Salutare tuturor.
Cateva argumente ca Windows 7 vine cu multe imbunatatiri fata de precedentele sisteme de operare
1. S-a redus la minimum dimensiunea noului kernel, acesta fiind acum compus din ~100 fişiere şi ocupând 25MB pe hard disk. Noul kernel a fost denumit MiniWin. Prin această mişcare Microsoft urmăreşte să reducă cerinţele hardware ale lui Windows 7.
2. Una dintre cele mai mari schimbări a viitorului Windows 7 este aşa numitul “Recovery Center”. Cu acest program, utilizatorii vor fi capabili să repare Windows-ul sau fişierele care au fost afectate, spre exemplu, de un virus, fără să mai fie necesară reinstalarea. Un alt plus îl reprezintă faptul că niciun fel de alte date nu vor fi afectate de “reparaţii”.
3. Windows 7 vine cu functie interesanta: suportul pentru Touch Screen. Inspirat de la Iphone (nu stiam nimic despre aceasta functie)
4. Se poate reduce consumul de energie cu Windows 7 intr-o varietate de moduri. Noile capabilitati de management si depanare IT au fost integrate in sistemul de operare tocmai cu acest scop, iar uneltele noi, impreuna cu cele deja existente, ajuta administratorii IT sa foloseasca politici de management. "Bateriilor notebookurilor le scade eficienta in timp, iar acest raport poate determina momentul in care bateriile au nevoie sa fie schimbate," a declarat un reprezentant Microsoft.
Sunt mult mai multe argumente pozitive cu care vine Windows7 in plus fata de versiunile anterioare de Windows.
Ca si utilizator de Windows7 sunt foarte multumit de modul in care se misca pe laptop. La inceput mi-a fost mai greu pana am reusit sa "pun" la locul lui butonul cu Show Desktop

, dar probelma a fost rezolvata. Singurul lucru pentru care nu am gasit o explicatie, de ce s-a renuntat la modul "Classic Start menu"? exista un utilitar care incearca sa inlocuiasca aceasta problema dar nu prezinta garantie in functionare. Compatibilitatea cu drivere si programe este foarte ok. La unele programe care nu functioneaza pe Windows7 este suficent sa selectati compatibilitatea si se rezolva problema incompatibilitatii.(Click dreapta pe exe-cutabilul respectiv Properties - Compatibility - se selecteaza modul "Run this program in compatibility mode for" - Windows Vista SP2- depinde de ce versiune de Windows 7 folositi, daca e w7ultimate selectati VISTA Sp2 - Apply - OK)

.
Edited by eleet, 14 January 2010 - 08:26 AM.