Jump to content

Preferi masina noua sau second-hand?

57 replies to this topic

Poll: Preferi masina noua sau second-hand? (34 member(s) have cast votes)

Ce preferi ?

1. masina noua (15 votes [44.12%])

Percentage of vote: 44.12%

2. masina second-hand (19 votes [55.88%])

Percentage of vote: 55.88%

Vote Guests cannot vote

Stefan

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 783 posts
Prefer o masina noua, mai slab dotata, cu garantie, alegerea culorii ;) , alegerea nivelului de dotare. Cu toate astea, nu zic ca nu voi cumpara o masina second niciodata! Orice este posibil...
Am un amic care si-a cumparat un Scirocco, second, cu 40 km rulaj, masina castigata la OMV. Pret 17.000 euro!!! Intr-o situatie de genul asta, as cumpara si o masina second :pfft:

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Te contrazici Stefan! Daca o cumperi mai slab dotata, ce nivel de echipare sa mai alegi? :D

View PostStefanVVTi, on Nov 16 2009, 21:47, said:

Am un amic care si-a cumparat un Scirocco, second, cu 40 km rulaj, masina castigata la OMV. Pret 17.000 euro!!! Intr-o situatie de genul asta, as cumpara si o masina second ;)
Tot second e, nu poti alege culoarea, nivelul de echipare etc. :pfft:

Stefan

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 783 posts
Am enumerat factorii pentru care as opta pentru o masina noua. Si cred ca exista si versiuni de echipare mai slabe ;) Chiar am mentionat ca e foarte posibil sa cumpar si o masina second, daca oferta e foarte buna!
Vezi Yaris-ul: e mai slab dotat(nu-i echiparea de top), si in acelasi timp mi-am ales acest nivel de echipare :pfft:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Pana la urma, ptr un pret bun renunti la optiuni cum ar fi culoarea, nu stiu ce alte chestii care le poti obtine apoi

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Dar ce, la achizitia unei masini secound nu poti alege culoarea? :dance:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
ba da Marius, dar iti dai seama ca nu e ca la reprezentanta si ar fi aproape coincidenta in proportie de 50% sa gasesti culoarea preferata

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Am votat SH. Daca vrei sa-ti iei o masina si nu neaparat noua, o cauti pana o gasesti asa cum vrei tu cu dotarile pe care le vrei tu si eventual si culoarea, dar parerea mea este ca la cele sh nu mai conteaza culoarea, dar bine nici sa fie roz. :pfft:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
ce au masinile roz ? daca gasesti un Bugatii roz, nu mergi cu el ? :pfft:

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Eee, cum sa nu, dupa ce-l vopsesc. hihihihihiihih :)

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Pai la majoritatea masinilor SH ai ceva de vopsit.

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
SH intotdeauna. Sunt de parere ca pierderea este muuult mai mica la o masina de mana a doua. Am avut si am in continuare numai masini de acest gen, adica folosite si niciodata nu am fost dezamagit.

Exemple:
  • Dacia Papuc 1984 - cumparata in 1997 cu 1.400 lei si revanduta in 2004 cu 1.800 lei
  • VW Jetta 1983 - cumparata cu 2.000 lei in 2005 revanduta dupa 2 ani cu 5.000 lei
  • Daewoo Cielo 1997 - cumparata din targ cu 4.200 euro si revanduta dupa 2 ani cu 4.000 euro.
  • VW Passat 2004 - cumparat cu 12.200 euro, inca la mine. :)

Edited by R_a_z_v_a_n, 26 November 2009 - 09:38 AM.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Acum s-ar putea sa pierzi cat ai castigat la celelalte :)

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
Tot ce se poate daca ar fi cazul de vanzare in perioada asta. Momentan sunt prea multumit de masina sa ma gandesc la aceasta posibilitate. :)

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
OFF - oricum arata deosebit :pfft:

Adiere

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 438 posts

View Postgbrgeorge, on 26 November 2009 - 07:13 AM, said:

ce au masinile roz ? daca gasesti un Bugatii roz, nu mergi cu el ? :pfft:

NU !!!! :rolleyes:
Poate fi el si Bugatti, dar roz e prea mult....

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
conduc o masina sh din 2005, luata de mine in 2009. are 65.000 km. e ok de oras. consum mic, costuri cu intretinerea mici, mai schimbi vopseaua cu cate unu in trafic, ca de...masina nelovita si femeie ne***fardata nu exista. daca se defecteaza (cum mi s-a mai intamplat) o inchid, o trag langa bordura (in oras vorbesc) si vin ziua urmatoare cu "doctorul" la ea.
eee..acum vine problema: vreau sa plec la mare/munte. iau loganul cu imprumut de la parinti. e luat nou din 2007. l-am condus doar eu si tata. stiu pe unde a umblat, imi ofera incredere ca nu ma lasa in drum. daca te lasa masina cand pleci in concediu cu bagaje, coil, familie, etc..ai cam pus-o! se duce tot concediu pe apa sambetei.

CONCLUZIE:
dincolo de pret, faima, imagine, fitze, culoare, dotari, conceptii, etc
O masina trebuie sa iti ofere incredere ca te duce si te aduce la destinatie, chiar si cand faci 2000-3000 Km intr-o saptamana, lucru pe care o masina SH veche de 10 ani si cu peste 150.000 Km nu il face. Nu ai incredere ca intr-o masina noua.

iionut

Registered User

• Juniors
  • 6 posts
Ca sa fiu sincer, la ce masini ssunt la second acum, nu cred ca te-ar mai interesa una noua...insa, daca ar exista resurse bananesti destul de satisfacatoare(vorbesc pentru cei de rand,ca mine), si eu as opta pentru o masina noua...eu consider masina o necesitate, nu o fita, aia care te-a "slujit" ani buni, merita numita masina!(fie ea veche, fie noua)

Edited by iionut, 15 July 2011 - 08:03 PM.

ReDIYack

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Eu as prefera o masina noua, deoarece poti sa o configurezi dupa propriul gust si nici nu prea ai de ce sa iti faci griji pentru probleme tehnice, dar nu exclud posibilitatea achizitionarii unei masini second hand mai ales pe criza asta.
Pacat totusi ca multi care isi cumpara masini la mana a doua aleg modele cu mult peste posibilitatile lor materiale si le fac 'reviziile' numai pe la dezmembrari auto, si cand te mai uiti pe strada parca e mult mai frumos un golf 6 fata de un bmw din 2000.

Edited by ReDIYack, 23 August 2011 - 08:54 PM.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users