Jump to content

Proiect VW Golf in Dreamweaver

• You cannot reply to this topic
17 replies to this topic

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Salutare! Astia de la facultate ne-au dat de facut un site despre orice in Dreamweaver, in care trebuie sa avem formatare de text, liste, tabele, imagini, sunete, prelucrari de imagini, legaturi si butoane. Trebuie sa va spun ca e la disciplina de Radiocomunicatii, deci mai trebuie si geeky stuff.(filtre la poze, compresie de imagini...) Deadline 23 decembrie. :)
Tema proiectului mi-am ales-o si e(da, ati ghicit!) VW Golf. M-am gandit sa fac o pagina cu istoria/evolutia Golfului, un meniu cu nivele(care e pluralul substantivului nivel? un nivel, doua... :lol: ) de echipare&motorizari, tuning, kitsch tuning, poate ceva istoric, un filmulet(asta as vrea ), comunitati VW...
Daca aveti idei despre ce sa mai adaug sau trick-uri...sunt numai ochi. Va foarte multumesc!

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Ce platformă vrei să folosești pentru site?
Sau nu vă lasă să folosiți o platformă open source?

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Pai site-ul nu trebuie sa fie si... publicat ca sa zic asa. Doar sa il prezentam profului si colegilor. :)

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
M-am apucat de prelucrat poze: :))

Before:

Posted Image Posted Image Posted Image

After:

Posted Image Posted Image Posted Image

Ceva impresii? :emo-ok:

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Teoretic am >80% din materiale facute(poze prelucrate, video prelucrate la diferite frame rate-uri si formate, ceva istoric si evolutie), dar practic n-am nimic. :emo-ok: Abia spre seara sau cel mai probabil maine ma apuc sa il fac. :))

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Bravo Robotzeluuuu ! Baga mareeee :emo-ok:

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Pai bag, ce sa fac... :P Pun mai jos cateva programe folosite, ca cine stie, poate mai are careva nevoie de ele. Deci:

- Pentru prelucrare poze am folosit site-ul asta. E destul de user-friendly si nu prea aveti ce sa stricati la o poza; cu cat experimentati mai mult, cu atat mai bine. :emo-ok:
- La descarcarea filmelor de pe Youtube am folosit Youtube Downloader; daca nu va merge asta, puteti sa cautati pe Google alte versiuni;
- Pentru modificarea frame rate-urilor filmelor, am folosit AVIfrate sau cam asa ceva; e destul de mic(<5MB), dar din cate am vazut, poate doar sa modifice frame rate-ul si atat;
- Pentru transformarea dimensiunii filmelor am folosit Quick Media Converter. :))

As mai avea ceva sunete de facut, dar se-aude ca in seara asta iesim prin oras, deci probabil maine. :P

Edited by Robotelu, 19 December 2010 - 05:50 PM.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Sneak preview: :))

Posted Image

Stiu, mai am de lucrat, da' mai e pana joi. :emo-ok:

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Header-ul site-ului, unde ai pus poza aia cu golf-ul nemodificat, cred că trebuie să îl mai retușezi un pic. Poza respectivă arată ca fiind înghesuită acolo și astfel de imagini dau o impresie de site neîngrijit. Cred că mai bine dai crop la imagine și pui numai o parte din ea, astfel încât să nu se mai deformeze și mașina să pară turtită.
De asememenea, scrisul acela cu verde ... parcă nu e de acolo, parcă nu se încadrează cu restul site-ului. Încearcă și cu un albastru viu sau chiar alb.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Update! E gata sectiunea foto! :)) Am pus modelul gasit pe net initial si apoi un rollover cu modelul prelucrat de mine. :emo-ok:

Posted Image

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
90% gataaa! :emo-ok: Mai am pozele de tuning si gata. :))
Inca un print: :P (stiu ca sunt multe culori si stiluri, dar asta se si urmareste: cat mai multe modificari :P )

Posted Image

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
Robotele, ceea ce ti-a recomandat Catalin n-ai facut? :emo-ok: Nu arata ok header-ul ala, sa stii!

View PostCatalin, on Dec 21 2010, 09:39, said:

Header-ul site-ului, unde ai pus poza aia cu golf-ul nemodificat, cred că trebuie să îl mai retușezi un pic. Poza respectivă arată ca fiind înghesuită acolo și astfel de imagini dau o impresie de site neîngrijit. Cred că mai bine dai crop la imagine și pui numai o parte din ea, astfel încât să nu se mai deformeze și mașina să pară turtită.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Am incercat, dar nu-mi iese crop-ul. Oricum la ora asta am 3 beri la bord, deci azi nu, poate maine. :emo-ok:

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Ce atatea culori pe acolo ma ? :emo-ok:

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Formatare de text. :P

@Razvan Am schimbat bre, da' nu am pus poza. :pfft: Pun maine sa vedeti si voi proiect de nota 10(ca atat am luat :)) ).

L.E. Daca tot nu am adormit, iote un printscreen cu home-ul. :D

Posted Image

Edited by Robotelu, 24 December 2010 - 12:02 AM.

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Bravo mestere :)) . Cine ti-a dat nota nu cumva are VW / AUDI ? :pfft:

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Deci eu m-am chinuit foarte mult timp sa fac site-ul asta si tu acuma m-ai apostat cu o intrebare de m-ai julit. Posted Image :))

Nu cred ca are... da' ce, asa urat arata site-ul? :pfft:

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Eh, si daca tot am terminat cu site-ul, am zis sa incerc sa fac un mic tutorial. :beer: Programul folosit de mine a fost Macromedia Dreamweaver MX 2004.
La deschiderea programului, va apare urmatoarea fereastra:

Posted Image

din care eu am ales optiunea Framesets, pentru ca ofera niste tipare gata facute, iar de acolo va puteti alege tiparul dorit.
Va alegeti tiparul dorit si click pe Create.

Posted Image

Trebuie sa aveti un folder pe desktop(sau unde vreti) unde sa va salvati tot ce ati lucrat si unde sa aveti toate materialele incluse in site.
Mai departe va aparea "site"-ul cu cele 3 cadre(numerotarea am facut-o eu in Paint). Site-ul trebuie salvat neaparat sub numele de index.htm, pentru a putea fi recunoscut de browser. Pentru aceasta, se selecteaza toate cadrele(click ca in poza) si se salveaza prin File->Save Frameset As sub numele de index.htm in folderul mai sus amintit.
Apoi fiecare cadru trebuie salvat tot in folderul de mai sus sub forma Nume.htm (de exemplu, cadrul 1 il salvam ca Banner.htm, cadrul 2 ca Meniu.htm si cadrul 3 ca Main.htm). Salvarea se face tot prin File->Save Framset As, tot in acelasi folder. Apoi fiecare cadru poate fi formatat folosind meniul din partea de jos a paginii, precum si butonul Page Properties.

Posted Image

Mai multe dupa pauza de masa. :kissyou:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users