La exterior imi place noua parte frontala cu farurile care se intind in continuarea grilei, asemanatoare cu cea de la Golf, Polo si Scirocco, oferind un aspect elegant. In plus blocurile optice se individualizeaza prin incadrarea farurilor intr-un patrulater LED.
In partea din spate, stopurile sunt o evolutie a celor de pe Golf, insa marea modificare de aici este reprezentata de aparitia terminatiilor laterale ale sistemului de evacuare in cazul nivelelor de echipare cu pachet elemente cromate.
Noul Touareg este plin cu tehnologie de ultima generatie, dintre care trebuie neaparat enumerate: sistemul de camere ce permite observarea in timp real a elementelor din jurul masinii la manevrele de parcare, pachetul de setare automata a fazei lungi/fazei scurte, pachetul GPS cu monitor de 6.5 inch acompaniat de hard-disk propriu si cu un sistem de climatizare pe patru zone.
Se poate opta pentru suspensii pneumatice de ultima generatie, dar cireasa de pe tort este transmisia automata cu opt trepte disponibila in versiunea standard.
Noua generatie a scapat de mai mult 200 kilograme, acest lucru simtindu-se din plin in agilitatea masinii, dar si in privinta tinutei de drum. Masina este mai asezata, indiferent daca ruleaza pe un traseu off road, ori pe asfalt.
Masina testata era echipata cu motorul diesel V6 3.0 TDI common rail de 240 CP, foarte silentios, dotat cu Start&Stop in standard si care cuplat la cutia automata cu 8 trepte are performante de invidiat.
Ce nu mi-a placut?
Sistemul Start&Stop, l-am dezactivat dupa primele sute de metri parcurse la volanul noului Touareg.
Sign In
Create Account

Back to top