontala si pe verticala. Vila scartie in mod continuu. Singurele camere izolate fonic sunt cele de la parter, avand si usi metalice. Deci respectarea cerintei minime din lege si pentru 1 stea de a exista izolatie fonica pentru poluare fonica peste nivelul normal ,,este superba, dar lipseste cu desavarsire”.
Reclama cu privire la dotarea camerelor este mincinoasa caci nu exista frigider, minibar si uscator de par, iar camerele 2 si 3 de la parter nu au baie (trebuie folosita baia de pe hol). In camera 4, in baie miroase mereu groaznic. Este insa suficienta caldura, cu exceptia camerei 8 de dimensiuni mai mari. Camerele 2 si 3, respectiv 8 si apartamentul in care locuieste proprietarul vilei sunt despartite de un glasvand de sticla mata, deci izolatia fonica nu exista deloc. Peretii din scandurele de lambriu si usile din brad subtire permit sa se auda de pe hol tot ce se vorbeste in camera cu glas normal. Unele din usi nici nu se inchid bine (cam. 11 si cam. 16), trebuind sa fie trantite pentru a se inchide.
Alta surpriza neplacuta a fost locatia vilei: la circa 400 - 500 m fata de intrarea in Predeal si peste 2 km de partie. De la vila la partie dureaza o ora per pedes, pe marginea soselei care nu este flancata de trotuare. Taxiul pana in oras sau partie costa ziua 15-25 ron (dupa cum ai noroc) si dublu noaptea.
Accesul de la sosea la vila se face pe o alee lunga de peste 100 m cu panta de peste 55 grade, iar apoi o poteca de vreo 20m pe langa gardul vilei, cu panta de vreo 50 grade. Aleea este prevazuta cu 2 randuri de scoabe pentru a impiedica alunecare; nu este flancata de trepte pe care sa poata urca turistii, astfel ca numai cei care au picioare bune si incaltaminte antiderapanta pot realiza ascensiunea catre vila. Privita de sus in jos, panta aleii este chiar infricosatoare.
Parcarea este langa sosea, la baza intrarii in alee.
Cele mai apropiate magazine de vila sunt la OMV (circa 400 m) si la o vila ceva mai departe de OMV; nu se pot cumpara alimente de baza (paine, lapte, oua, carne si produse de carne), ci sucuri, chipsuri, dulciuri.
In vila sunt afise cu reguli care nu sunt prezentate pe internet ca de exemplu: accesul in vila pana la ora 24; nu este voie de iesit pe terasa sau balcon. La acestea, numai grupului nostru i s-au mai adaugat si alte reguli, dar nu toate de la inceput: camera este numai pentru dormit; in camera nu au voie decat cei cazati in acea camera, deci nu este voie sa se viziteze in camere; nu este voie sa mearga de prea mult ori pe scari sau prin camera; se pot aduna doar in bucatarie si nu pe palier, chiar daca este amenajat pentru asa ceva; nu este voie sa se vorbeasca in camera; nu este voie sa se intre/iasa de multe ori din camera (citez: „sa se fataie pe usa”).
Pretul unui pat la oferta a fost de 80 ron/noapte in camera de 2 persoane, dar a ramas acelasi chiar daca in cam.8 au fost cazate 3 persoane.
Cautand acum pe internet, am gasit 75ron/camera 2 persoane in Vila Ana (verde) situata chiar langa podul de la intrarea spre partie, fiind prevazuta si cu un restaurant la parter, unde am mancat excelent si am gasit cea mai buna pizza din statiune.
Primul soc: privelistea aleii de acces. Al doilea soc: sechestrarea buletinelor celor neinspirati sa-l dea pentru inscrierea la cazare, pe care cu greu le-am recuperat. Al treilea soc: costul mare pentru a ajunge la partia situata extrem de departe. Alt soc: tratamentul pe care l-am avut in comparatie cu alti ocupanti ai vilei a fost discriminatoriu, caci in timp ce trei familii ce erau cazate deja la vila aveau dreptul sa petreaca pe holul de la etajul I pana la ora 1 noaptea cu bautura si vorbind tare, iar copiii lor impreuna cu nepoata proprietarului puteau sa tipe, elevii mei nu aveau dreptul sa se miste nici in camera.Ultimul soc: scandalul monstru facut de proprietar culminand prin scoaterea unei usi din balamale de la camera unor eleve, agresarea fizica a a unei eleve si a unui elev care a fost imbrancit pe scari si amenintarea ca ne da afara (la ora 21, in ultima seara).
Dimineata am plecat cat mai repede; proprietarul a luat in primire niste camere tot atat de curate ca atunci cand am intrat in ele. Se vedea ca este negru de suparare ca nu are niciun motiv sa mai faca alt scandal.
A fost conform zicalei: ,, Afara-i vopsit gardul, inauntru’ leopardul”.
Aprecierea mea asupra serviciilor: 0* pentru acces la vila, izolatie fonica si amabilitatea gazdelor, 1* pentru aspectul de kitsch si florile artificiale prafuite, 2** pentru dotarea camerelor, 3*** pentru caldura si apa calda.
Sfaturi: nu va cazati la aceasta vila daca nu dispuneti de aripi sa zburati de le sosea la cabana si prin cabana, daca nu sunteti muti si daca nu sunteti destul de maturi, caci proprietarul face alergie la copii si adolescenti (dar nu si la banii lor).
Attached Files
Edited by oanamihaela, 06 February 2011 - 12:16 AM.
Sign In
Create Account

Back to top